Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2020/2021 » Starší dorost

SK Petřín Plzeň B - SŠ Plzeň SD 6:1 (2:0)

publikováno 26.09.2020 (aktualizováno 12.07.2021)

26.9.2020 6. kolo ČDD U19 A

sestava: Drábek (6), Marval (4), Václ (6), Klocperk (7), Barac (6), Urbánek (5), Hubrt (5), Toman (7), Benedikt (6), Pressl (7), Dado (5)

lavička: Maška (6), Janák (5), Tymr (5), Kapic (5), Hranáč (5), Pretl

branky: Pressl

     Po nevýrazném výkonu v minulém plzeňském derby na Doubravce nás dnes čekalo další – tentokráte na rozjetém Petříně. Zatímco soupeř atakuje ty nejvyšší příčky aktuální tabulky, náš tým si zarezervoval zcela jiná místa. Trenéru Dejmkovi dnes kolidovaly zápasy, a tak za něj musel zaskočit velký stratég, a ještě větší Roudeňák Schejbal. Bohužel opět zasáhla hygiena a museli jsme se obejít bez Kuksy s Markem, kteří prý moc často chodili do sprchy. Místo zraněného Rejzka jsme ale již naopak mohli využít služeb uzdraveného Barace s Maškou. V počasí, kdy by psa nevyhnal, nám dnes byla umělka dobrá.

     Po několika minutách vzájemného oťukávání pláchne místní rychlík po levé straně a posílá zpětnou příhru na zadní tyč, kde si špatně přebíráme hráče a další ze soupeřů trefuje odkrytou branku – 1:0. :-@ V 19. minutě letí domácí centr z pravé strany na zadní tyč, kde necháváme trestuhodně neobsazeného hráče, který ve skluzu trefuje naštěstí bližší tyč našeho zařízení. Odražený balón poté nadvakrát dostáváme do bezpečí. Ve 31. minutě domácí kopou roh z pravé strany. Na přetažený centr si naskakuje nehlídaný soupeř, který hlavou naštěstí míjí vzdálenější tyč. Naši hráči se v první půli těžko dostávají do domácí šestnáctky. Chybí finální fáze nebo naše průnikovky zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Škoda situace ve 42. minutě. Vysunutý Klocy je po ztrátě balónu otřesený a soupeř toho využívá. Kolmice středem hřiště smolně prochází přes zasahujícího Álu a protihráč přízemní střelou na zadní tyč překonává Matyáše – 2:0. :-@ Za dvě minuty ještě nebezpečnou střelu z našeho vápna náš gólman výborným zákrokem vykopává na roh.

     Do druhé půle Urbyho, kterému se ozývá rameno, nahrazuje Máša. Po pauze jsme o poznání aktivnější a v 52. minutě prostrkáváme balón na pravou stranu šestnáctky na Marva, ale jeho střela je zblokována na roh. V další minutě Matěje protáčí Tadeáš. O pár sekund později Ála nachází před šestnáctkou Preslíka, který udrží balón, uvolní se a z hranice domácího vápna krásnou placírkou trefuje levou šibenici – 2:1. (so) Naše radost ale netrvá ani minutu. Nejsme schopni zastavit domácí výpad po levé straně ani za cenu faulu a míč letí na pravou stranu, kde si v situaci dva na jednoho domácí hráči poradí. První tutovku soupeře ještě Matyáš bravurně vyráží nad sebe. Bohužel na chvíli ztrácí přehled a důrazný soupeř přes snahu našich hráčů doklepává kouli do sítě – 3:1. :-@ Obrovská škoda, že jsme jednobrankovou ztrátu nedokázali držet delší dobu. Náš herní projev je sice velmi sympatický, ale branky již střílí bohužel pouze domácí hráči. V 62. minutě soupeř posílá průnikovku na levou stranu naší šestnáctky, a protože praporek pomezního tentokráte zůstává dole, přízemní střela končí v naší síti – 4:1. :-@ Vyčerpaného Michala nahrazuje Dan. V 67. minutě se tlačíme dopředu, ale zapomínáme na zadní vrátka. Třem hráčům soupeře čelí osamocený Bary. Ten poté celý zbytek zápasu cítí nespravedlnost, když je po jeho zákroku odpískána penalta. Matyáš sice směr střely exekutora vystihuje, ale balón je příliš prudký – 5:1. :-@ V 73. minutě Marva s Mírou protáčejí Jarda s Janym. V 80. minutě při soupeřově rohu z levé strany viditelně stahuje jeden z protihráčů našeho gólmana, ale píšťalka sudího se neozývá. Přesto jsme neměli nechat zakončovat dalšího z hráčů soupeře do prázdné branky – 6:1. :-@ Dvě minuty před koncem Bary posílá svůj přímák z levé strany do šestnáctky. Precizní balón si nachází jednoho z našich hráčů, který ale trefuje pouze vzdálenější tyč domácí svatyně. A je konec.

     Po pravdě jsme nemohli příliš očekávat, že na hřišti vedoucího celku budeme sahat v našem rozpoložení po bodech. Zlepšeným výkonem ve druhé půli jsme ale ostudu neudělali, i když konečné skóre říká něco jiného. Aktivním napadáním jsme se dostali do hry, ale domácí rychlá odpověď na naše snížení byla rozhodující. Ani „zajímavé“ posouzení některých situací nemůže překrýt pozitivní dojem z našeho výkonu hlavně ve druhém poločase. Proč takovouto chuť do hry máme proti tabulkově silným soupeřům, zatímco proti ostatním týmům se přizpůsobíme jejich způsobu hry a odevzdaně čekáme na konec utkání – to je otázka za několik bodů. Přes vysokou porážku dnes mládenci odvedli kus poctivé práce. Doufejme, že se nám na dnešní výkon podaří navázat hned příště proti dalšímu zatím bezchybnému soupeři.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery