Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2019/2020 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK SENCO Doubravka 3:1 (1:1)

publikováno 28.08.2019 (aktualizováno 15.06.2020)

28.8.2019 1. kolo ČDD U19 A

sestava: Václ (7), Urbánek (7), Petelík (9), Klocperk (9), Barac (7), Polák (7), Strnad (8), Brejcha (9), Bartovský (7), Hlinka (8), Kapic (7)

lavička: Pressl (7), Jiroušek (7), Marek (-), Janák, Riska

branky: Kapic, Brejcha, Pressl

     Před dnešním vloženým kolem nebyl náš tým zrovna v pohodě. Několik kopáčů vynechalo z různých určitě opodstatněných důvodů včerejší trénink, v hlavách jsme měli čerstvou sobotní porážku a pár maníků mělo za sebou dnešní opravné zkoušky, které bohužel nedopadly u všech zrovna pozitivně. Navíc nás čekalo derby proti SENCU, v jehož řadách nastoupilo několik známých tváří. Trenér Dejmek tak měl řádně zamotanou hlavu při skládání sestavy. Odpolední slunce dávalo tušit, že dnes budou síly velmi rychle ubývat.

     Začátek utkání nám příliš nevychází. V 6. minutě si Ála zařve, ale u balónu je příliš pozdě, a navíc ve vlastní šestnáctce zbourá kličkujícího soupeře – penalta. Hostující exekutor potom našemu gólmanovi nedává umístěnou střelou k pravé tyči žádnou šanci – 0:1. :-@ Brzká obdržená branka nás na hezkých pár minut vyvádí z konceptu, ale někdy kolem 20. minuty se karta začíná obracet a začínáme mít více ze hry. Ve 23. minutě se Brejchy uvolňuje před šestnáctkou a jeho technická střela razítkuje břevno hostující svatyně. Márova dorážka hlavou je bohužel z ofsajdu. Ve 29. minutě Venca posílá přímák do vápna, kde se balón chvíli odráží, aby s ním na kopačkách najednou vyplaval na pravé straně Mára. Ten si kouli předkopává možná až příliš, ale ještě ji stíhá poslat z pravé brankové čáry před branku na přední tyč. Tam operuje pozapomenutý Jarda, který z první zahraje pěkně zblízka houslové sólo hostujícímu strážci soupeřovy branky – 1:1. (so) Konečně jsme se tak dočkali naší první letošní trefy ze hry – precizněji to kopnout nešlo – kdo umí, ten umí. Stále máme opticky více ze hry a ve 38. minutě si vytváříme obrovskou šanci. Frantův přímák propadá skrze hostující zeď a balón si opět nachází Jardu, který má před sebou pouze obrovskou branku s malým gólmanem. Naše tykadlo se ještě stíhá zeptat kýpra, kamže by to chtěl. Odpověď byla zřejmě „Do rukavic“, poněvadž přesně tam mu v dalším okamžiku zamířil. Opět zcela neskutečně umístěná střela, bohužel do jediného místa, kde jsme balón vidět nechtěli. Do šaten tak jdeme za remízového stavu, ale s pocitem, že utkání je určitě hratelné.

     Od začátku druhé půle sledujeme vyrovnané utkání plné osobních soubojů ale se spoustou nepřesností na obou stranách. Příležitostí je pomálu a zdá se, že komu se podaří vstřelit další branku bude mít ke třem bodům velmi blízko. Bohužel únava se pomalu začíná více projevovat na našich hráčích a soupeř je stále více aktivnější. Přichází ale 68. minuta a naše krásná rychlá akce středem hrací plochy, při které si v rychlosti naráží balón Brejchy s Hlínou. Brejchy se poté dostává na pravou stranu šestnáctky, odkud nekompromisně prostřeluje vybíhajícího gólmana – 2:1. (so) Vedoucí branka nám vlévá nové síly do žil a zodpovědnou hrou na hranici našich možností odoláváme výpadům soupeře. Hosté se několikrát dostávají do nebezpečné blízkosti naší branky, ale buď jim při zakončení chybí více trpělivosti a přesnosti nebo je na místě naše obrana s Álou v čele. Síly ale rychle docházejí a začínáme prostřídávat některé posty. Dolů jde nejdříve v 71. minutě vyfoukaný Bartéz, jehož místo zaujímá Preslík. V 79. minutě Patrik prostřídává Hlínu, který si dnes také odehrál svoje. V 84. minutě nakopáváme balón na soupeřovu polovinu, kde si jej sbírá Brejchy. Ten kouli poté posílá na vpravo se rozbíhajícího Patrika, který místo očekávaného pokusu o průnik do hostující šestnáctky, volí pohlednou zasekávačku a vzápětí svojí příhrou nachází před soupeřovo brankou zcela volného Preslíka. Tomu stačí balón nasměrovat do odkryté části hostující svatyně, když gólmanův zákrok přichází pozdě – 3:1. (so) Body jsou již opravdu blízko. Na posledních pět minut Jardu ještě prostřídává Kuba. Hosté již nemají sílu na zdramatizování zápasu. Sudího píšťalka po chvíli končí dnešní úmorné martýrium.

     Dnes to byl od našich hráčů výkon, který bychom chtěli vidět v každém utkání. A dnes to týmu dokonce přineslo premiérové tři body, což by nám přeci jen mohlo poněkud zvednout sebevědomí. Naše silně omlazená a pozměněná sestava prostě bojovala, i když to technicky určitě nebylo ideální. Ve velkém horku síly rychle ubývaly, ale dnes jsme si šli za svým až do samotného závěru. Velmi dobrá práce mládenci. K dalšímu utkání zajíždíme už v sobotu až do Budějovic. Doufejme, že přes dnešní obrovský výdej sil nám jich přeci jen zbylo dost na to, abychom se dokázali poprat o další výborný výsledek.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery