Úvod » 2020/2021 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Hořovice 1:5 (0:3)

publikováno 29.08.2020 (aktualizováno 12.07.2021)

29.8.2020 2. kolo ČDD U19A

sestava: Pretl (-), Hubrt (6), Václ (7), Klocperk (8), Barac (7), Marek (7), Hranáč (-), Toman (8), Dado (7), Kuksa (6), Kapic (7)

lavička: Drábek (8), Janák (6), Marval (6), Pressl (7), Tymr (7)

branky: Barac

     V úvodním domácím utkání jsme ve druhém kole soutěže přivítali silné Hořovice. Oproti minulému zápasu trenér Dejmek udělal hned šest změn v základní sestavě – z toho pět hráčů přibylo během týdne na marodku. Naopak dnes mohl nastoupit smolař Dado a uzdravený Toman. Do branky se postavil druhý Ála, zatímco kapitán šel tvrdit muziku na stopera! Byli jsme v očekávání, zdali dokážeme vzdorovat ambicióznímu soupeři. Když jsme se pomocí rozbrušovačky dokázali dostat do šaten, po tradičním rozcvičení jsme mohli jít na věc.

     Naše strategie se bohužel rozpadá na prach hned ve 2. minutě. To po laciné ztrátě balónu ve středu hřiště se nepodaří našim stoperům zachytit kolmici na rozběhnutého soupeře a ten si to okamžitě namíří směrem k naší brance. Aleš vybíhá ze svojí branky až před šestnáctku a nemilosrdně soupeře přerušuje. V rukou sudího se po chvíli objevuje karta velmi nepříjemné barvy a my jsme nuceni přeskupit naše řady. Zatímco se Aleš šourá pod sprchy, rukavice si navléká Matyáš. Našeho smolaře bohužel následuje Hrany, který musí nedobrovolně uvolnit místo na hřišti našemu druhému gólmanovi. Bohužel za ztrátu koncentrace jsme potrestáni hned několikrát. Soupeř zahrává přímák. Protihráč si naráží balón se svým spoluhráčem stojícím před naší zdí. Jeho střelecký pokus je sice zblokován, ale míč se znovu odráží k soupeři, jehož přízemní střela zpoza šestnáctky si nachází cestu mezi pozdě vystoupivšími našimi hráči až k levé tyči mimo dosah marně zasahujícího nerozcvičeného Matyáše – 0:1. :-@ Tak vstup do zápasu se nám fakt povedl. Není čas klopit hlavy a i v deseti se začínáme rvát. V 10. minutě kopeme roh z levé strany. Baryho centr hledá ve vápně trestuhodně nepokrytého Jardu, ale tomu koule pouze olízne hlavu a končí u Kuksičových kopaček na zadní tyči. Ten z pár metrů balónem jenom nakouří zasahujícího gólmana. Obrovská škoda. Okamžitý hostující kontr v poslední chvíli pacifikujeme, když jeden z našich zadáků vystihuje finální příhru soupeře. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutý napínák za nějaké nemístné poznámky. V 18. minutě hosté vymýšlejí ulici, kterou posílají balón za naši obranu. Soupeř pálí z pravé strany šestnáctky a trefuje vzdálenější tyč našeho zařízení, od které se koule odráží přímo do Matyášovy náruče. Srdnatě bojujeme až do 35. minuty, kdy nedokážeme zachytit kolmici za naši obranu, kam si zabíhá rozběhnutý soupeř, který si pohraje s naším gólmanem, jehož zadáci nechávají na holičkách, a zavěšuje – 0:2. :-@ V poslední minutě nám hosté dávají další lekci z produktivity, když po naší ztrátě balónu ve středu hřiště letí centr na levou stranu šestnáctky, kde jeden ze soupeřů předskakuje Matěje a balón hlavou uklízí ke vzdálenější tyči – 0:3. :-@ Poločasový výsledek je pro nás až příliš krutý. Mládenci i v deseti hrají se soupeřem otevřenou partii, ale nejsme schopni naše zajímavé akce dotáhnout do zdárnějšího konce, zatímco soupeř naše chyby trestá. Uvidíme, zdali vydržíme se silami až do konce.

     Trenér Dejmek se střídáním zatím čeká a v 55. minutě se nám dostává sladké odměny za naši aktivní hru. Po našem rohu udržíme balón na svých kopačkách a jeden ze soupeřů složí aktivního Klocyho ve vlastní šestnáctce. Balón si bere Bary a penaltu bezpečně proměňuje, když si gólmana posílá na opačnou stranu – 1:3. (so) Naše malá vzpoura ale trvá pouze tři minuty. To jeden ze soupeřů se štěstím přechází přes našeho kopáče na pravé straně a od brankové čáry poté posílá zpětnou příhru před branku na svého volného kolegu. Ten bohužel má dost prostoru, aby kouli bezpečně uklidil do naší sítě – 1:4. :-@ V 60. minutě Kuksiče s Matějem střídá Jany s Marvem. Za dalších pět minut protáčíme další dva hráče. Míra s Jakubem přenechávají své místo Preslíkovi s Tadeášem. V 70. minutě uniká jeden ze soupeřů dokonce i dnes výbornému Klocymu a dostává se hned ke dvěma střelám z bezprostřední blízkosti. Ty mu ale příliš nesednou a Matyáš po vyražené první střele tu druhou nachází ve svém koši. V 75. minutě obdržíme lacinou branku, když na přímák ze středu hrací plochy si v našem vápně naskakuje nikým nebráněný soupeř, poněvadž Marva zrazují kopačky a rozplácne se jak dlouhý tak široký nezaviněně na trávě. Protihráč balón hlavou přesně umísťuje k pravé tyči mimo dosah bezmocného Matyáše – 1:5. :-@ Mládenci bojují až do samotného konce zápasu, ale výsledek se již nezmění.

     I když jsme dnes dostali nepopulárního bůra, utkání jsme v žádném případě nezabalili a odjezdili ho po zadku až do samotného závěru. Situace při obdržených brankách se ještě budou při hodnocení utkání probírat, ale za přístup k utkání po vyloučení našeho gólmana si naši hráči zaslouží obrovskou pochvalu. Podvědomě jsme zřejmě cítili, že to dnes na body stačit nebude, ale dokázali jsme se soupeřem držet krok a zahráli si fotbal. Fakt se na to chvílemi dalo koukat. Dnešním týmovým výkonem bychom se mohli odrazit do dalších utkání. Při několika absencích a v deseti jsme se nevzdali a bojovali po celé utkání. I když mládenci měli z výsledku smíšené pocity, dnes to byl semknutý týmový výkon – jen houšť a větší kapky. Tak za týden to zkusíme znovu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery