Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC MAS Táborsko B 1:0 (1:0)

publikováno 21.09.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

21.9.2019 7. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (10), Maška (10), Benedikt (10), Petelík (10), Janák (10), Baumrukr (10), Kapic (10), Marek (10), Pressl (10), Pospíšil (10)

lavička: sirotek Konopík

branky: Maška

     Situaci, ve které se před dnešním utkáním ocitl soubor trenéra Konopíka, jsme tu ještě neměli. Vinou několika zranění a nemocí spolu s potrestaným Strakou bylo k dispozici celých 20 dolních končetin. Navíc až na oba gólmany všichni hráči zasáhli na hezkých pár minut do předchozího utkání starších dorostenců, aby se řádně rozkopali a rozehřáli. Základní sestavu jsme tak nemuseli řešit. To, co se ale potom dělo na hrací ploše, možná postrádá logiku. Sice již poněkolikáté věrní fanoušci „cítili“ body, ale jejich výroky byly spíše zbožným přáním než reálným očekáváním. Přesto se dnes stal zázrak.

     V deseti lidech jsme nemohli otevřít hru – to by byla sebevražda. Zahustili jsme proto prostor před naší šestnáctkou a na hrotu obětovali druhého gólmana – pokud David mohl, stíhal pokrýt tři hráče soupeře – když mu docházelo, už pouze dva – neskutečně odpracované utkání pro tým. V první půli jsme chtěli chodit ze zajištěné obrany do rychlých výpadů, což se nám několikrát podařilo. Navíc hned ve 13. minutě po našem přímáku z levé strany letí balón na zadní tyč a když se už zdá, že jsme svoji příležitost k ohrožení soupeřovy svatyně propásli, dostává se k balónu Honza Maška a nekompromisně jej z docela ostrého úhlu posílá pod klacek – 1:0. (so) 290 minut – tak dlouho jsme čekali na balón v soupeřově síti. Nyní je ještě více na soupeři, aby se snažil o obrat v utkání. Mládenci ale příkladně bojují o každou kouli a hosty nepouštějí prakticky k ničemu. Ti se svojí megašance ale přeci jen dočkají pár minut před přestávkou, když na centr od pravé brankové čáry výjimečně prakticky nereagujeme a na zadní tyči jeden ze soupeřů svoji hlavičku trestuhodně posílá pouze vedle tyče naší zívající svatyně do autu. V první půli jsme se i v deseti lidech dokázali hostujícímu týmu v poli vyrovnat. Bohužel bylo před námi ještě celých 45 minut a síly budou určitě rychle ubývat.

     Trenér Konopík neměl důvod zasahovat do fungujícího týmu a žádné střídání si tak nepřipravil. Bohužel to, co jsme očekávali, přichází. Předchozí odehrané minuty a hra v oslabené sestavě se chtě nechtě na našich hráčích začínají projevovat. Po celý druhý poločas se děj utkání prakticky odehrává na naší polovině. Občas zkoušíme individuální výpady, ale ty jsou díky nedostatku sil a nedostatečnému doplnění útoku brzy odsouzeny k neúspěchu. Naše obrana ale přesto většinou drží. Je jasné, že se musíme pokusit silou vůle udržet hubené vedení co nejdéle – nejlépe až do konce utkání. Konečně máme i trochu štěstí, když soupeř nedokáže využít některé příležitosti, do kterých se zákonitě občas dostává. Minuty se vlečou a naši hráči zjednodušují hru na absolutní maximum. Přežijeme i několik hostujících standardek, kdy se balón několikrát dostane do nebezpečné blízkosti naší branky, ale pokaždé jej dokáží z chumlu vydolovat naši hráči a poslat jej do bezpečí. S blížícím se koncem utkání se navíc na kopačky soupeře začíná vkrádat nervozita, což nám hraje do not. Po neskutečném týmovém výkonu, kdy si každý hráč sáhl na dno svého rezervoáru sil, je tady slastný závěrečný hvizd sudího a absolutně vydřené první tři body.

    Že si časem sáhneme na body – to bylo více než jisté, ale že to bude zrovna dnes, když jsme byli v zatím nejtěžší předzápasové situaci – známe pouze jednoho člověka od západní hranic, který si na to vsadil a trefil tak jackpot. Samozřejmě, že jsme dnes měli i pořádnou porci štěstí, když jsme dokázali vstřelit vedoucí branku a soupeř naopak neměl svůj den. Mládenci ale dnes na hřišti nechali úplně všechno a prostě to dopadlo. Toto utkání se může stát jedním ze zlomových momentů další přípravy. Chlapci prostě už poznali a ví, jak chutná vítězství dosažené navíc v takovém nestandardním utkání. Tak si to vychutnejme, ale po víkendu zpátky z hrušky dolů a znovu do práce. Je to pouze první vlaštovka na ještě pořádně dlouhé fotbalové cestě. Obrovská gratulace a poděkování za předvedený výkon mládenci !!! (h5)(h5)(h5)

Vítězná desítka:

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery