Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

SKP České Budějovice - SŠ Plzeň SD 3:2 (2:1)

publikováno 31.08.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

31.8.2019 4. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (8), Urbánek (6), Klocperk (8), Petelík (6), Barac (6), Polák (6), Strnad (6), Brejcha (6), Bartovský (5), Hlinka (5), Kapic (5)

lavička: Pergl (6), Pressl (6), Jiroušek (6), Marek (-), Kuksa, Riska

branky: Polák, Pressl

     Dnes jsme si udělali první výlet na jih Čech do Českých Budějovic. V obrovském horku nás po vysilující středě nečekala žádná procházka. Proti místnímu policejnímu klubu trenér Dejmek nasadil vítěznou sestavu z minulého zápasu. Bylo otázkou, zdali naši hráči budou schopni navázat na nadějný herní projev z posledního utkání, přičemž hlavně náš gólman po probdělé noci vyplněné šavlovým tancem nastupoval s obrovským sebezapřením.

     V úvodních minutách jsou sice aktivnější domácí hráči, ale karta se začíná pomalu obracet a ve 12. minutě Franta vysouvá po levé straně Jardu, který si to namíří proti vybíhajícímu gólmanovi. Toho bohužel ve velké šanci pouze zblízka nakouří. V další minutě nejdříve Bary malou domů maže soupeři přímo na kopačky, ale toho famózně vychytává vystoupivší Ála. V následujících vteřinách potom sledujeme náš nákop za soupeřovu obranu, kam se prodírá Hlína, ale ve svém snad zcela úplně prvním samostatném úniku v životě selhává, když zbrkle a nepřesně zakončuje ještě z před šestnáctky soupeře. Jsme aktivnější a po standardních situacích si vytváříme další dvě velké příležitosti, ale naše pohotové střely ze šestnáctky trefují pouze domácího gólmana. Ve 26. minutě Urby udrží balón ve středu hrací plochy, propíchne jej přes soupeře a posílá kouli na pravou stranu, kam si do domácí šestnáctky zabíhá Mára. Ten po několika krocích konečně pálí přesně k zadní tyči – 0:1. (so) Zasloužené vedení za naši zvýšenou aktivitu. Poté sledujeme několik minut z obou stran spíše takovou údržbu než pokusy o zteč branky. Bohužel přichází závěrečná pětiminutovka první půle a v ní obrat celého utkání. Ve 41. minutě nás domácí hráči po našich nedorazech tlačí k naší brance. Volný soupeř pálí z naší šestnáctky k levé tyči, ale Urby ještě stíhá zaskočit za Álu a vykopává gólovku z brankové čáry. Balón ale mají na svých kopačkách stále domácí, ale ani jeden z několika střeleckých pokusů neprojde přes hradbu těl až k našemu gólmanovi. Akce konečně končí útočným žlutým faulem jednoho ze soupeřů. Bohužel v další minutě dlouhý gólmanův nákop Vašek hlavou posunuje směrem k Álovi, ale příliš krátký balón vystihuje domácí tykadlo a pohodlně lobuje vysunutého Álu – 1:1. :-@ V poslední minutě první půle Bartéz nestíhá dorazit svého hráče a ten má na svůj přesný centr z pravé strany do naší šestnáctky spoustu času. Tam si kouli zpracovává jeden ze soupeřů a posouvá ji kolem bránícího Klocpyho na svého volného spoluhráče. Ten se potom střelou na zadní tyč nemýlí – 2:1. :-@ Podle některých komentářů se prý jednalo o ofsajd, ale k této situaci hlavně vůbec nemělo dojít. Po většinu první půle se zdálo, že máme utkání pevně pod kontrolou, ale zbytečné a laciné chyby v jejím závěru nás připravili o lepší výchozí pozici do zbytku utkání.

     Než se po přestávce stihneme nadechnout, přichází 50. minuta a domácí vysunutí jednoho ze soupeřů po levé straně. Ten si nehlídán zatáhne balón do šestnáctky a na vybíhajícího Álu vyzraje technickou přesnou střelou k zadní tyči – 3:1. :-@ Domácím tak stačilo zabrat deset minut z celého utkání, aby nás připravili o body. V 54. minutě Bartéze s Jardou střídá Preslík s Lukášem. V úmorném horku síly rychle docházejí a ani jeden z týmů není schopen předvést kloudnější akci. V 59. minutě Patrik prostřídává Hlínu. Sice to naši hráči nevzdávají, ale domácí kopáči mají dvoubrankový náskok v zádech a podle toho také tak hrají. Přesto se nám po chybě jednoho z domácí zadáků ještě v 80. minutě naskýtá šance vrátit se do zápasu. Nešťastník si balón ve vlastní šestnáctce předkopává až příliš a poté nemotorně sekne Lukáše, který mu kouli krade. Ke zděšení trenéra Dejmka si balón na penaltový puntík staví Preslík, který ale v následující vteřině prudkou střelou k levé tyči nedává zasahujícímu gólmanovi žádnou šanci a zavírá tak ústa svému koučovi – 3:2. (so) Domácí hráči jsou poté přeci jen poněkud nervóznější a často přerušují naše snažení faulem. V 82. minutě tak za zájezd do Brejchyho sudí vytahuje žlutou kartu. V 86. minutě zkoušíme ještě dalším střídáním, když Urbyho nahrazuje Jakub, vyvinout větší tlak na soupeřovu obranu. Bohužel z našeho závěrečného tlaku vytěžíme pouze několik zajímavých standardek a závarů po nich včetně jedné žluté karty pro soupeře. V závěru prostě chybělo trochu toho štěstíčka.

     Velká škoda dnešního utkání, ze kterého jsme mohli nějaké ty bodíky klidně vydolovat. Bohužel jsme z několika našich šancí v první půli vytěžili pouze jednu branku a vysloveně jsme nechali soupeře, aby po našich chybách otočil zápas. Co se nám podařilo ve středečním utkání, jsme dnes nedotáhli do konce. Ve druhé půli jsme neměli dostatek sil na nějaký soustavnější tlak. Přesto jsme po nabídnuté penaltě po bodu ještě zkoušeli sáhnout. Jak už několikrát padlo, máme velmi mladý tým, který prostě musí nabrat zkušenosti s sehrát se. Podstatné je, že je z něj cítit určitá síla, kterou je potřeba dostat ven. Nevěšme proto hlavy příliš dlouho a po náročném anglickém týdnu jednak pořádně zregenerujme a jednak se znovu poctivě opřeme do dalšího tréninku. Jo a ještě něco – škola volá. ;-) Tak za týden v Roudná Aréně.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz