Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2020/2021 » Starší dorost

SKP České Budějovice - SŠ Plzeň SD 4:0 (2:0)

publikováno 10.10.2020 (aktualizováno 12.07.2021)

10.10.2020 8. kolo ČDD U19A

sestava: Drábek (5), Urbánek (4), Václ (7), Klocperk (7), Hubrt (4), Benedikt (5), Kapic (5), Toman (6), Marek (5), Kuksa (5), Pressl (6)

lavička: Marval (4), Dado (5), Janák (5), Hranáč (5), Kašperák (-)

branky:

     Ke zřejmě na dlouhou dobu poslednímu soutěžnímu utkání jsme brzy ráno vyrazili na jih Čech do Budějic. Trenér Dejmek oproti minulému utkání nemohl počítat s Baracem, Rejzkem a Pretlem, kteří se tak přidali k ostatním marodům. Starší dorostenci měli nakonec štěstí na počasí, když jim na rozdíl od jejich mladších kolegů zasvítilo i sluníčko.

     Bohužel z našich prospaných začátků utkání se začíná pomalu stávat tradice. Domácí nás v úvodních minutách zatlačují před naši branku a zahrávají v krátkém sledu několik rohových kopů. Ten v 7. minutě se nám stává osudným. Balón od pravého rohového praporku si nachází hlavu zcela nepokrytého soupeře, který s trochou štěstí dostává kouli přes rukavice našeho gólmana do sítě – 1:0. :-@ Domácí tlak se nám poté přeci jen podaří otupit, ale do šancí se na rozdíl od domácích hráčů dostat nedokážeme. Ve 20. minutě soupeř posílá balón za naši obranu po levé straně a jeden z protihráčů uniká Álovi. Domácí kopáč vymýšlí kličku i vybíhajícímu Matyášovi, ale Ála souboj nevzdává a v poslední chvíli vletí do zakončení domácího snajpra, které by jinak končilo v naší prázdné brance. Ve 25. minutě sledujeme situaci podobnou té předchozí. Tentokráte soupeř volí střelu z levé strany, která o pár čísel míjí vzdálenější tyč našeho zařízení. Za další dvě minuty se balón po našem odkopu okamžitě vrací do našich zadních řad, kde hned dva domácí maníci jdou na samotného Klocyho. Ten sice úspěšně vpadne do soupeřovy příhry, ale trefuje míč tak nešťastně, že koule končí u bližší tyče branky přesouvajícího se Matyáše – 2:0. :-@ Ve 32. minutě kopeme roh z pravé strany. Polovysokou kouli letící na zadní tyč sklepává Jakub na branku. Bohužel trefuje pouze střed domácího zařízení, kde číhá připravený gólman, který balón vytahuje nad břevno. Závěr první půle se nese ve znamení naší zvýšené aktivity, ale znovu nám chybí finální fáze našich akcí. Poločasový výsledek tak mnoho optimismu nenabízí.

     Po několika vcelku vyrovnaných minutách druhé půle saháme ke střídání. V 56. minutě tak Míra s Marvem nahrazují Urbyho s Kuksičem. V 64. minutě soupeř zatáhne balón k levé brankové čáře, odkud posílá zpětný nadýchaný balón do naší šestnáctky. Tam mezitím další ze soupeřů dlouho naznačuje svůj úmysl, ale naše hráče to nechává zcela chladnými. Domácí kopáč tak pohodlně vběhne až na hranici malého vápna, počká si, až mu koule spadne na hlavu a odchází slavit – 3:0. :-@ V 67. minutě Jardu prostřídává Jany. V 72. minutě právě Jany pošle balón do ulice na pravou stranu rozběhnutému Mírovi. Ten poté od pravé brankové čáry nachází na přední tyči osamoceného Preslíka. Náš hroťák asi ještě nyní netuší, kterak mohl balón místo do sítě poslat podél brankové čáry na opačnou stranu. V 74. minutě vbíhají na hrací plochu poslední střídající hráči Dan s Tomášem místo Jakuba s Kennym. V 84. minutě Míra prostrkává balón za obranu na nabíhajícího Preslíka. Ten již ze šestnáctky místo dlouhé kličky zkouší lobovat vysunutého gólmana, ale ten nízkou kouli posouvá na roh. V další minutě se jeden ze soupeřů zbavuje Michala u levé brankové čáry a posílá balón na přední tyč. Tam rychleji reaguje další ze soupeřů, který před pozdě přicházejícím Matějem sklepává kouli k bližší tyči – 4:0. :-@

     Na dnešním utkání byla pozitivní snad pouze jedna věc – že jsme si na dlouhou dobu naposledy mohli vůbec kopnout. Ani dnes nám ale pšenka nevykvetla. Absolutně jsme prospali začátek zápasu a domácí trestali. Když už jsme se v průběhu času dokázali dostat do zápasu, nedotáhli jsme do zdárného konce ani jednu z vytvořených možností. Na to, že každé utkání hrajeme vždy v jiné sestavě, jsme si již zvykli. Ale že výkony některých našich kopáčů jsou v jednotlivých zápasech jako den a noc – to by snad přeci jen alespoň částečně ovlivnit šlo. Dosavadní průběh podzimní sezóny nám prakticky nepřinesl žádnou radost. Ano – proti některým silným soupeřům jsme nepodali špatné výkony. Bohužel se nám na ně nepodařilo navázat v utkáních, která měla být více hratelná. Doufejme, že nucená pauza prospěje jak celé naší společnosti, tak našim kopáčům. Nezbývá než se držet, dále na sobě pracovat a čekat na lepší časy, ve kterých bude fotbal zase zábava – i v provedení našich mladíků. Je to stále jen fotbal, ale my se ho nevzdáme.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery