Úvod » 2022/2023 » Mladší dorost

TJ Košutka Plzeň - SŠ Plzeň MD 2:3 (1:1)

publikováno 09.10.2022 (aktualizováno 29.07.2023)

9.10.2022 8. kolo KPMD

sestava: Polívka, Tran, Luciani, Liška, Ungermann, Klimeš, Pelikán, Gust, Ilek, Übermajer, Novotný

lavička: Jambrich, Diepold, Karas, Janský

branky: Übermajer, Novotný, Pelikán

     Naše mladé pušky dnes čekal náročný zápas. Šimon s Diepym a vlastně i Gustík měli v nohách celé předchozí utkání staršího dorostu, i když úspěšné. Ke zraněnému Filipovi se bohužel připojil nemocný Honza. Trenér Dejmek tak neměl mnoho možností, jak experimentovat se sestavou.

     Utkání začínáme aktivně, ale v jeho dalším průběhu vyrábíme až nezvykle mnoho nevynucených chyb a nepřesných přihrávek. Přesto si vytváříme několik velkých příležitostí, které ale nejsme schopni dotáhnout do konce. Šimon, Klíma i Gustík nedokáží proměnit pohledné akce a přichází trest. Po nedorozumění našich hráčů před vlastní šestnáctkou jeden ze soupeřů nastřeluje ruku bránícího hráče uvnitř našeho pokutového území. Víťa tentokráte nedokáže vystihnout soupeřův úmysl a balón po penaltové střele končí za jeho zády. Ještě hůře nám ale je ve 29. minutě. To Ungy v krátké době dvakrát přehání svůj důraz a když si dá balón při svém výpadu dále od nohy, nebezpečně zajíždí do jednoho ze soupeřů. Druhá žlutá a jdeme do desíti. Možná až nyní si naši hráči uvědomují svoji složitou situaci a prostě začínají více běhat. Naši zvýšenou aktivitu i s mankem jednoho maníka v poli korunujeme pár minut před pauzou, když domácím gólmanem vyraženou střelu posílá nekompromisně pod víko prakticky z nulového úhlu Vláďa. Do šaten tak jdeme obrovsky nabuzeni a s novou motivací.

     Ve druhé půli nechce ani jeden tým udělat klíčovou chybu. To se nám ale nepodaří. Hlavně vlivem našeho špatného postavení propadáme při bránění soupeřova rohu – a ten dotlačí kouli do naší sítě. Navíc si předchozí utkání začíná vybírat svoji daň. Šimon toho má viditelně dost a některé další naše hráče začínají chytat křeče. Trenér Dejmek nejdříve zkouší posílit naše útočné vozby, když Vláďu střídá Filip. Šimon ještě pár minut drží, a hlavně se v 58. minutě prosazuje po našem výborně kopnutém rohu, když jeho nekompromisní kladivo ohýbá prsty zasahujícímu gólmanovi. Dál to ale již nejde. Na hrací plochu jde Diepy. Vyrovnávací branka nám vlije novou krev do žil. Na hřišti probíhá lítý boj. Další, pro koho končí zápas je Klíma, kterému vystavují stopku křeče. Na hřiště jde poslední náhradník Jirka. Bohužel za pár minut zůstává na hrací ploše ležet Pavel. Ani jemu křeč nedovoluje pokračovat. Hrajeme s devíti lidmi, i když se Pavel na hřiště po pár minutách vrací, aby na sebe alespoň navázal protihráče. V těchto chvílích má obrovskou šanci Aleš, který si nabíhá na centr z pravé strany a koníčkem o pár čísel míjí prázdnou branku. Chuť si ale spravuje v 78. minutě, když se k němu odráží soupeřem nešťastně tečovaný Lišákův centr. Aleš tentokráte nemá problém dopravit balón do zívající domácí svatyně. Neskutečný zápas ale pokračuje. Našim hráčům nezbývá nic jiného než hrát maximálně jednoduše a bojovat jeden za druhého. Domácí hráči toho také mají plné brejle a nedokáží najít více klidu ke kombinaci – jakoby se zalekli možnosti využít početní i zdravotní indispozici našeho týmu. V hektickém rozkouskovaném závěru dokážeme udržet nervy na uzdě – našim hráčům se vlastně sil na nějaké konfrontace se soupeřem vůbec nedostává. Utkání nakonec s posledními zbytky sil dokážeme dotáhnout k obrovsky cennému výsledku.

     Dnešní utkání bylo velkou školou pro naše mladé pušky – jak v negativním, tak hlavně v tom pozitivním smyslu. S omezenými možnostmi při skládání sestavy jsme se dokázali hned dvakrát zvednout, a naopak ještě utkání otočit. Měli bychom se ale také zamyslet nad až moc častými křečemi některých našich hráčů, kteří neměli v nohách předchozí zápas. Dnes to ale vyšlo fantasticky a našim mladým puškám posíláme za vůli a hlad po vítězství a také za parádní fotbalový zážitek velkou gratulaci. Tak jen tak dál.

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery