Úvod » 2019/2020 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Tatran Sedlčany 5:2 (2:0)

publikováno 05.10.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

5.10.2019 9. kolo ČDD U17 A

sestava: Drábek (9), Urbánek (7), Straka (7), Petelík (8), Janák (5), Maška (7), Kapic (5), Marek (5), Rejzek (7), Pergl (6), Pressl (5)

lavička: Baumrukr (5), Benedikt (6), Svoboda (6), Pospíšil (6), Bohun (6), Riska

branky: Kapic 2x, Rejzek, Pressl, Bohun

     Dnes naše mladé pušky vyzvaly v boji o prozatímní poslední flek hosty ze Sedlčan. Trenéři měli až na Sosnovce konečně k dispozici celý kádr. Bohužel opět několik kopáčů mělo v nohách předchozí utkání, tentokráte jsme ale mohli lépe rozložit jejich zapojení do utkání.

     Po úvodním vzájemném oťukávání Máša v 11. minutě piluje levou lajnu. Zatáhne balón až k levé brankové čáře, odkud posílá ideální zpětnou příhru před branku na Presslíka. Jeho střelu gólman stíhá vyrazit, ale k volné kouli se vrhá Jarda, který s důrazem jemu prozatím nevlastním ji i s gólmanem a jedním hostujícím zadákem dotlačuje za brankovou čáru – 1:0. (so) V 18. minutě podnikáme rychlý výpad do otevřené hostující obrany, když si za ni zabíhá Presslík a z levé strany postupuje do šestnáctky. Tam v situaci dva na gólmana nesobecky předkládá tutovku Rejzymu, kterému stačí pouze nastavit kopačku a doklepnout kouli do sítě – 2:0. (so) Poté bohužel viditelně sundáváme nohu z plynu a necháme soupeře, aby se nadechl. Přesto si do přestávky vytváříme ještě jednu velkou příležitost, když ve 42. minutě dostává míč za obranu Jarda, který udrží na svých zádech hned dva kopáče soupeře, vletí do šestnáctky z levé strany, ale balón posílá pouze do boční sítě.

     O přestávce provádíme tři změny. Šetříme Vaška se sotva uzdraveným Urbym a kvůli kotníku jde ze hřiště také Martin. Do hry potom jdou Adam, Honza a Filip. Znamená to zcela novou stoperskou dvojici Honza + Kuba. Druhou půli nezačínáme bůhvíjak oslnivě, ale v 55. minutě posíláme balón za obranu, kam si zabíhá Presslík a pod vybíhajícím gólmanem dokáže protlačit kouli až do sítě – 3:0. (so) Vypadá to zatím na vcelku pohodlné vedení. V 60. minutě stahujeme Matěje, který si několika svými zákroky viditelně říká o napomenutí a na hřiště vbíhá David. To již několik minut je aktivnější soupeř, který si navíc vytváří příležitosti. Zcela jednoduše po kolmých přihrávkách středem hrací plochy se hostující hráči dostávají za naši obranu a pouze díky Matyášovým jistým zákrokům držíme prozatím čisté konto. V 65. minutě vidí žlutou kartu Jarda, který zatáhne rozbíhajícího se soupeře za dres. Hraje se prakticky pouze na naší polovině. Opět musíme děkovat Matyášovi, že balóny nekončí v naší brance. V 78. minutě Presslíka střídá Marek. V další minutě hosté kopou přímák z pravé strany. Na následný centr si v naší šestnáctce naskakuje jeden ze soupeřů a jeho tečovaná hlavička zapadne pod břevno mimo Matyášův dosah – 3:1. :-@ Hosté cítí šanci a po chvíli opět procházejí středem hrací plochy až před Matyáše, který ale má fazónu a nadvakrát balón dokáže zkrotit. V 87. minutě se po dlouhé době dostáváme do blízkosti soupeřovy šestnáctky a Máša posílá z pravé strany svíci do malého vápna. Tam jde do souboje Jarda s hostujícím gólmanem a jedním z obránců. Konečně využívá své výšky, když mu koule prakticky padá na hlavu a od ní se odráží do sítě – 4:1. (so) Obrovsky důležitá branka, poněvadž se soupeř nevzdává a hned v následující minutě po chybě před naší brankou, když hlavičkujeme balón přímo na kopačky hostujících hráčů, jeden z nich střelou k levé tyči snižuje – 4:2. :-@ V další minutě si vybírá špatnou chvilku i Matyáš, když po jeho mizerné rozehrávce musí hasit nebezpečí žlutým faulem Perglík. Soupeřův přímák přežijeme a v poslední minutě námi nakopnutý balón propadá za hostujícího zadáka, čehož využívá Marek, který udrží soupeře na zádech a neomylně posílá míč k levé vzdálenější tyči – 5:2. (so) Po několika bláznivých minutách je tady konec utkání.

     Získali jsme tři body, vstřelili pět branek, ale po nepochopitelném herním výpadku hlavně ve druhé půli nemůžeme mít z našeho výkonu dobrý pocit. Místo abychom soupeře dorazili, nedokázali jsme udržet balón, šetřili jsme pohybem a pouze čekali na to, až hosté utkání zdramatizují. Tolik šancí, které si soupeř po přestávce vytvořil si nedokázalo proti našim hráčům vytvořit zatím žádné mužstvo. Pouze výborný Matyáš a hostující střelecká selhání nás zachránili od obratu v utkání. Nové stoperské dvojici to ve druhé půli vůbec nefungovalo, ale nepomohli jí ani ostatní hráči. Potenciál v našich hráčích určitě je, ale se solidně rozehraným utkáním jsme si dnes ukrutně nezodpovědně zahrávali. Je potřeba, abychom zahráli soustředěně po celý zápas, a ne se nechat ukolébat pohodlným vedením. Tak snad příště ve Vejprnicích ukážeme více než dnes.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery