Úvod » 2019/2020 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Petřín Plzeň B 3:3 (1:1) 8:9 na p.k.

publikováno 02.11.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

2.11.2019 13. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska, Urbánek, Janák, Straka, Baumrukr, Rejzek, Marek, Kapic, Maška, Pressl, Svoboda

lavička: Toman, Pospíšil, Benedikt, Pergl, Sosnovec, Drábek

branky: Maška, vlastní, Pressl

     Trenér Konopík měl pro dnešní plzeňské derby k dispozici prakticky všechny hráče. Pouze na lavičce seděli někteří hráči, kteří měli za sebou předchozí utkání a raději jsme pošetřili čerstvě uzdraveného Petelíka.

     V prvním poločase si hosté vytvářejí tři gólovky, ale naštěstí nejsou schopni z naší šestnáctky zamířit do černého. Paradoxně se ujme v 15. minutě nádherná rána z hranice šestnáctky, když se do balónu opře jeden ze soupeřů a Petr proti střele pod víko nemá šanci – 0:1. :-@ Chvíli před touto situací má Presslík na noze tutovku, ale v situaci sám před gólmanem selhává, když pouze trefuje vybíhajícího brankáře. Hra v poli je vcelku vyrovnaná a za svoje snažení jsme odměněni dvě minuty před pauzou, když si na průnikovou příhru za hostující obranu nabíhá Máša, který zachová chladnou hlavu a kolem gólmana posílá balón z levé strany k zadní tyči – 1:1. (so)

     Úvod druhé půle vychází opět lépe hostům. Po rohu z levé strany jsme před vlastní brankou poněkud dezorientováni a jeden ze soupeřů práskne na přední tyči do padajícího balónu, který přes nohu jednoho z bránících hráčů nabírá ladnou trajektorii, která bohužel končí až v naší síti – 1:2. :-@ V 55. minutě se Presslík znovu dostává do obrovské šance, když nechává soupeře za sebou a vletí zprava do šestnáctky. S vybíhajícím gólmanem bohužel překopává i hostující zařízení. Jardu střídá Michal. V 61. minutě vidí žlutou kartu Jakub za přerušení jednoho ze soupeřů. Začínáme být aktivnější než soupeř. Navíc zkoušíme oživit hru dalším střídáním. V 68. minutě místo Urbyho s Adamem vbíhají na hřiště Kenny s Davidem. Balóny začínají létat do soupeřovy šestnáctky a branka je ve vzduchu. Dočkáme se v 70. minutě, když Michalův centr z pravé strany si na zadní tyči jeden ze soupeřů krásně uklidí do vlastní sítě – 2:2. (so) V 81. minutě jde do akce Perglík místo Filipa. Hned v další minutě si opět za hostující obranu na přihrávku z pravé strany nabíhá Presslík a tentokráte ze souboje se soupeřovým gólmanem vychází konečně vítězně, když jej ideálně lobuje – 3:2. (so) Razítko na naše otočení utkání může dát Perglík, když sudí po povalení unikajícího Michala v hostující šestnáctce nařizuje penaltu. Bohužel gólman mu jeho úmysl vystihuje a poradí si i s následnou Presslíkovou dorážkou. Mášu ještě střídá Petr. V poslední minutě bohužel přichází trest. Hosté posílají ze zbytečné standardky balón před naši šestnáctku, kde si kouli nachází jeden ze soupeřů a trefuje se ideálně. Koule se od levé tyče odráží do naší branky – 3:3. :-@ Utkání tak dospělo až do šíleného penaltového rozstřelu.

     Začíná soupeř, který se přízemní střelou do středu branky ujímá vedení – 0:1. :-@ Jany si posílá gólmana na opačnou stranu – 1:1. (so) Soupeř jej vzápětí napodobuje – 1:2. :-@ Na Kennyho střelu si gólman sice sáhne, ale je to málo – 2:2. (so) Hostující kopáč volí bezpečný střed branky – 2:3. :-@ Martin ho zkouší napodobit, ale gólman mu tentokráte jeho úmysl bohužel vystihuje – 2:3. :'( Vzápětí nás ale svým pokusem vrací do hry, když přestřeluje zařízení – 2:3. :-) Presslíkova rána má ideální výšku – 3:3. (so) Petr je příliš krátký na soupeřův pokus – 3:4. :-@ Jakub ustojí souboj nervů a posílá si gólmana na druhou stranu – 4:4. (so) Každá další série může rozhodnout. Soupeř nám hází rukavici bombou pod břevno – 4:5. :-@ Na Rejzyho střelu ale gólman nedosahuje – 5:5. (so) Soupeř se opět nemýlí – 5:6. :-@ Michal má ale pevné nervy – 6:6. (so) Hostující kopáč pálí pouze do břevna a balón se odráží pouze před brankovou čáru – 6:6. :-) Máme první mečbol. Bohužel Perglík má dnes nervy v kýblu a branku přestřeluje – 6:6. :'( Soupeř se tentokráte nemýlí – 6:7. :-@ Petr zvedá hozenou rukavici a dorovnává – 7:7. (so) A vzápětí svým zákrokem připravuje náš druhý mečbol – 7:7. :-) David ale odmítne být za hrdinu a balón od jeho kopačky mizí nenávratně nad brankou – 7:7. :'( Soupeř propasírovává kouli pod Petrovým tělem do sítě – 7:8. :-@ Petr Sosnovec jako poslední kopající hráč dává do svého pokusu všechno. Sice se sám ocitá na trávníku, ale míč končí v síti – 8:8. (so) Začínáme druhé kolo a Petr vyráží soupeřovu pumelici – 8:8. :-) Jany ale třetí mečbol opět neproměňuje, když jakoby zcela bez zájmu bez nějakého soustředění ze dvou kroků trefuje statického gólmana – 8:8. :'( Soupeř nás svojí proměněnou penaltou dostává opět pod tlak – 8:9. :-@ Bohužel ten neustojí náš kapitán, který svojí exekucí prakticky napodobuje Janyho, když si také vůbec nedává záležet a nekonečnou loterii mizerným kopem ukončuje – 8:9. :'(

     V první půli jsme měli několikrát štěstí při soupeřových tutovkách, ale naše hra měla v dalším průběhu zápasu rostoucí kvalitu a derby se nám zaslouženě podařilo otočit. Bohužel jsme po Perglíkově neproměněné penaltě neustáli závěr zápasu a poslali jej tak do penalt. Ty jsou samozřejmě loterie, ale při vývoji dnešního rozstřelu jsme s nimi měli určitě naložit lépe, když se nám naskytly hned tři možnosti rozhodnout. S předvedeným výkonem ale musíme být spokojeni, když jsme k utkání přistoupili zodpovědně, a přestože jsme jej nedokázali dotáhnout do vítězného konce, začínáme nacházet svoji tvář. Tak příště by to již mohlo klapnout!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery