Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 4:3 (3:1)

publikováno 26.10.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

26.10.2019 12. kolo ČDD U19 A

sestava: Drábek (7), Jiroušek (5), Klocperk (7), Strnad (7), Polák (6), Pergl (7), Brejcha (8), Benedikt (8), Marek (6), Václ (7), Kapic (5)

lavička: Bartovský (7), Pressl (-), Maška, Straka, Janák

branky: Benedikt 2x, Marek

     O minulém týdnu jsme se namlsali, když se nám podařilo zlepšeným výkonem ve druhé půli zaskočit favorizované Roudné. Dnes jsme zajížděli do nedalekých Přeštic, abychom se pokusili proti tradičnímu soupeři dokázat si, že to minulý týden nebyla náhoda a naše úroveň hry má vrůstající tendenci. Bohužel opět se to neobešlo bez zdravotních komplikací. Z marodů se nikdo neuzdravil, Bartovský byl navíc oslaben prodělanou horečkou a Polák ještě včera sotva chodil díky otočenému kotníku. Jak se již stalo tradicí, do základu musely mladé pušky a trenérův překvapivý trumf Václ šel na hrot!

     Utkání jsme začali hrát v docela silné mlze a prakticky celou první půli jsme sotva dohlédli na opačný konec hrací plochy. Úvod zápasu se nese ve znamení naší aktivní hry, kdy jsme více na balónu a naše snaha dosahuje vrcholu v 9. minutě, kdy si na průnikovou příhru za domácí obranu nabíhá Brejchy, který udrží hráče na zádech, vletí do šestnáctky a pokouší se zakončit. To se mu sice podaří, ale s výrazným přispěním protihráče – penalta. Balón si bere Kenny, který si gólmana posílá na opačnou stranu a střelou k pravé tyči nás posílá do překvapivého vedení – 0:1. (so) V 17. minutě opět nakopáváme balón za domácí obranu, za kterou se procpe Jarda, který ale tváří v tvář vysouvajícímu se gólmanovi selhává, když jeho oblouček prolétá ponad brankářem i jeho svatyní. Následující minuty se ale již nesou ve znamení padající mlhy a hlavně zlepšeného výkonu domácího celku. Začínáme vypadávat z role, když přestáváme být důrazní a jsme stále více pod tlakem místních kopáčů. Ve 20. minutě si soupeř naráží před naší šestnáctkou a pálí. Matyáš jeho střelu vyráží od své levé tyče, ale k volné kouli dobíhá pouze soupeř, který naštěstí nedokáže trefit odkrytou branku, když posílá balón pár čísel vedle vzdálenější tyče do autu. Ve 25. minutě domácí rozehrávají roh z levé strany nakrátko. Vůbec na tuto situaci nedokážeme zareagovat, když si s Patrikem místní kopáči lehce poradí a pohodlně zatáhnou balón do naší šestnáctky. Příliš pozdě vystupujeme proti postupujícímu hráči, který má spoustu času na následnou střelu, kterou propasíruje do naší svatyně – 1:1. :-@ Neuběhnou ani dvě minuty, když domácí podnikají postupný útok po pravé straně, kterou necháváme trestuhodně otevřenou. Dostávají míč v klidu do vápna a zakončující hráč se dostává do šprajcu se zasahujícím Frantou, přes kterého bohužel procedí balón přesně k bližší tyči – 2:1. :-@ Franta musí opustit hřiště opět kvůli kolenu, ale sudí branku uznává. Naše příšerná desetiminutovka ale ještě neskončila. Ve 35. minutě si Jakub špatně pokrývá soupeře u pravé brankové čáry a jeho následný souboj je vyhodnocen jako nedovolený. Následný ostrý nákop protihráče Mára na přední tyči bohužel nešťastně tečuje do vlastní branky – 3:1. :-@ Matyáš je bez šance. Nadějně rozehraný poločas dohráváme ve velkém útlumu.

     Navíc po přestávce již na hřišti nebude Franta, kterému soupeř k nakopnutému kolenu přidal ještě prošlápnutou achilovku. Do útoku tak jde tvrdit muziku oslabený Bartéz a Ála si zavzpomíná na své stoperské působení. Nemáme co ztratit a po pauze opět začínáme působit svěžejším dojmem než najednou profesorsky hrající domácí tým. V 53. minutě Brejchy vyváží balón středem hřiště a posílá jej na pravou stranu šestnáctky. Tam je dřív u balónu sprintující Perglík, jehož pokus o lob dopadá pouze na břevno soupeřova zařízení. V 61. minutě Brejchy opět vytahuje balón a posílá jej na pravou stranu. Tam kouli udrží na svých kopačkách Perglík, který ho posílá před branku. V šestnáctce se míč odráží od bojujících kopáčů poněkud zpátky, ale tam jsou pouze naši hráči, když Jarda dělá prostor dobíhajícímu Jakubovi, jenž svůj přízemní pokus ošetří k levé tyči – 3:2. (so) Zápletka je na světě a znovu je oč hrát. V 67. minutě vidí Klocy žlutou kartu zřejmě za nějaký nemístný komentář. V 72. minutě udržíme balón na svých kopačkách a vysouváme po pravé straně Bartéze, který se ždímá, co to jde. Počká si až jeho spoluhráči doběhnou na hranici šestnáctky a krásnou zpětnou příhrou nachází ve vápně nabíhajícího Kennyho, který kouli posílá krásně k levé tyči – 3:3. (so) Velká paráda a zasloužená odměna za naši zvýšenou aktivitu. Bohužel do konce utkání zbývá ještě spoustu minut a někteří naši kopáči toho začínají mít plné zuby. V 75. minutě domácí podnikají rychlý výpad po pravé straně a posílají balón na přední tyč. Odtud jeden z protihráčů pálí k zadní tyči, ale Matyáš těžkým zákrokem kouli vytahuje na roh. Snažíme se stále zkoušet i něco dopředu, ale prostě sil už nemáme na rozdávání. V 85. minutě jeden ze soupeřů vidí žlutou kartu za přerušení Brejchyho. V 87. minutě Patrika střídá Presslík a Bartéz se zatahuje na beka. Přežíváme několik domácích pokusů o zteč naší branky, když se našim zadákům daří většinu střel z nebezpečné vzdálenosti zablokovat nebo Matyášem vyrážené soupeřovy pokusy tentokráte vzorně dobíháme. Bohužel na výpad při zcela poslední akci v poslední minutě celého utkání nedokážeme lépe reagovat. Neudržíme kouli na svých kopačkách a domácí ji sbírají. Balón letí na pravou stranu, kterou máme najednou otevřenou až příliš. Míč se několikrát smolně odráží na kopačky soupeře, který jej dostává do naší šestnáctky, kde nestíháme dostoupit jednoho z místních a ten se ke zděšení všech našich hráčů tentokráte nemýlí – 4:3. :-@ Sudí nám svým hvizdem nedává ani teoretickou šanci na odpověď. Zatímco domácí hráči si snad ani neuvědomují, jak se jim zadařilo, naši hrdinové popadají jako jeden muž na trávník – bez komentáře.

     Zatímco ve Strakonicích jsme z podobné situace vydřeli bodík, dnes jsme bohužel byli „odměněni“ snad tím nejhorším možným způsobem. Ano, utkání nás stála desetiminutovka v prvním poločase, kdy jsme si v klíčových situacích počínali mírně řečeno netakticky. Ve druhé půli jsme ale ukázali srdíčko, dostali se zpátky do zápasu, a i v nekompletní sestavě s několika zdravotně indisponovanými hráči jsme na hezkou chvíli zahlédli světlo na konci tunelu. V kabině mělo spoustu hráčů vlhké oči, za které se ale nikdo stydět nemusel – každý si určitě ještě ve své hlavě přehrával hlavně tu poslední nešťastnou situaci. Za výkon ve druhé půli by ten bodíček byl parádní a sladkou odměnou. Je to po dnešní ráně v poslední sekundě strašně těžké, ale zkusme si z dnešního souboje opět vzít to pozitivní. Dokážeme se soupeři vyrovnat i při ne zrovna ideální konstelaci. Při takovémto nasazení, když podáme soustředěný výkon po celé utkání, úspěch zákonitě přijde a my se opět budeme radovat. Tak hlavy nahoru pánové, nabudíme se a zkusíme to opět příště.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery