Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Spartak Příbram 2:3 (1:1)

publikováno 07.09.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

7.9.2019 5. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (9), Urbánek (6), Klocperk (8), Petelík (7), Barac (7), Polák (6), Brejcha (8), Strnad (7), Marek (7), Hlinka (7), Pergl (8)

lavička: Jiroušek (6), Pressl (-), Kapic (-), Benedikt (-), Kuksa, Riska

branky: Hlinka, Strnad

     Dnes jsme na domácím hřišti přivítali celek Příbrami. Minulý týden jsme neměli k bodům daleko, a i proto jsme se dnes chtěli pokusit uhrát ještě lepší výsledek. Trenér Dejmek udělal oproti minulému utkání dvě změny, když místo nemocného Bartovského nasadil Marka a na hrot potom Pergla. Na vlhkém trávníku jsme ale bohužel sehráli další nešťastné utkání.

     Zdá se, že začátek utkání našel připravenější naše hráče, kteří jsou častěji na balónu a v 7. minutě si vytvářejí obrovskou šanci. Přenášíme hru z pravé strany na levou, kde Jakub vletí do šestnáctky a snaží se vyzrát na vybíhajícího gólmana. Ten mu jeho střelu sice vykrývá, ale balón vyráží pouze k dobíhajícímu Hlínovi, který má před sebou prakticky už jen prázdnou branku. Bohužel naše tykadlo svoji doklepávačku namíří pouze do ležícího soupeřova gólmana. K další dorážce se již nedostáváme. V 9. minutě ale Lukáš zaveze balón až k pravé brankové čáře a posílá jej pod sebe. Koule propadává přes dvojici hráčů na přední tyči až k nabíhajícímu Hlínovi, který ji tentokráte uklízí přesně k levé tyči – 1:0. (so) Zaslouženě se tak ujímáme vedení. V dalších minutách se ale hosté pomalu vzpamatovávají z počátečního útlumu a vše vrcholí akcí ve 20. minutě. To soupeř udrží balón na pravé straně a přes jednoho svého spoluhráče jej dostává do šestnáctky, odkud jej další ze soupeřů, které nestíháme pokrývat, sklepává na zadní tyč – 1:1. :-@ Hostujících hráčů najednou začíná být plné hřiště a obrat utkání visí ve vzduchu. Směrem dopředu se nám hra vůbec nedaří a až do přestávky tak musíme odolávat hostujícímu náporu. Ála ale drží a tutovku ve 44. minutě hosté zazdí. To letí balón od pravé brankové čáry na zadní tyč, kde dobíhající soupeř s naším hráčem na zádech ze dvou metrů překopává naši svatyni. Po nadějném úvodu tak poločasový remízový stav musíme brát.

     Bohužel se opět někteří naši hráči potýkají se zdravotními komplikacemi a hrají se sebezapřením. Baryho tahají třísla a Franta je po úderu loktem otřesený – a to ještě neví, že se jeho kotník potká se soupeřovými kolíky. Obraz hry se bohužel ani po pauze nezměnil. Soupeř je aktivnější a větrá naši obranu. V 50. minutě tak po vypíchnutí balónu rychle přenáší hru a najednou je tady situace dva na jednoho, která končí střelou na našeho vybíhajícího gólmana. Ten ji ale fantasticky vykrývá. Odoláváme skoro celých 25 minut. Bohužel v 69. minutě nejdříve Bary na své levé straně poněkud zaváhá při bránění soupeře a ten po svém výpadu posílá navštívenku před naši branku. Tam k dovršení všeho Urby netrefuje balón a připravený soupeř tak má úlohu značně ulehčenu – 1:2. :-@ Ale i hosté se dopouštějí šílené chyby, když hned v další minutě Franta vyjede po levé straně až do šestnáctky soupeře. Tam má sice k balónu příliš daleko, ale vytvoří tlak na bránícího hráče, který se nedohodne se svým gólmanem a nějakým záhadným způsobem se balón najednou ocitá blízko brankové čáry právě za hostujícím brankářem. Míč byl již v brance po Frantově ataku, ale přesto jej dobíhající Mára ještě pro jistotu doklepl až do sítě – 2:2. (so) Bary dohrál a nahrazuje jej Patrik. Soupeřem naše vyrovnávací branka přeci jen poněkud otřásla, ale běží 75. minuta a naší další šílenou chybou jej znovu posazujeme na koně. Hosté se dostávají s balónem až k levé brankové čáře a zpětná příhra prakticky trefuje jednoho z dobíhajících soupeřů. Odražený balón ale Mára trestuhodně míjí a Ála již nemá čas reagovat, aby jednoduchou kouli vytlačil mimo tři tyče – 2:3. :-@ Hlínu střídá Preslík. Zkoušíme měnit posty a pokoušíme se o další zázrak. Šance ale nepřicházejí. V 87. minutě Lukáše ještě prostřídává Honza. Od zisku bodu nás dělí více štěstí po akci v poslední minutě utkání. Po rohu z pravé strany, kdy je ve vápně soupeře prakticky vše, co má nohy včetně našeho gólmana, se k balónu dostává Brejchy a pálí. Hostující gólman ale výborným zákrokem vytahuje kouli od své levé tyče. Když naše hlavička po poslední standardní situaci končí také v brankářově náruči, sudí utkání končí.

     Dnes jsme sehráli divácky zajímavé utkání, ve kterém jsme opět soupeři našimi chybami nabídli všechny body. Je pravda, že kromě úvodních 15 minut měli aktivnější a techničtější hosté navrch, ale naši hráči se jim snažili vyrovnat velkou bojovností, což se nám po celé utkání dařilo. Bohužel dvě naše chyby ve vlastní šestnáctce soupeř dokázal s klidem potrestat, zatímco naše velké šance se nám v branku přetavit nepodařilo. Mládenci se sice dnes za svůj výkon stydět nemusí. Bohužel individuální chyby, které nás stály zápas, hodně mrzí. Nezbývá než dál pokračovat v práci a poctivým tréninkem jít dál. Za týden zajíždíme na Aritmu a tam to bude obrovsky těžké. Když do hry dáme srdce, a hlavně se vyvarujeme podobných chyb, které jsme udělali v posledních dvou utkáních, výsledek se prostě dostaví.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery