Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

TJ Jiskra Domažlice - SŠ Plzeň SD 2:1 (2:1)

publikováno 09.06.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

9.6.2019 29. kolo ČDD U19 A

sestava: Volek, Chudoba, Nesveda, Hlinka, Barac, Tesař, Strnad, Brejcha, Ranš, Otto, Krejča

lavička: Vrbata, Vámos, Chytrý, Míčka, Muknšnábl

branky: Strnad

     V předposledním utkání letošního soutěžního ročníku nám šlo prakticky již pouze o čest, zatímco domácí tým z Domažlic stále ještě body potřeboval. Po delší absenci způsobené zraněním se do autobusu posadil Vámos, zatímco po Jandovi se slehla země. Do branky se tentokráte postavil Volek. V odpoledních hodinách to ještě pěkně pražilo.

     Vstup do utkání se nám vůbec nepovedl. Hned ve 4. minutě nákop soupeře Tomáš hlavičkuje pouze za sebe, čímž okamžitě vytváří situaci dva na Baryho. Tu ještě Bary ustojí, když dokáže blokovat soupeřovu příhru, ale balón se bohužel odráží zpátky na domácí kopačky. Bary se poté nechá lacině obejít u pravé brankové čáry a na zpětnou přihrávku si nabíhá na přední tyči další protihráč. Ten poté nikým neatakovaný prostřeluje zasahujícího Vaška k bližší pravé tyči – 1:0. :-@ Máme potom opticky více ze hry, ale při několika závarech nedokážeme dotlačit balón do soupeřovy sítě. V 17. minutě naopak po našem rohu dlouhý soupeřův nákop ještě dokážeme vrátit zpátky, ale na okamžitou následnou příhru středem hrací plochy naši stopeři nejsou schopni reagovat, poněvadž jsou až příliš daleko od sebe. Místní chasník tak má před sebou pouze vybíhajícího Vaška, se kterým si dokáže poradit – 2:0. :-@ Ve 21. minutě posíláme balón do domácí šestnáctky, kde se jedno z našich tykadel sráží s vybíhajícím gólmanem. Míč se odráží na levou stranu k volnému Ferymu, který ihned zkouší poslat kouli do opuštěné branky. Bohužel domácí gólman je rychle na nohou a v poslední chvíli vykopává balón do bezpečí. Ve 28. minutě si Cigi naráží s Ferym, který mu jde po pravé straně a kouli mu z jedničky vrací do šestnáctky. Cigi poté vlétne mezi dva domácí zadáky, kteří jej přerušují v rozletu – penalta. Balón si bere Fery. Gólman sice stranu trefuje, ale prudká přízemní střela mu přesto pod tělem proklouzne do sítě – 2:1. (so) Ve 37. minutě zahráváme roh z levé strany. Cigi centruje před branku, kde nejdříve Tomáš mizerně zpracovává balón, který se poté odráží k Ferymu. Ten sice prostřeluje hradbu těl před sebou, ale zároveň trefuje pouze nohy na čáře stojícího gólmana. V úmorném vedru tak o poločase padáme, ale vše je ještě otevřené.

     Druhý poločas je již pouze o vůli. Oba týmy se těžko prosazují a příležitostí je poskrovnu. V 51. minutě splaveného Matese střídá Vrbyč. V další minutě jeden ze soupeřů prochází přes snahu několika našich hráčů středem hřiště až na pravou stranu. Odtud posílá svoji nabídku před naši branku, kterou Hlína promáchne, zcela nepokrytému spoluhráči. Ten ale slaboučkou střelu posílá Vaškovi proti noze. V 57. minutě Martina nahrazuje Saša. V 63. minutě domácí kopou přímák z levé strany z ostrého úhlu. Balón proletí nad zdí, ale Vašek je na místě a míč boxuje do bezpečí. V 71. minutě Mimiho místo zaujímá Petr. Bohužel Hlína nahlašuje svoje zdravotní problémy příliš pozdě a v 74. minutě musí být střídán Pavlem. V 81. minutě se balón po Cigiho centru odráží k Márovi, který se dostává do šestnáctky a z penaltového puntíku má na kopačce vyrovnání. Přízemní střelu mu ale domácí gólman špičkou kopačky bohužel likviduje. V další minutě domácí kopou přímák z poloviny hřiště. Míč přelétává naši obranu, Vašek zůstává na čáře, ale překvapený soupeř v jasné šanci nezachovává chladnou hlavu a kouli pouze lehce tečuje do autu. Náš závěrečný tlak se nekoná – nejsou síly.

     Opět jsme se nevyvarovali zbytečných chyb v zadních řadách, a naopak nám několikrát chybělo více důrazu před brankou soupeře. Hratelný zápas jsme tak znovu nedokázali dostat ani do penalt, což je v letošním ročníku pro náš tým tak typické. Dnes ale zřejmě velkou roli také sehrál nedostatek motivace. Příští týden nás čeká divizní rozlučka proti Třeboni. Udělejme si na závěr sezóny alespoň malou radost vítěznou tečkou za letošním účinkováním našeho týmu v soutěžním ročníku.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery