Úvod » 2021/2022 » Starší dorost

TJ Jiskra Domažlice - SŠ Plzeň SD 1:5 (0:2)

publikováno 21.08.2021 (aktualizováno 27.07.2022)

21.8.2021 2.kolo ČDD U19 A

sestava: Riska (10), Maška (9), Hubrt (9), Straka (9), Urbánek (9), Benedikt (9), Kapic (9), Pergl (9), Marek (9), Pressl (9), Bořáínek (9)

lavička: Vykoupil (-), Pernt (-), Kašperák (-), Marval, Ferenc, Voloshchuk, Pretl

branky: Benedikt 2x, Bořánek 2x, Vykoupil

Bohužel se mi nyní nedostává moc času, ale dnešnímu utkání by pár řádek slušelo.

Po odevzdaném výkonu proti SENCU jsme v dnešní historické datum zajížděli na půdu dosud stoprocentního celku z Chodské metropole. Samozřejmě jsme se chtěli pokusit něco uhrát, ale na horké Domažlické trávě jsme uspěli naposledy na podzim 2016. Trenér Dejmek udělal několik změn v rozestavení, které se dnes nakonec ukázaly jako krok správným směrem.

Domácí kopáče a vlastně i celý náš tým se nám podařilo zaskočit hned ve 2. minutě, kdy po našem přímáku si odražený balón najde Kennyho, který jej doklepává do sítě. (so) Vedoucí branka nás nakopává. Počínáme si aktivně na balónu, a dokonce zkoušíme soupeře presovat. V našem rozletu nás ale sráží spousta nepřesných přihrávek. Domácí postupně vyrovnávají hru, ale Kepa v naší svatyni nám dává klid několika jistými zákroky – hlavně ten proti pumelici soupeře z hranice šestnáctky je z kategorie famózních. Také náš tým si postupně vytváří několik příležitostí ke skórování, ale trefujeme pouze brankovou konstrukci. Zahřmí až po nedorozumění domácí obrany s gólmanem. Ten hasí ztrátu balónu penaltovým zákrokem, když místo balónu chytá našeho unikajícího hráče. Penalta jasná, ale kupodivu bez kartičky. Balón si bere Kenny a jistě proměňuje. (so) Poločasový dvojbrankový náskok je velmi chtít po pauze určitě vlétnout. Csaplárova past by klidně mohla sklapnout.

Domácí na nic nečekají a hrnou to na naši polovinu. Naši hráči se ale dnes předhánějí v obětavosti a žádný souboj není pro ně ztracený. Čas ubíhá a občas to mezi jednotlivými hráči dost zajiskří. Dokážeme odolávat celou půlhodinu. Bohužel sudí nechává jeden z hraničních soubojů bez povšimnutí a soupeř se ze samostatného úniku nemýlí. :-@ Posledních pár minut někteří naši hráči začínají šlapat vodu, ale ještě, než se stihneme obávat o výsledek, domácí hráči vyrábějí ve svém malém vápně další obrovskou minelu a Boři je na správném místě. (so) Ještě, než ho trenér Dejmek stihne vystřídat, uteče Perglík, kterému ale radost kazí gólman, když jeho střelu vyráží pouze k připravenému Bořimu, jenž znovu kouli doklepává do domácí sítě. (so) Tak to je už velká paráda. Na hřiště jde Dan, který ve své první šanci selhává, aby po pár minutách vyšel ze souboje s domácím gólmanem vítězně a zatlouká tak pátý hřebíček do chodské rakve. (so)

I když to dnes kvalitativně rozhodně nebyl náš nejlepší výkon, poněvadž jsme kazili strašně moc přihrávek a připravovali jsme se tak o další příležitosti, vše jsme si vynahradili obětavostí a fantastickým týmovým výkonem. Oproti minulému utkání byl náš přístup k zápasu zcela odlišný. Stále je ale potřeba zapracovat na proměňování vytvářených příležitostí, kterých jsme si dnes dokázali vytvořit velké množství.

Mimochodem naše mladé pušky z dalšího dnešního utkání také vyšly vítězně a plný počet bodů z venkovního dvojzápasu jsme si naposledy odváželi 17.11.2018 z Třeboně. 4 kopáči kádru staršího dorostu byli tenkrát u toho. Doufejme, že na podobný den nebudeme muset čekat takto dlouho. Dobrá práce mládenci, ale je to jen malý krůček – jeeedemeee dál!!!  (h5)

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery