Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Spartak Příbram 2:0 (0:0)

publikováno 18.05.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

18.5.2019 26. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (9), Vrbata (7), Nesveda (9), Hlinka (9), Chudoba (9), Polák (8), Strnad (10), Brejcha (9), Ranš (8), Tesař (8), Krejča (10)

lavička: Janda (9), Otto (8), Míčka (8), Chytrý (-), Volek, Barac, Riska

branky: Krejča 2x

     V dnešním domácím zápase jsme se postavili týmu z Příbrami. Trenér Dejmek mohl konečně využít trestance Chudobu, což se mu opravdu hodilo, poněvadž se před zápasem zranil Barac. K dispozici byl i hasič Polák, zatímco střelec Vámos byl stále ve stavu zraněných. Po osmizápasové vynucené pauze se k týmu připojil také Chytrý. Utkání jsme hodlali začít rozhodně lépe než v podzimním vzájemném zápase, kdy jsme inkasovali hned z úvodního nákopu soupeře. Chtěli jsme potvrdit naši rostoucí jarní herní kvalitu.

     Od začátku zápasu sledujeme přetahovanou o každý balón, kdy ani jeden z týmů nehodlá ustoupit. Zatrne nám v 6. minutě, kdy jeden ze soupeřů zkouší svoje štěstí střelou z nějakých 30ti metrů. Relativně pohodový táhlý pokus nadělá Fílovi velké problémy, když balón po zákroku našeho gólmana razítkuje levou tyč jeho svatyně. Po tomto zahřívacím zákroku ale Fíla již schovává kouli ve svých rukavicích. Naši mládenci se ukazují ve 14. minutě, kdy Mára Chudoba posílá krásný balón zleva od středové čáry na zadní tyč, kam si zabíhá Cigi, který hlavičkuje k bližší tyči. Hostující gólman je ale připravený a tečuje míč na roh. Ve 26. minutě se hosté po zmatku v naší šestnáctce dostávají k odraženému balónu a jeden ze soupeřů posílá z hranice vápna nepříjemnou navštívenku. Fíla je ale rychle na zemi a nebezpečnou střelu vykrývá. Utkání je na šance skoupé a oba týmy čekají na chybu soupeře. O to více osobních soubojů na hrací ploše sledujeme. Uvidíme, zdali se některému z týmů podaří po přestávce skórovat.

     Do druhé půle posílá trenér Dejmek žolíka Jandíse, který střídá Vrbyče. A ten skutečně na své pravé straně začíná pořádně větrat soupeře. Ve 49. minutě se chytáme za hlavu, když právě Jandís vybojuje balón a zatáhne ho až k pravé brankové čáře. Odtud jej poté posílá pod sebe před branku do malého vápna na nabíhajícího Mimiho. Ten ale ve své tutovce selhává, když zblízka netrefuje prázdnou branku a kouli sklepává pár čísel vedle bližší tyče. V 58. minutě hosté posílají balón do vápna. Naši zadáci jej odvracejí pouze před šestnáctku, kde si kouli sbírá další ze soupeřů, který okamžitě zakončuje. Naštěstí jeho střela končí vedle naší branky. V 61. minutě dlouhý odkop z našeho vápna Mimi prodlužuje za sebe na Cigiho. Ten využívá své rychlosti a tísněn hostujícím zadákem pálí z nějakých 25ti metrů. Tvrdou střelu vytahuje hostující gólman od svojí levé tyče na roh. V 66. minutě Fery vyhrává souboj ve středu hřiště, udrží balón na svých kopačkách a následnou příhru adresuje na levou stranu rozběhnutému Cigimu. Ten vzápětí zatáhne míč do vápna a v dalším okamžiku nachází skulinku mezi gólmanem a jeho bližší tyčí – 1:0. (so) Naše tykadlo se tak konečně prosazuje a ihned se při následné oslavě běží připomenout svému koučovi, poněvadž jej u něj v pondělí čeká maturitní zkouška – každý plusový bod se určitě bude hodit. S již nachystaným střídáním trochu posečkáme, ale v 69. minutě již Mimimo protáčí Martin. Přečkáme přeci jen sílící tlak hostujícího týmu a v 73. minutě se nám podaří znovu udeřit. Fery opět vybojuje klíčový souboj ve středu hrací plochy a následné přečíslení řeší opět příhrou na levou stranu na nabíhajícího Cigiho. Ten si natáhne míč zleva více do středu šestnáctky a po naznačení zakončuje přesně k levé tyči – 2:0. (so) Tak to je již velký krok k dnešnímu úspěchu, ale do konce utkání zbývá ještě moře času. Čas se začíná vléct, ale naši hráči soupeře nepouští k naší brance. V 82. minutě Matese střídá Pavel. V 87. minutě podnikáme rychlý výpad po pravé straně, když Cigi posílá balón na opačnou stranu šestnáctky. Tam ale sprintující Jandís pálí z první těsně vedle bližší tyče. V poslední minutě řádné hrací doby Máru Poláka nahrazuje Petr. Nasazení vydrží našim hráčům až do konce nastaveného času a můžeme tak slavit sladké vítězství.

     Vyrovnané utkání strhly na naši stranu dvě proměněné šance našeho kapitána. Dnes jsme směrem dozadu neudělali nějakou zásadní chybu. Obrana s naším brankářem v čele podala výborný výkon. Podzim a jaro – noc a den v podání našich zadáků. Samozřejmě, že bez proměněných šancí by se dnešní úspěch nedostavil. Dnes si to prostě sedlo a dokázali jsme nepříjemného soupeře přetlačit. Naši mládenci si opět dokázali, že nejsou o nic horší než jejich soupeř. Když se k příkladné bojovnosti přidá ještě herní nadstavba, zápas lze dotáhnout do úspěšného konce. Za týden zajíždíme do Klatov, kde nás nečeká vůbec nic lehkého. Přistupme příští víkend k zápasu jako dnes a proč bychom nemohli nějaký ten bodík dopravit do Plzně.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery