Úvod » 2020/2021 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Jiskra Domažlice 1:3 (0:1)

publikováno 03.10.2020 (aktualizováno 12.07.2021)

3.10.2020 7. kolo ČDD U19A

sestava: Drábek (8), Marval (3), Hubrt (7), Klocperk (7), Barac (6), Urbánek (4), Kapic (5), Toman (7), Rejzek (6), Benedikt (6), Pressl (7)

lavička: Václ (8), Marek (8), Kuksa (-), Hranáč (-), Janák (-), Pretl

branky: Pressl

     Dnes jsme na domácím trávníku přivítali dalšího z lídrů aktuální tabulky – celek Domažlic. Trenér Dejmek měl tentokráte k dispozici celou základní kostru svého kádru až na dlouhodobě zraněného Pergla. Svalová zranění nepustila do hry Mašku s Dadem. Chtěli jsme se pokusit navázat na bojovný výkon z minulého utkání. To se nám ale povedlo až ve druhé půli.

     Vůbec nezachytáváme úvod utkání, kdy nás hosté zatlačují před naši šestnáctku a naše obrana odolává pouze silou vůle. Branka visí ve vzduchu. Ve 13. minutě soupeř rozehrává roh nakrátko z pravé strany. Balón se dostává až na hranici našeho vápna, odkud z pravé strany jeden z hostujících kopáčů schovává svoji přízemní střelu za chumel hráčů před sebou. Matyáš se vrhá naslepo ke své pravé tyči a famózním zákrokem táhlý pokus vyráží na další roh. Pouze nekoncentrovanost hostujících hráčů při svém zakončení a výborný Matyáš v naší brance jsou příčinou toho, že na našem kontě obdržených branek je stále nula. Když se již zdá, že počáteční nápor soupeře jsme přečkali, přichází 24. minuta. To soupeř zatáhne balón po rychlém výpadu k pravé brankové čáře a v dalším okamžiku centruje na zadní tyč. Tam na Marva nastupují hned dva chasníci, z nichž ten, který nabíhá z druhé vlny, se pohodlně dostává před našeho zadáka a doklepává kouli do naší odkryté branky – 0:1. :-@ Ve 26. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu, když si přidrží za dres rozbíhajícího se Michala. Ve 28. minutě Matyáš podcení zakroucený přímák z hloubi pole z pravé strany. Vystoupí si ze své svatyně a nestíhá se vrátit, aby se pokusil zakroucený balón vychýlit z jeho nebezpečné trajektorie. I když v pozápasových rozhovorech se náš gólman chlubí tím, že konečky svých rukavic přeci jen vytáhl gólovku alespoň na svoji zadní tyč, nikdo jiný jeho zásah neviděl. Každopádně nám znovu zatrnulo. Ve 31. minutě je ale náš gólman opět koncentrovaný, když další nebezpečnou střelu ze šestnáctky vytahuje znovu na roh. Na soupeřovu polovinu se dostáváme pouze sporadicky. Hosté jsou důraznější, vychází jim kombinace, ale počet míčů v naší síti se jim již do přestávky navýšit nepodaří přes obrovskou šanci v poslední minutě. Ztrácíme zbytečně balón na polovině hřiště. Soupeř se žene vpřed po levé straně a po kombinaci pálí z bezprostřední blízkosti. První střelu Matyáš stíhá vyrazit na zadní tyč, kde dobíhající soupeř odmítne navýšení skóre, když naši branku trestuhodně míjí. V první půli nás hosté předčili prakticky ve všech herních činnostech. Naši hráči jsou bez důrazu, přihrávky nepřesné a okamžité návraty nás stojí mnoho sil. Hoříme hlavně na naší pravé straně.

     Do druhé půle jde na hrací plochu Jakub s Álou místo Marva s Urbym. Hned ve 47. minutě Michal vystihuje soupeřovu příhru středem hřiště a hned vymýšlí kolmici za hostující obranu na rozběhnutého Kennyho. Ten využívá své rychlosti, dělá dlouhou kličku vybíhajícímu gólmanovi a zkouší balón zasunout do odkryté branky. Bohužel jeden z vracejících se zadáků je tam včas a vykopává kouli z brankové čáry. Následná Kennyho příhra na svého volného spoluhráče je mizerná. Dění na hřišti se ale viditelně vyrovnalo. Soupeř už nás neválcuje – naopak – aktivita se přenáší na naše kopačky. Několik nadějných situací ale nedokážeme dotáhnout do konce. Ovoce nese až akce v 70. minutě. To si na dlouhý balón po pravé straně nabíhá Preslík, který se prosmýkne až k pravé brankové čáře. Tam se dokáže zbavit svého strážce, potahuje kouli až do malého vápna, odkud prostřeluje bránící hráče včetně ležícího gólmana – 1:1. (so) Krásná individuální akce našeho tykadla. Bohužel za dalších pět minut musí být ošetřován Michal, kterému crčí krev z nosu po srážce v předcházejícím souboji. Hosté posílají balón před naši branku, odkud jej nedokážeme odkopnout a jeden ze soupeřů nabízeným dárkem nepohrdne, když z pravé strany šestnáctky pálí přesně na zadní tyč – 1:2. :-@ Někteří naši hráči toho mají již plné zuby a musíme střídat. V 80. minutě Kuksič protáčí Davida a v 85. minutě místo otřeseného Michala vbíhá na hrací plochu Dan. Jeden ze soupeřů vidí ještě žlutou kartu za zákrok na Klocyho a chvíli poté i Preslík, který zastavuje hostující brejk. V 87. minutě Jardu střídá Jany. Nemáme již ale sílu na vyrovnání zápasu. Soupeř naše centry sbírá a zkušeně drží míč mimo své území. Navíc v poslední minutě pozdě reagujeme na hostující vhazování, Klocy snad dnes poprvé prohrává svůj minisouboj se soupeřem, a ten od levé brankové čáry posílá zpětnou příhru před branku, kde další ze soupeřů předskakuje svého strážce a neomylně skóruje – 1:3. :-@ Konec zápasu.

     Sledovali jsme utkání dvou zcela rozdílných poločasů. Kdyby soupeř v první půli proměnil polovinu svých příležitostí, nebylo by již oč hrát. Matyáš nás svými zákroky ale podržel ve hře a po přestávce se chvíli zdálo, že bychom mohli být dnes úspěšní. Poločasové střídání nám prospělo. Bohužel hosté ze své první šance po přestávce strhli vedení znovu na svoji stranu, zatímco našim hráčům pomalu docházely síly. Proč dokážeme jeden poločas absolutně prospat a druhý odehrát s úplně jiným drajvem – to je otázka hned za několik bodů. A hlavně jsme si ve druhé půli zahráli fotbal, nebyla to žádná holomajzna a nakopávaná – takže v našich hráčích přeci jen něco je. Potřebujeme jeden zápas, kdy si to sedne, a který nás může psychicky zvednout. Musíme se zkrátka snažit dál. Tak příští týden v Budějicích.  

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery