Úvod » 2019/2020 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Klatovy 1898 1:0 (0:0)

publikováno 09.11.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

9.11.2019 14. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (8), Maška (7), Janák (7), Straka (7), Baumrukr (5), Rejzek (7), Marek (5), Kapic (5), Toman (8), Pressl (7), Svoboda (7)

lavička: Pospíšil (6), Benedikt (7), Sosnovec (10), Drábek

branky: Sosnovec

     Dnešní utkání bylo soubojem dvou sousedů v tabulce, takže se dal očekávat vyrovnaný zápas. Trenéři sice nevyužili služeb některých hráčů, kteří měli v nohách předchozí utkání, ale přesto si se sestavou mohli vcelku pěkně pohrát.

     První půle se nese ve znamení naší nátlakové hry. Jsme častěji na balónu, i když hosté jsou houževnatí. Bohužel nejsme schopni proměnit ani ty nejvyloženější příležitosti. Po našem rohu tak zcela volný Jany nedokáže vůbec trefit letící balón. Do zápasových statistik se tak zapisuje alespoň žlutou kartou, když si podle svého zvyku neodpustí nějaký ten peprný komentář – tentokrát zřejmě rovnou vůči sudímu. Ve 33. minutě Michal posílá balón od levé brankové čáry na zadní tyč, kde Rejzy z metru přestřeluje prázdnou branku soupeře. Ve 35. minutě se zblázní Adam, když žlutým zákrokem nesmyslně přerušuje jednoho ze soupeřů na pravé straně. Hned po soupeřově standardce Preslík táhne náš rychlý kontr po pravé straně, na jehož konci příhrou před hostující zařízení vybízí k zakončení sprintujícího Filipa. Ten zřejmě netuší, že široko daleko není nikdo ze soupeřů a svoji zbrklou střelu z první posílá do kytek. Ve 38. minutě Michal opět bere do zaječích po levé straně a od levé brankové čáry předkládá nabídku zpětnou příhrou Preslíkovi. Ten ale vzápětí místo odkrytého prostoru v soupeřově brance zblízka nakouří pouze před sebou stínujícího Filipa. Prostě přehlídka promarněných příležitostí, která nás může ještě hodně mrzet.

     Do druhé půle Adama střídá David. Obraz hry se ale po přestávce mění a jsou to hosté, kteří se najednou začínají tlačit před naši šestnáctku. V 52. minutě tak Petr musí výborným zákrokem hasit požár, když vyráží střelu jednoho ze soupeřů z levé strany našeho vápna. V 60. minutě se dostáváme po našem brejku do situace tři na jednoho, kterou dokážeme dotáhnout až do tutovky. Bohužel posledním na tahu je Preslík, který sám před gólmanem ledabylým pokusem trefuje pouze statického kýpra. V 63. minutě vidí žlutou kartu soupeř, který si neodpustí pár poznámek, přestože je sudím odpískám nedovolený zákrok na jeho osobu. V 65. minutě Jardu s Jakubem protáčí Kenny s Petrem. Po celý druhý poločas si více než by bylo obvyklé pomáháme většinou zbytečnými nedovolenými zákroky a čelíme tak několika nebezpečným standardkám. V 73. minutě ale neúnavný Michal posílá balón z levé strany do soupeřovy šestnáctky. Tam si na zadní tyči kouli nachází Rejzy, který si nejspíše nevěří proti vybíhajícímu gólmanovi a míč posílá kolem něj před branku. Tam se objevuje pozapomenutý Petr, kterému vychází krok takřka ideálně, když se mu podaří doklepnout balón do sítě – 1:0. (so) Tak konečně. Hosté se ale nevzdávají, když hned v další minutě posílají centr do naší šestnáctky, kde se nejvýše vyšplhá do vzduchu jeden ze soupeřů. Po jeho hlavičce nás zachraňuje pouze břevno našeho zařízení. V 80. minutě se vůbec nedomluví Jany s Petrem a proti prudké malé domů našeho stopera zpoza šestnáctky se náš gólman vytasí s ukázkovým brankářským zákrokem. Problém je v tom, že přízemní balón zalepuje svými rukavicemi. Hosté tak mají výhodu nepřímého kopu z velmi nebezpečné vzdálenosti. Po přiťuknutí míče ale naštěstí trefují jednoho z našich hráčů, jenž byl součástí postavené hladové zdi, která se najednou jako jeden muž rozběhla proti balónu. Mimochodem svého gólmana naši kopáči nechali zcela svému osudu za stojící zdí – velmi netradiční řešení se ale ukázalo v dané chvíli jako účinné. Do další příležitosti již soupeře do konce zápasu nepouštíme.

     Utkání, ve kterém jsme nepodali bůhvíjaký výkon, jsme tak dokázali dotáhnout do tříbodového vítězství. Podle počtu vytvořených příležitostí zřejmě zaslouženého, ale při větším soustředění při našich tutovkách jsme se nemuseli o body strachovat až do samotného konce. Zápas byl plný našich zbytečných ztrát balónů a mizerných přihrávek, i když snahu a zaujetí pro hru našim hráčům upřít nelze. Neproměněné příležitosti nás však mohly stát všechny body. Dnes se ale štěstí nakonec přiklonilo na naši stranu. Doufejme, že dnešní tříbodový zisk bude našim mladým puškám další motivací, proč se nepokusit v posledním kole získat nějaký ten bod na hřišti jednoho z vedoucích celků soutěže. Tak uvidíme.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz