Úvod » 2020/2021 » Starší dorost

SK SPARTAK Příbram - SŠ Plzeň SD 4:0 (2:0)

publikováno 22.08.2020 (aktualizováno 12.07.2021)

22.8.2020 1. kolo ČDD U19A

sestava: Václ (9), Urbánek (6), Straka (3), Klocperk (7), Barac (6), Kapic (7), Benedikt (6), Maška (6), Marek (5), Pressl (7), Rejzek (6)

lavička: Hranáč (4), Janák (4), Hubrt (4), Kuksa (5), Marval (-), Pretl

branky:

     Konečně jsme si po pěti měsících mohli zahrát ostré soutěžní utkání. Pro úvodní kolo nám los přisoudil příbramský Tatran. Zajížděli jsme do Příbrami, ale bohužel zdaleka ne kompletní. K marodům Petelíkovi, Tomanovi a Perglovi se navíc přidal Dado, který si při cestě na sraz vybral pořádný kopec smůly – vysoká na silnici – auto na odpis. Trenér Dejmek tak musel sáhnout do řad mladšího dorostu.

     Utkání od samého začátku nabírá vcelku slušné tempo, ale na první příležitost čekáme až do 11. minuty. Jeden z domácích hráčů uniká po pravé straně, vletí do šestnáctky, ale vybíhající Ála mu zmenšuje střelecký úhel a střelu tečuje k zadní tyči. Tam dobíhá další ze soupeřů, který pod tlakem našeho bránícího hráče kouli míjí a náš tým se odkopem z brankové čáry osvobozuje. Bohužel o minutu později zmatkujeme v naší obraně, když slaboučkou malou domů soupeř vystihuje. Nedokážeme protihráče odstavit od balónu a ten příhrou za naši šestnáctku vybízí svého spoluhráče k parádě – táhlou střelou vymetá levou šibenici – 1:0. :-@ V 17. minutě Klocy vyváží balón středem hřiště a posílá jej do ulice za domácí obranu na rozběhnutého Preslíka. Ten se kličkou zbavuje obránce i vyběhnutého gólmana, ale svoji parádu zakončuje střelou z hranice šestnáctky pouze do břevna domácího zařízení. Ve 22. minutě nás domácí hráči opět nutí k chybám před vlastní brankou. Průnikovou příhru zpracovává jeden ze soupeřů, který se dostává za naši obranu, ale Ála opět vyráží jeho střelu tentokráte ke své levé tyči. Tam další dobíhající soupeř v tísni pálí pouze do bližší tyče. Ve 25. minutě stahujeme nejistého Stráču, kterého nahrazuje Hrany, zatímco Kenny půjde tvrdit muziku na stoperu. Ve 38. minutě si Ála dělá výlet až k levé lajně, odkud posílá kouli přímo na nohu jednomu ze soupeřů. Ten okamžitě zkouší z nějakých 40ti metrů trefit prázdnou branku – to se mu naštěstí nepodaří. V další minutě získáváme balón na pravé straně. Jarda kouli udrží na svých kopačkách a příhrou vybízí k akci Jakuba. Ten se dostává až před vybíhajícího gólmana, který ale následnou kličku našeho hračičky špičkou kopačky vystihuje. Neuběhne ani šedesát sekund a soupeř podniká rychlou akci středem hřiště, kterou nezachytíme. Protihráč si v rychlosti naráží balón a okamžitě se ocitá za našimi zadáky. I nyní si Ála na balón po soupeřově střele sáhne, ale tentokráte to nestačí a koule končí v naší síti – 2:0. :-@ Minutu před koncem poločasu domácí podnikají výpad po levé straně a posílají míč do naší šestnáctky. Na její pravé straně Jakub, který stíhá svého hráče, tahá za záchrannou brzdu – penalta. Ála má ale dnes fazónu, vystihuje kopáčův úmysl a nepříliš umístěnou střelu vyráží do bezpečí. Svým vynikajícím zákrokem nám tak dává určitou naději do druhé půle. Škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku, abychom domácí hráče více znervózněli. Po vcelku sympatickém výkonu, ale i po zbytečných chybách musíme zkusit štěstí ve druhé půli. Bohužel to už bude bez Urbyho s Mášou, kterým zdravotní potíže nedovolí pokračovat v zápase. Do hry tak nastupují naši Matějové – Janák s Hubrtem.

     Ve 48. minutě dostáváme balón za domácí obranu, ale vybíhající kýpr je u koule dříve, a navíc svým odkopem vysunuje po levé straně svého spoluhráče, na kterého Jany pozapomíná. Vzniklou situaci dva na jednoho řeší domácí ideálně. Našeho stopera posílají na párek a Ála se snaží tentokráte marně – 3:0. :-@ Rychlá branka nás dostává do kolen. Soupeř poctivě brání a my vyklízíme hlavně střed hřiště. Situaci nám navíc komplikuje další zranění. Nakopnutého Rejzyho střídá v 65. minutě Kuksič. V 68. minutě Klocy přejíždí v posledním okamžiku před naší šestnáctkou jednoho ze soupeřů žlutým zákrokem. V 71. minutě domácí posílají balón z levé strany do naší šestnáctky, kde necháváme jednomu ze soupeřů až příliš prostoru. Ten si pohraje s Kennym a jednoduše zavěšuje- 4:0. :-@ V 73. minutě Hranyho protáčí Marv. V 75. minutě nejdříve Ála vytahuje soupeřovu střelu zpoza vápna na roh, aby po jeho rozehrání konečky prstů opět vytáhl další domácí střelecký pokus na břevno a do rohu. Našim hráčům viditelně docházejí síly. V 78. minutě domácí podnikají středem hrací plochy další rychlý výpad, na jehož konci Ála padá jednomu z protihráčů do zakončení. Balón končí u naší levé tyče, kterou trefuje po bloku našeho zadáka další z dobíhajících soupeřů. V 85. minutě si po našich rozích vytváříme hned dvě zajímavé možnosti. Po prvním rohu je naše střela z hranice šestnáctky zblokována nad břevno a po tom druhém Jakub na zadní tyči hlavičkuje do náruče připraveného gólmana. Ještě v téže minutě jeden ze soupeřů přerušuje žlutým faulem rozběhnutého Jardu. V další minutě si vybírá slabší chvilku Bary, který Álovi posílá příliš slabou malou domů. Tu mu soupeř pohodlně vystihuje, ale následnou tutovku posílá pouze do výborného Ály. Je tady konec utkání.

     Dnešní zápas, ve kterém jsme tahali za kratší konec, výborně soudcovala trojice rozhodčích – přesné a citlivé výroky, plynulá hra – opravdu pochvala. Našemu snažení by sice vstřelená branka slušela, ale soupeř dokázal potrestat naše chyby v obranné činnosti a náš tým naopak nenašel příslušnou odpověď. Náš výkon bohužel ovlivnilo několik zdravotních komplikací, když střídající hráči nedokázali pozvednout naši hru o nějaký ten stupínek výše. Musíme doufat, že na příští utkání budou alespoň někteří hráči v pořádku a připraveni nastoupit. Je dobré vědět, že v brance se můžeme spolehnout na Álu, který dnes několikrát za své spoluhráče tahal z ohně horké kaštany. Určitě je na čem stavět, i když výsledek dnešního utkání nám mnoho radosti nepřinesl. Příště nás nečeká žádný lehký soupeř – spíše naopak. Pojďme se doma pořádně ukázat.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery