Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Tatran Sedlčany 1:2 (1:2)

publikováno 05.10.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

5.10.2019 9. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (7), Jiroušek (7), Strnad (8), Petelík (7), Barac (8), Kuksa (5), Polák (6), Marek (6), Benedikt (6), Bartovský (6), Pressl (5)

lavička: Kapic (5), Urbánek (7), Pergl (6), Maška, Dado, Riska

branky: Kuksa

     Minulý týden jsme ze zápasu ve Strakonicích vyválčili bod Brejchyho hlavičkou v poslední sekundě hry. Bohužel hned několik hráčů toto utkání dohrávalo v ne zrovna ideálním zdravotním stavu. Hned dva z nich (právě Brejcha a Klocperk) se nemohli zúčastnit dnešního zápasu, což se na hrací ploše bohužel projevilo.

     Utkání na stranu hostujícího celku převážily dvě z naší strany špatně vyřešené situace. Ta první se ve vyrovnaném zápase děje v 17. minutě. Hosté rozehrávají roh z levé strany. Balón posílají do pole na kopáče, který si nabíhá ze zadních pozic, a proti kterému vystupujeme až příliš pozdě. Soupeř si mezitím kouli navádí na roh naší šestnáctky a pálí. Krásná, táhlá střela bohužel končí u zadní tyče mimo dosah bezmocného Ály – 0:1. :-@ V dalších minutách sledujeme bojovný zápas se spoustou nepřesností na obou stranách a minimem šancí. Naši hráči se sice několikrát po křídlech dostávají až k brankové čáře, ale svoji možnost poslat balón do vápna trestuhodně propásnou. Až ve 38. minutě má Max na pravé straně trochu prostoru a hodlá centrovat před hostující branku. Míč mu ale sjíždí po kopačce a namíří si to přímo na gólmana. Ten ke zděšení svých spoluhráčů si s plavajícím balónem nedokáže poradit a přes své rukavice jej propouští za svá záda – 1:1. (so) Šťastné vyrovnání z ničeho, ale i to se počítá. Bohužel remízu držíme pouze dvě minuty. To dva naši záložníci se nedokáží domluvit ve středu hrací plochy a po jejich srážce hosté jednoduše posílají dlouhý balón za naši obranu. Ála zůstává ve svojí brance a soupeřovo tykadlo si poradí se svým stínem, když se nenechá odstavit od balónu a další povedenou střelou z hranice šestnáctky posílá našeho brankáře na párek – 1:2. :-@ Do šaten tak jdeme s jednobrankovou ztrátou.

     Po přestávce v 52. minutě sudí musí krotit emoce hned dvou soupeřů žlutým napínákem, když reklamují ruku našeho ležícího hráče v naší šestnáctce. Arbitr jim ale hodně rychle vysvětluje svůj pohled na věc. Presslíka protáčí Jarda. V 57. minutě Maxe střídá uzdravený Urby. Je to boj, ale šance prakticky žádné. V 67. minutě Perglík protáčí Bartéze. Trenér Dejmek dělá velké rošády v hráčském rozestavení, ale proti pozorně bránícímu soupeři se prostě nedokážeme prosadit. Ten po chvíli po jednom nákopu trefuje břevno naší svatyně a Ála má co dělat, aby odražený balón dokázal schovat ve svém koši. Prakticky jedinou pořádnou příležitost si vytváříme až minutu před koncem, když se nám podaří dostat se do hostující šestnáctky, ale příhra z pravé strany na Honzu je příliš dlouhá na to, aby se ocitl v ideální střelecké pozici. Takto jeho zakončení chybělo snad dvacet čísel, když pod tlakem posílá míč kolem levé bližší tyče.

     Jedna kloudná akce na konci zápasu je strašně málo na to, abychom mohli pomýšlet na body, i když k nim opět nebylo daleko. Bohužel jsme nezvládli dvě situace, které soupeř parádně zakončil. Dnes nám citelně scházela kvalita při rozehrávce, a i když naši kopáči opět dřeli do úmoru, spousta zkažených přihrávek a ztrát balónu nás stála strašně sil, které pak chyběli při zakládání dalších útoků. Doufejme, že se marodi dají co nejdříve do kupy, abychom měli větší možnosti při stavění sestavy do dalších utkání. Nic mládenci – tak znovu za týden.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz