Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

SK SENCO Doubravka - SŠ Plzeň SD 1:0 (0:0)

publikováno 08.03.2020 (aktualizováno 15.06.2020)

8.3.2020 16. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (9), Kovář (6), Petelík (8), Strnad (5), Bartovský (5), Marek (5), Hranáč (6), Brejcha (7), Dado (5), Pergl (6), Benedikt (6)

lavička: Toman (5), Klocperk (6), Kapic (4), Jiroušek (4), Rykovský (-), Hruška

branky:

     Hned v našem prvním jarním utkání jsme zavítali na umělku našeho tabulkově nejbližšího soupeře z Doubravky. Díky narychlo domluvené spolupráci mezi kluby Sportovky a SK Smíchov měl trenér Dejmek k dispozici několik kopáčů ze Slovan. A bylo to při absenci několika dalších našich kopáčů potřeba. O důležitosti zápasu nebylo třeba diskutovat.

     V první půli jsme museli být se hrou, kterou předváděli naši mládenci spokojeni. Jsme aktivní, naháníme soupeře a vytváříme si několik šancí. V 8. minutě po našem přímáku z pravé strany si jeden z domácích hráčů plete směr, když hlavou trefuje pravou tyč vlastní svatyně. Ve 28. minutě si v domácí šestnáctce Perglík strčí kouli podél gólmana, který našeho hráče kontaktuje, takže ten nemůže pokračovat ve své akci. A proto míč pomalu mířící do sítě dobíhá jeden z vracejících se zadáků a uklízí jej do bezpečí. Ve 38. minutě se Perglík s balónem na noze otáčí na hranici šestnáctky a pálí. Gólman výborným zákrokem alespoň vyráží míč před sebe, kam dobíhá Jakub, který bohužel z ofsajdové pozice doklepává kouli do sítě. Domácí si prakticky jedinou pořádnou příležitost vypracovávají až ve 41. minutě, když jeden ze soupeřů vletí z pravé strany do naší šestnáctky a přes bránícího Bartéze pálí. Balón naštěstí prolétá kolem vzdálenější tyče do zámezí. Po nadějném výkonu je poločasová bezbranková remíza málo.

     Po přestávce přicházející vítr bohužel odvál naše snažení na rozdíl od zlepšující se kombinační hry domácího celku. Hraje se většinu času na naší polovině a na přesné příhry z první půle naši hráči snad úplně zapomněli. V 51. minutě dáváme moc prostoru jednomu z domácích kopáčů, jehož nebezpečný pokus končí na břevnu naší branky. V 55. minutě začínáme točit naši sestavu. Michal střídá Míru. V 58. minutě Kloci Dana. V 63. minutě soupeř po rychlém brejku tahá balón po levé straně. Odtud se mu přes Jakuba podaří poslat centr na zadní tyč, kam si nabíhá další domácí kopáč trestuhodně nepohlídaný. Ten má dostatek času a prostoru si kouli zpracovat a podél zasahujícího Ály ji poslat k zadní tyči – 1:0. :-@ V 66. minutě Jakuba střídá Jarda a v 76. minutě místo Matěje vbíhá na hrací plochu Patrik. Zkoušíme měnit naše rozestavení, ale nedaří se nám vůbec podržet balón natož jej dostat do domácí šestnáctky. V 84. minutě domácí kopou přímák z pravé strany zpoza naší šestnáctky. Balón končí opět na břevnu naší svatyně. Poté míč dostáváme do bezpečí. V 87. minutě ještě Honzu protáčí Jakub R. Naší první a jedinou střelu na soupeřovu branku posílá ve druhé půli Kloci několik desítek sekund před koncem utkání. Poslední naši možnou příležitost po námi zahraném rohu zazdí nesmyslným zkosením jednoho ze soupeřů Patrik.

     Bohužel jsme nedokázali navázat na výkon z prvního poločasu, a to nás stálo všechny body. Když se utkání lámalo, byl soupeř zkrátka agresivnější, techničtější a zodpovědnější. Prohra o gól je samozřejmě nepříjemná, ale my se musíme odrazit od těch světlých chvil z před přestávky, kdy naše hra snesla náročnější měřítko. Příště se prostě musí někdo utrhnout a ten balón zkrátka dostat do soupeřovy sítě. Dnes se to nepodařilo, ale proč by to příště muselo být stejné. Vono to mládenci pude, ale musíme za tím jít!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery