Úvod » 2022/2023 » Starší dorost

TJ Košutka Plzeň - SŠ Plzeň SD 2:5 (0:2)

publikováno 09.10.2022 (aktualizováno 29.07.2023)

9.10.2022 8. kolo KPSD

sestava: Janský, Kotous, Grollmuss, Drechsel, Diepold, Kolomazník, Maška, Halámek, Vykoupil, Straka, Novotný

lavička: Gust, Klimeš, Stranský, Polívka

branky: Gust 2x, Novotný, Vykoupil, Maška

     Dnes jsme zavítali na horkou půdu Košutky, pro kterou dnešní utkání mělo být odvetou za poslední vzájemný zápas, kdy náš dnešní soupeř promarnil nadějný poločasový náskok. Bohužel jsme se museli dnes obejít bez dvou členů základní sestavy. Michal Marek podstoupil plánovanou operaci a Daniel Rauch nerozchodil nachlazení. Další stavební kámen týmu Tadeáš Tymr je bohužel pro celý podzim mimo hru, takže na plac musely mladé pušky.

    Celý první poločas se nese ve znamení naší aktivní hry, ale dlouho se nám nedaří proměnit naše příležitosti. Několikrát z jasných pozic nastřelujeme nejistého domácího gólmana. Oba týmy dokáží přitvrdit a sudí musí přehnaný důraz brzdit několika žlutými kartami. Domácí hráči několikrát prověřují naši obranu rychlými výpady po dlouhých nákopech. Kryštof je ale dnes jistota v naší brance. Ve 35. minutě se konečně dočkáme. Nakopnutý Stráča z posledních sil převezme balón a vyzývá Šimona k zakončení. Ten měl se svojí střelou původně sice jiné úmysly, ale místo na zadní tyč koule z jeho nohy zamíří přesně k bližší tyči mimo dosah gólmana. Za dalších pět minut si Gustík, který po první brance střídá Stráču, pěkně pohraje s gólmanem a rázem je to o dvě branky. Poločasový výsledek by nám měl dát klid do druhé půle.

     Bohužel po přestávce jsou to domácí hráči, kteří jsou živější a aktivnější. Našim hráčům se v úvodních minutách druhé půle nedaří zachytit domácí zvýšené tempo a za pár minut přichází klíčový okamžik celého utkání. Jeden ze soupeřů při centru z pravé strany nastřeluje našeho bránícího hráče. Sudí ukazuje na penaltový bod, i když dle našeho názoru byla trefena záda našeho zadáka. Přichází ale Kryštofova chvíle, který fantastickým skokem ke své levé tyči vytěsňuje ne vůbec špatně kopnutou pentli domácího nešťastníka. Zákrok našeho kýpra naše hráče okamžitě nakopává a o několik málo minut později proměníme náš tlak v soupeřově šestnáctce v třetí zářez. Balón do sítě dotlačí Vyky. Domácí tlak ustává a náš tým začíná utkání kontrolovat. V předposlední desetiminutovce přidáváme další dvě trefy, když nejdříve Máša nekompromisně trhá síť po našem stříleném rohovém kopu, a po chvíli přidává svoji dnešní druhou trefu Gustík. Ještě lepší dojem z dnešního zápasu si bohužel pokazíme v závěru utkání, když hrajeme až příliš profesorsky a domácí hráči korigují stav zápasu dvěma trefami po našich zbytečných ztrátách míče. Pokazili jsme tak nulu Kryštofovi, který dnes podává výborný výkon. Mimo klíčové chycené penalty, vychytal několik dalších příležitostí domácích kopáčů z bezprostřední blízkosti a svým klidem dával jistotu svým spoluhráčům.

     Trvalo nám dnes delší dobu, než jsme dokázali proměnit některou z našich šancí. O výsledek jsme se mohli chvíli obávat po nepovedeném vstupu do druhé půle, ale Kryštofem chycená penalta nás znovu nakopla, zatímco soupeře poslala do kolen. Škoda poněkud odfláknutého konce utkání, ale zisk tří bodů je díky našemu výkonu zasloužený. Tak neusnout na vavřínech a jedeme dál!!! (Y)

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz