Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Klatovy 1898 - SŠ Plzeň SD 3:2 (0:2)

publikováno 25.05.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

25.5.2019 27. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (7), Polák (9), Nesveda (7), Hlinka (7), Barac (6), Janda (6), Strnad (7), Brejcha (6), Ranš (7), Tesař (6), Krejča (8)

lavička: Míčka (5), Otto (5), Vrbata (5), Chytrý (5), Riska

branky: Krejča, Nesveda

     K dalšímu utkání jsme dnes zajížděli na hřiště jednoho z tradičních soupeřů – do Klatov. K dispozici bohužel stále nabyl snajpr Vámos a k němu přibyl čerstvý ale ochořelý absolvent Chudoba. Chtěli jsme se pokusit navázat na minulý domácí výkon proti Příbrami a vybojovat nějaký ten bod.

     Vstup do utkání se překvapivě nese v naší režii. Jsme o poznání aktivnější a celoplošným napadáním soupeře nepouštíme domácí hráče do kombinace. Po několika náznacích přichází 12. minuta a nádherný fotbalový moment. Tomáš rozehrává přímák z vlastní poloviny. Dlouhý nákop se snáší do domácí šestnáctky, kam si v rychlosti nabíhá Cigi. Jeho stín se s ním vůbec nechytá a poněvadž i gólman má k balónu příliš daleko, hlavička našeho kapitána prolétá nad ním a končí bezpečně v soupeřově síti – 0:1. (so) Využíváme moment překvapení ke vstřelení nádherné branky. Domácí hráči poté okamžitě zvyšují obrátky, ale kromě několika rohových kopů si větší příležitost nevytvářejí. Utkání má velké tempo a náš tým čeká na svůj první roh až do 30. minuty. Cigi posílá krásný prudký centr od levého rohového praporku na zadní tyč, kam se do ideální pozice a navíc nebráněný dostává Tomáš, který svoje kladivo posílá nekompromisně do sítě – 0:2. (so) Další velká paráda. Domácí hráči ale zkouší ihned odpovědět. Ve 32. minutě podnikají rychlý výpad po levé straně, když se poněkud zapomíná Hlína. Soupeř letí zleva do vápna a sám proti vybíhajícímu Fílovi zakončuje. Náš gólman ale v příštím okamžiku díky výbornému zákroku nachází kouli pod svým tělem. Ve 36. minutě nedokážeme oddělit soupeře od balónu a jeden z protihráčů dostává míč na hranici šestnáctky proti noze. Fíla se ale pokládá ke své levé tyči a dalším výborným zákrokem vyráží míč na roh. Ve 43. minutě si Mates naráží balón s Brejchym na levé straně. V dalším okamžiku již posílá zpětnou příhru do vápna. Tam si nabíhá Mimi, ale i když to má na dlouhou nohu, se svojí doklepávačkou šlo určitě naložit lépe než sklepnout balón vedle levé tyče. V poslední akci první půle netrefují naši stopeři balón, ten propadá za ně, ale soupeř zbrkle a nepřesně střílí ještě zpoza šestnáctky místo, aby postupoval na naši branku. Je za námi odpracovaný poločas, který jsme okořenili dvěma nádhernými trefami. Domácí hráči jsou viditelně zaskočeni až nervózní z dosavadního průběhu. Bohužel, jak se později ukáže, zazpívali jsme si před pauzou pouze naši labutí píseň.

     Druhý poločas začíná očekávaným tlakem domácího celku. Pokus hodláme uspět, musíme odolat náporu soupeře co nejdéle. Ve 49. minutě domácí kopou druhý roh v krátkém sledu. Nedokážeme si rozebrat hráče a jeden z nich hlavičkuje z hranice malého vápna ze zajímavé pozice pouze nad naši svatyni. Přichází 51. minuta a začátek naší zkázy. Hlína hasí několik našich nedorazů ve středu hřiště žlutým zákrokem. Po předchozím souboji navíc zůstává na hrací ploše ležet do té doby vynikající Mára. Nakonec je odnesen na nosítkách a do hry tak musí Pavel. Soupeř kope přímák, který se snáší k zadní pravé tyči, kde bohužel naši hráči trestuhodně scházejí. Jeden z místních chasníků tak pohodlně trká kouli do naší sítě – 1:2. :-@ Tak to jsme právě nechtěli. Domácích je najednou plné hřiště a nám se do hlav vkrádají pochybnosti. Navíc se někteří naši hráči viditelně potýkají se zdravotními komplikacemi. Prakticky začínáme rezignovat na hru směrem dopředu a hraje soupeř. V 60. minutě domácí podnikají rychlý výpad po pravé straně. Soupeř přechází přes Tomáše a vzápětí obstřeluje vybíhajícího Fílu. Jeho střela naštěstí trefuje vzdálenější tyč a balón poté odrotuje do autu. V 63. minutě naši zadáci zbytečně faulují soupeře nějaké dva metry před vápnem. Fíla se po sudího písknutí nestíhá přesunout ke své tyči a domácí exekutor tak pohodlně placírkou uklízí balón kolem zdi ke vzdálenější tyči – 2:2. :-@ Zcela zbytečná vyrovnávací branka nás ještě více nahlodává. Snažícího se Cigiho navíc domácí hráči brání opravdu natěsno i za cenu žluté karty v 67. minutě. V 73. minutě vyčerpaného Jandíse berou křeče a musí být vystřídán Martinem. Hned v další minutě nedokážeme znovu oddělit domácí hráče od balónu před naší šestnáctkou, i když máme několik příležitostí soupeřův postup zavčasu přerušit. Ten i s trochou štěstí proniká do našeho vápna a tísněný naším zadákem na dlouhou nohu špičkou kopačky propíchne balón kolem vybíhajícího Fíly přesně ke vzdálenější tyči – 3:2. :-@ Domácí obrat je dokonán. Samozřejmě ještě riskujeme hru na tři obránce. V 78. minutě Baryho střídá Vrbyč a v 83. minutě Hlínu Petr. Bohužel si kromě několika nevýrazných rohů nedokážeme vypracovat nějakou zajímavější příležitost. Zkrátka nám došla šťáva.

     Po famózním výkonu v prvním poločase se po nuceném odchodu Máry naše hra rozsypala jako domeček z karet. Ve druhé půli jsme prakticky neohrozili domácí branku. Klasická Csaplárova past bohužel sklapla naplno. Ne že by to bylo zapříčiněno naším uspokojením, spíše nám dnes viditelně došly síly. I když se naši hráči opět snažili bojovat až do konce, začali jsme odcházet fyzicky, a navíc jsme utkání nedokázali unést v našich hlavách. Na výkonech některých našich hráčů se sice podepsaly zdravotní problémy, ale v rozhodujících chvílích byl zkrátka soupeř důraznější a naše hráče přetlačil. Několik posledních utkání hraje většina našich hráčů na doraz a možná, že dnes ve druhé půli narazili na svůj strop. Je to ale jen hra. Pokusme si vylízat naše rány a připravit se na možná nejtěžšího soupeře. Znovu je ale potřeba zopakovat to, že náš tým dokáže hrát s každým vyrovnanou partii, když k utkání adekvátně přistoupí. Pojďme si proti Rokycanům dokázat, že proti obrovskému favoritovi a velkému aspirantu na postup bude tato okolnost platit také. Nevěšte hlavu mládenci, jedeme dál.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery