Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

FK Junior Strakonice - SŠ Plzeň SD 1:1 (1:0) 4:3 na p.k.

publikováno 28.09.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

28.9.2019 8. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (7), Jiroušek (6), Klocperk (8), Petelík (8), Barac (6), Polák (6), Brejcha (9), Strnad (7), Marek (6), Bartovský (5), Benedikt (7)

lavička: Rejzek (6), Kuksa (5), Dado (6), Kapic (-), Riska

branky: Brejcha

     Dnes jsme zajížděli do Strakonic, ve kterých se zrovna konala Václavská pouť. Na mysli nám vytanuly vzpomínky na loňské představení, ve kterém hráli hlavní roli sudí. Dnes bylo ale vše jinak a delegovaný rozhodčí předvedl jistý výkon, proti kterému nemohl ani jeden ze soupeřů nic namítat. Chtěli jsme se jako ostatně v každém utkání pokusit vydolovat nějaký ten bodík.

     V úvodních minutách máme více ze hry a po chybách domácích hráčů se dostáváme do nadějných situací. Bohužel našemu zakončení schází více klidu a hlavně přesnosti. V 9. minutě ale soupeř podniká rychlý výpad, kterému naši hráči nedokáží čelit. Balón se dostává z levé strany až na opačnou stranu naší šestnáctky, kde jeden ze soupeřů postupuje na vybíhajícího Álu. Ten mu ale radost kazí, když jej ve velké příležitosti vychytává a střelu vyráží na roh. Ve 28. minutě ztrácíme balón ve středu hřiště po nepřesné křížné příhře a domácí okamžitě využívají špatného postavení našich obranných řad. Soupeř se dostává až k pravé brankové čáře, odkud posílá kouli do malého vápna. Tam nabíhající kopáč sklepává balón za statického Álu – 1:0. :-@ Od této chvíle jsou naši hráči bez zápalu a prakticky čekají, zdali je soupeř dokáže dorazit. Ve 35. minutě vidí žlutou kartu Patrik za skládku jednoho ze soupeřů na pravé straně. Naštěstí do přestávky dokážeme ustát několik nebezpečných závarů v naší šestnáctce a do šaten tak dokážeme udržet po nadějném úvodu jednobrankovou ztrátu.

     V úvodních minutách se bohužel obraz hry stále nemění a domácí hráči jsou častěji na balónu. V 58. minutě nevýrazného Bartéze střídá David. V 66. minutě potom Patrika Max. Soupeř několikrát zahrozí, když Ála pokrývá minimálně jeden nájezd z ostrého úhlu a v obrovské šanci po rohu z pravé strany naštěstí jeden z protihráčů hlavičkuje těsně vedle vzdálenější tyče. V 74. minutě vyfoukaného Kubu protáčí Míra. To se přeci jen začínáme tlačit dopředu, zatímco soupeř se pomalu uchyluje k pokusu o udržení hubeného náskoku. Domácímu gólmanovi vypadává balón z rukavic, ale naši hráči nejsou schopni dotlačit volnou kouli do sítě. V 80. minutě Honzu, který před několik málo minutami nedokázal vyzrát na vystoupivšího gólmana, když vyplaval s balónem na noze v levé části domácí šestnáctky, střídá Jarda. V 84. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zájezd do Máry. V posledních minutách vrháme všechny síly do možná až bezhlavého útočení. Již běží nastavená minuta a Franta prostrkává balón Brejchymu do vápna. Jeho pokus ale v poslední chvíli soupeř tečuje pár čísel vedle svého zařízení. Čeká nás ještě zřejmě poslední standardní situace. Do domácí šestnáctky běží i Ála. Franta posílá střílený centr od levého rohového praporku na zadní tyč, kde Brejchy předskakuje svého strážce a hlavou trká balón směrem na domácí branku. I když si gólman na míč sáhne, v cestě za svá záda mu zabránit nedokáže – 1:1. (so) Z poslední akce zápasu tak konečně vytěžíme obrovsky důležitou branku, která znamená, že dnes nebudeme do Plzně odjíždět s prázdnou.

     Ještě je ale ve hře bonusový bod a my bychom měli mít vůči soupeři psychickou výhodu. Bary první střelu z penaltového puntíku posílá jistě do středu branky, zatímco gólman volí stranu – 0:1. (so) Soupeř jej ale okamžitě napodobuje – 1:1. :-@ Mára volí opačnou stranu než gólman – 1:2. (so) Soupeř opět dorovnává – 2:2. :-@ Maxe ale bohužel domácí čapák přečte a jeho pokus vyráží – 2:2. +o( Ála se vzápětí nenechává zahanbit a také on trefuje správnou stranu – 2:2. (Y) Franta ale napodobuje svého spoluhráče, když znovu volí pravou stranu stejnou jako zasahující gólman – 2:2. +o( Nyní již domácí kopáč Álovi nedává šanci – 3:2. :-@ Brejchy ještě střelou doprostřed vykřesává jiskřičku naděje – 3:3 (so), aby ji v poslední sérii domácí snajpr okamžitě sfoukl – 4:3. :-@

     Tak penaltovou loterii jsme bohužel zvládnout nedokázali, ale i ten pracně vydolovaný bodík po Brejchyho hlavičce se počítá. Nepodali jsme zrovna nejkompaktnější výkon. Některým hráčům se nedařilo, nedokázali jsme se dostat do hry a naše příležitosti zůstaly neproměněny. Až několik posledních minut utkání jsme dokázali bránící domácí hráče přeci jen zatlačit a naše zvýšená aktivita konečně přinesla své ovoce. Doufejme, že naše hráče nakopne vědomí, že když se bojuje až do samotného závěru, může to přinést úspěch. Buďme příští týden hladoví a pokusme se v dalším zápase uhájit náš hrad.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery