Úvod » 2019/2020 » Mladší dorost

TJ Lokomotiva - SŠ Plzeň MD 1:1 (1:1) 3:5 na p.k.

publikováno 17.11.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

17.11.2019 15. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (7), Urbánek (7), Janák (8), Petelík (7), Pospíšil (5), Maška (7), Kapic (6), Pressl (6), Toman (8), Svoboda (7), Sosnovec (5)

lavička: Marek (6), Benedikt (6), Pergl (7), Drábek (-)

branky: Pressl

     Také naše mladé pušky mají svoji podzimní část sezóny za sebou. V posledním utkání se již nebylo nač šetřit a někteří hráči přes velkou porci odehraných minut v předchozím utkání starších dorostenců si museli sáhnout až na dno svých fyzických sil. Trenér Rada poskládal zajímavou sestavu, která si šla za svým.

     První poločas vezmeme pouze zprostředkovaně, poněvadž realizační tým během první půle hodnotil předchozí utkání a vlastně i celou podzimní sezónu. Po vyrovnaném úvodu jsme se dostali zásluhou Presslíka do vedení, který v 16. minutě prchá po pravé straně a lobuje vybíhajícího gólmana k zadní tyči – 0:1. (so) Dle jeho pozdějšího vyjádření vůbec nevěděl, jak to tam šoupl. Bohužel poté náš tým zcela vypadává z rytmu a pouze díky Petrovi držíme hubený náskok. Ten ale pouze do 23. minuty, kdy necháváme po soupeřově rohu beztrestně hlavičkovat zcela nehlídaného soupeře – 1:1. :-@ Zdravotně indisponovaného Presslíka musí ve 30. minutě střídat Jakub. Horkotěžko potom držíme remízový stav až do přestávky.

     Do druhé půle místo Petra s Davidem nastupují Kenny s Perglíkem. Po celý druhý poločas sledujeme bojovné utkání, kdy se hra přelévá ze strany na stranu. Každý ze souborů si vytváří několik zajímavých příležitostí, ale buď v minisoubojích vítězí gólmani nebo mizerné zakončení. Náš dnešní kapitán Jany hraje od 22. minuty pod hrozbou druhé žluté karty a s postupem času nejenom on toho začíná mít plné zuby. Obvyklou žlutou kartu po přestávce fasuje Perglík a na konci zápasu i Urby. Po opět nevýrazném výkonu arbitrů jsme mile překvapeni, když hlavně ve druhé půli druhý asistent poctivě mává každé ofsajdové postavení soupeře (dokonce i neofsajdové). Domácí se právě zaměřují hlavně na nakopávané balóny za naši obrannou linii. Během druhé půle si sice vytváříme několik nadějných situací, ale postupem času naše útočná aktivita upadá, poněvadž hned několik našich kopáčů viditelně šlape vodu. Vyčerpaného Michala tak v 75. minutě nahrazuje Matyáš. Dost toho ale mají oba týmy a poněvadž nikdo nedokáže využít chybu soupeře, utkání zákonitě spěje do penaltového rozstřelu.

     Do penalt nejdeme s vědomím našeho předchozího třináctisériového neúspěšného rozstřelu bůhvíjak optimisticky, ale nakonec dokážeme dát dohromady pět matadorů. Začínáme. Soupeř do branky překvapivě staví hráče z pole. Jako správný kapitán se ale zachová Jany, když mu svým pokusem nedává šanci – 0:1. (so) Domácí kopáč jej ale napodobuje – 1:1. :-@ Kenny si zkušeně posílá gólmana na druhou stranu – 1:2. (so) Ani soupeř ale Petrovi nedává žádnou šanci – 2:2. :-@ Sledujeme jeden z klíčových okamžiků dnešního rozstřelu. Perglík se trefuje přesně k levé tyči – 2:3. (so) Tak konečně. Navíc Petr povzbuzen trefou spoluhráče vystihuje mizerné zakončení soupeře – 2:3. (Y) Jakub poté potvrzuje také střelou k levé tyči – 2:4. (so) Soupeř vykřesává naději střelou doprostřed, zatímco RISKA riskuje stranu – 3:4. :-@ Hned první mečbol ale proměňuje Filip – 3:5. (so)

     Z Budějovic si tedy na závěr podzimu odvážíme hned dva vydřené body. Nebyl to od našich kluků bůhvíjak kvalitní výkon. Utkání bylo hlavně odjezděné a vybojované, kdy jsme dokázali přežít několik našich hluchých míst. Několik hráčů dnes dohrávalo se sebezapřením, ale bodový zisk určitě urychlí regeneraci. Celý podzim byl samozřejmě silně ovlivňován účastí hned několika hráčů v předchozích utkáních staršího dorostu, což bude v určité míře zřejmě obvyklé i v jarní části sezóny. Přesto jsme se postupem času stávali konkurenceschopnější svým soupeřům. Samozřejmě, že je před námi obrovská spousta práce, ale mládenci se začínají stále více sehrávat, a hlavně je na hřišti vidět tolik potřebná bojovnost. Stále zde ještě bude určité hledání ideální sestavy a rotace postů, ale naše mladé pušky pomalu začínají nacházet svoji tvář. Bude určitě zajímavé sledovat vývoj jednotlivých hráčů a doufejme, že se společně s nimi ještě dočkáme spousty fotbalové radosti a zábavy. Tak mládenci pokračujte v započaté práci – na zimním soustředění to určitě bude jedna velká zábava.   

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz