Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

TJ Lokomotiva - SŠ Plzeň SD 5:1 (4:0)

publikováno 17.11.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

17.11.2019 15. kolo ČDD U19 A

sestava: Drábek (4), Urbánek (3), Petelík (6), Strnad (7), Barac (5), Polák (7), Benedikt (5), Brejcha (6), Marek (5), Bartovský (6), Pergl (6)

lavička: Jiroušek (5), Kuksa (5), Kapic (6), Toman (5), Pressl (5), Riska

branky: Strnad

     K poslednímu soutěžnímu utkání podzimu jsme v den státního svátku zajížděli znovu do Českých Budějovic. Proti soupeři z první poloviny tabulky jsme mohli pouze překvapit. Díky několika absencím jsme na domácí soubor museli vyrukovat hned se šesti mladými puškami v základní sestavě. Hrálo se za dosti čerstvého větru na měkkém povrchu.

     Bohužel opět hrubě nezvládáme začátek utkání a po čtvrthodině je prakticky po všem. Ve 3. minutě Urby míjí balón v naší šestnáctce a připravený soupeř trestá – 1:0. :-@ V 11. minutě po našem nedůrazu na pravé straně soupeř centruje kouli do našeho vápna, kde jeden z protihráčů hlavou nachází svého naběhnutého spoluhráče a ten se opět trefuje k tyči – 2:0. :-@ Co je nám platné, že se podle několika zdrojů jednalo o ofsajdové postavení. V 15. minutě domácí zahrávají sporný rohový kop z pravé strany. Matyáš pozdě reaguje na poryv větru, který letící kouli zatáčí přímo do branky. Přesto balón ještě stíhá vyplesknout před sebe. Tam bohužel bez zájmu sledujeme soupeře, který pohodlně hlavičkuje do odkryté branky – 3:0. :-@ Směrem dopředu předvedeme několik zajímavých průniků, ale finální fáze je mizerná. Buď je naše zakončení nepřesné nebo se k němu vůbec nedostáváme. Ve 26. minutě bohužel nemůže pokračovat v zápase do té doby velmi aktivní Mára, který na soupeře jako jeden z mála platil. Po jednom ze soubojů se ozývají žebra pošramocená o minulém víkendu. Na plac vbíhá Patrik. Ve 34. minutě domácí svůj roh z pravé strany opět posílají tentokráte cíleně přímo na branku. Matyáš se k balónu nedokáže dostat a na zadní tyči míč zřejmě ještě doklepává jeden z volných soupeřů – 4:0. :-@ Navíc nás za prakticky rozhodnutého stavu začíná šponovat zajímavě pískající sudí. Ve 38. minutě tak žlutí Patrika za slova „Já jsem se ho ani nedotkl“ s připojením svého komentáře. V následujících minutách někteří naši hráči po několika minimálně sporných rozhodnutích jednotlivých arbitrů reagují na znamení nesouhlasu, ale nijak extrémně. Žlutou kartu si tak minutu před pauzou klasicky vykecává Perglík, ale že ji za několik sekund uvidí i Kenny (za co?), kterému sprosté slovo prozatím v jeho životě nevyšlo z úst, a který naopak nabádá své spoluhráče, aby se oprostili od zbytečných komentářů – to už fakt nechápeme. Po mizerném poločase se tak náš poněkud rozhozený tým jde zklidnit do šaten.

     Do druhé půle dnes polovičního Urbyho protáčí Max. Budiž nám přičteno k dobru, že je to náš tým, který chce hrát i za velmi nepříznivého stavu fotbal. Jakoby z nás spadla tíha soutěžního utkání a najednou se prezentujeme kombinační hrou, kterou bychom chtěli od našeho souboru vidět častěji. Hned ve 48. minutě si vytváříme tutovku, když na konci naší kombinace vysouváme Brejchyho do šestnáctky, ale ten po svém podklouznutí slabou střelou pouze trefuje vybíhajícího gólmana. V 60. minutě Kennyho střídá Jarda. Za další dvě minuty si to krásně strkáme kolem domácí šestnáctky a Brejchy nabíjí Frantovi, který z hranice vápna balón uklízí přesně k levé tyči – 4:1. (so) V 71. minutě pro jistotu střídáme i druhého hříšníka. Místo Perglíka se jde rozkopat Michal. V 73. minutě se nevyvarujeme jednoho zbytečného zatmění i ve druhé půli. V naší šestnáctce Bartéz s Patrikem vcelku zbytečně skřípnou jednoho ze soupeřů a domácí z nařízené penalty trestají – 5:1. :-@ Vzápětí musíme střídat, když Brejchy kvůli nakopnutému kotníku také nemůže pokračovat v utkání. Na hrací plochu vbíhá Presslík. Během druhé půle si vytváříme hned několik palebných pozic, ale naše zakončení bohužel nemá potřebnou kvalitu. Když se nedočkáme odpískání ruky v domácí šestnáctce, utkání pomalu končí. Po nepovedené první půli nakonec ale ze hřiště můžeme odcházet s hlavami vztyčenými díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase.

     Překvapení se tedy nekonalo. Díky několika zbytečným chybám – bohužel nejenom našich hráčů, bylo po zápase. Sudí byli dnes zřejmě nejslabší za celou podzimní sezónu. Svoji hru, jak se bohužel stalo zvykem v několika posledních zápasech, jsme začali hrát až po přestávce. To jsme dokázali předvést několik pohledných akcí a alespoň trochu jsme dali zapomenout na úvodních 45 minut. To, že prakticky celý podzim hrajeme s polovinou mladšího dorostu se bohužel musí někde projevit. Je to znát hlavně na rozdílu v důrazu jednotlivých týmů před oběma brankami, a to se zatím jeví jako rozhodující skutečnost. Máme ve svých řadách hned několik velmi nadějných hráčů, ale k jejich dalšímu rozvoji a zrání potřebujeme čas, který bohužel z hlediska letošního soutěžního ročníku prostě nemáme. Na konci podzimu se tak zákonitě nacházíme v nepříjemné pozici. Ještě nás ale čeká celá jarní část a kýžené výsledky se mohou dostavit. Přejme si, aby bylo splněno několik základních předpokladů – v co největším počtu absolvovaná kvalitní zimní příprava (fyzicky na to prostě musíme mít), absence zranění (hráli jsme vůbec někdy kompletní?) a hlavně pevná parta, která potáhne za jeden provaz. Pokusíme se vytvořit co možná nejlepší podmínky, aby to prostě klapalo a pak bude mládenci záležet na vás, jak se s tím popasujete. Ať už celková sezóna dopadne jakkoliv, můžeme se určitě těšit na spoustu zážitků při kopání do toho kulatého nesmyslu. A věřme, že se budeme spolu s našimi kopáči radovat přeci jen častěji. Tak si nyní užijme zimní dvouměsíční pauzičku a na klasickém pekelném zimním soustředění na viděnou.  

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery