Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Jiskra Třeboň 2:4 (1:3)

publikováno 15.06.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

15.6.2019 30. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl, Chudoba, Nesveda, Hlinka, Barac, Vrbata, Strnad, Brejcha, Tesař, Otto, Vámos

lavička: Ranš, Míčka, Kapic, Volek

branky: Vámos 2x

     Dnešním utkáním proti týmu Třeboně jsme zakončovali nevydařenou sezónu. V zápase prakticky o nic nešlo, ale oba soupeři si na závěr určitě chtěli naposledy zakřičet po vítězném utkání. V mači se s dorosteneckým fotbalem loučilo několik kopáčů. Příště to již bude dřina v chlapských soutěžích.

     Od samotného začátku zápasu sledujeme hru plnou nepřesností na jedné i druhé straně. Bohužel v 10. minutě hosté trestají. Lacině ztrácíme balón ve středu hrací plochy a poněvadž jsme strašně daleko od protihráčů, rázem je tady situace dva na Máru. Tu hosté vyřeší ideálně a vybíhajícímu Fílovi nedávají žádnou šanci – 0:1. :-@ Ve 13. minutě dostává balón za hostující obranu Saša. Ten od pravé brankové čáry posílá zpětnou příhru na střed šestnáctky, kam si nabíhá Martin. Bohužel svoji střelu z první nasměruje přesně doprostřed branky, kde je připravený hostující gólman. Za další dvě minuty kopeme přímák z levé strany z nějakých 20ti metrů. Saša posílá balón krásně přes stojící zeď. Hostující gólman se ale blýskne famózním zákrokem, když se pověsí do vzduchu a kouli mířící do šibenice boxuje do bezpečí. Ve 20. minutě jsme bez důrazu při bránění soupeře, který uniká po pravé straně. Ten vzápětí od pravé brankové čáry posílá zpětnou nabídku svému zcela volnému spoluhráči, který propaluje všechno před sebou – 0:2. :-@ Ve 25. minutě si jeden ze soupeřů dělá trhačku hned ze tří našich nešťastníků na levé straně naší šestnáctky. Zatáhne míč ke středu vápna, ale jeho následnou střelu Fíla dokáže vyrazit. Za dalších pár minut se ale hosté znovu radují. Zatímco naši hráči při alibistickém bránění postupně padají na trávník, soupeř pálí. Fíla jeho pokus ještě dokáže alespoň vyrazit, ale jediný hráč, který volnou kouli dobíhá je soupeř. Pohodlně poté posílá míč k tyči – 0:3. :-@ Strašný výkon. Až ve 37. minutě Fery využívá zaváhání jednoho ze soupeřů, obírá ho o balón a letí do šestnáctky. Tam je bránícím hráčem poslán na trávník – penalta. Saša si posílá gólmana doprava a pohodlně dopravuje balón na opačnou stranu – 1:3. (so) Tak snad nás to nakopne.

     Po nejhorším jarním poločase jde po přestávce do hry celá lavička. V šatně zůstává Fíla, Hlína, Vrbyč a Martin. Do hry potom jde Vašek, Mates, Pavel a Jarda. Riskujeme hru na tři obránce a druhou půli začínáme velkým náporem. Vytváříme si postupně několik příležitostí, ale ani jedna nekončí naší radostí. Soupeř se na naši polovinu dostává vlastně až v 60. minutě, ale hned si vytváří obrovskou šanci, když si pro balón za naši obranu Vašek nejde a musí následně čelit hostujícímu tykadlu, kterému ale tutovku likviduje. Kontaktní branka nepřichází a náš tlak začíná postupně slábnout. V 72. minutě vidí Bary žlutou kartu za skopnutí soupeře u jeho brankové čáry. V 75. minutě se žlutí i na druhé straně po zatáhání za dres právě Baryho. V 80. minutě zahráváme přímák z nějakých 18ti metrů. Saša znovu trefuje prostor vzdálenější šibenice, ale gólman tentokráte nestíhá reagovat – 2:3. (so) Tak ještě je šance. Bohužel vše zhatí situace v 87. minutě, kde naši tři hráči nedokáží zastavit průnik jednoho ze soupeřů na levé straně. Na jeho následnou zřejmě tečovanou střelu je bohužel Vašek krátký – 2:4. :-@ V poslední akci celého utkání dostává balón za obranu Saša, ale tísnění jedním ze soupeřů pálí pouze do koše připraveného gólmana.

     Sledovali jsme utkání dvou zcela rozdílných poločasů. Zatímco v tom prvním se po hřišti v našich dresech ploužily samé mátohy, po přestávce naši hráči přeci jen ukázali charakter, když se o poznání zlepšeným výkonem, pokusili o zvrat v zápase. Proč to nešlo před pauzou – toť otázka. Sezónu jsme si projeli totálně zpackaným podzimem, kdy jsme prakticky v každém utkání dokázali vyprodukovat velké množství školáckých chyb a na branky se naopak pořádně nadřeli. Týmová hra až na pár světlých výjimek neexistovala. Na jaře už to byla jiné kafe. Dokázali jsme se poměřit prakticky s každým soupeřem a vše se zlomilo až zápasem v Klatovech, kdy nám prostě došlo. Poté již z větší části chyběla motivace a soutěž jsme vlastně pouze dohrávali, což se naplno ukázalo dnes. Na jaře jsme ale podali několik opravdu výborných bojovných výkonů, díky nimž jsme si přeci jen trochu dokázali zvednout náladu. Neúspěšná sezóna je tedy za námi a nezbývá než odcházejícím kopáčům poděkovat za výkony a popřát jim hodně štěstí v jejich dalším působení. My ale již nyní musíme hledět dopředu. Takže Vám pánové, kteří v dresu Sportovky budete nastupovat i příští sezónu, přejme, abyste dokázali s nově příchozími vytvořit takový tým, který bude úspěšný. Je to zkrátka na Vás!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery