Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

TJ Tatran Sedlčany - SŠ Plzeň SD 2:0 (1:0)

publikováno 11.05.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

11.5.2019 25. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (7), Vrbata (6), Nesveda (7), Hlinka (7), Barac (6), Otto (6), Strnad (8), Brejcha (7), Ranš (5), Janda (7), Krejča (6)

lavička: Klocperk (6), Míčka (6), Mimi (6), Bárta, Riska

branky:

     Dnes jsme podnikli poslední delší výjezd v letošním soutěžním ročníku. Čekal nás soupeř z první čtyřky aktuální tabulky – Sedlčany. Trenér Dejmek se bohužel musel obejít bez zraněného Vámose, který nás v posledních zápasech střelecky táhl. Díky trestu chyběl stále Chudoba a ještě hasič Polák. Po nemoci se k týmu připojil Míčka. Chtěli jsme se pokusit o malý zázrak a ze sedlčanského pažitu vydolovat nějaký ten bod. Vloni se nám to po nadšeném výkonu podařilo, a proto jsme dodrželi loňský předzápasový rituál – Jandís poslal jeden z balónů při rozcvičce po místním potoce na Slapy.

     V úvodu zápasu jsme aktivnější a daří se nám svými výpady poněkud zaskočit domácí hráče. V 5. minutě Cigi kope přímák z nějakých 25ti metrů ze středu hřiště. Vyprodukuje krásnou střelu, která míří do pravé šibenice, ale domácí gólman se vytáhne, když gólovku boxuje na roh. Po jeho rozehrání dostáváme míč na pravou stranu šestnáctky, kde jsme důraznější a Brejchy dostává zčistajasna dost prostoru, aby poslal míč na branku. Bohužel pálí pouze do připraveného gólmana. Hra se ale pomalu vyrovnává a domácí hráči se začínají tlačit do naší šestnáctky. V 15. minutě letí míč z pravé strany před naši branku, kde naštěstí jeden z domácích kopáčů nabídku netrefuje a naši zadáci poté kouli odvracejí alespoň do rohu. V 18. minutě letí balón do našeho vápna tentokráte z levé strany. Před naší svatyní operují hned dva protihráči trestuhodně nehlídaní. Jeden z nich se dostává k hlavičce, ale je v záklonu. Přesto jeho oblouček končí na břevně našeho zařízení. Poté Fíla již schovává míč ve svém koši. Po několika hluchých minutách soupeř udeří. Ve 27. minutě domácí nakopávají balón na levou stranu. Fíla špatně odhaduje situaci a vybíhá proti míči na svoji pravou stranu. Je tam ale bohužel příliš pozdě. Navíc se ve svém pohybu zastavuje a neatakuje soupeře. Domácí štírek tak má čas na zpracování balónu a na následnou krásnou technickou střelu z velkého úhlu, jejíž trajektorie bohužel končí až v naší síti – 1:0. :-@ Ve 32. minutě domácí podnikají rychlý výpad. Balón letí z hloubi domácí poloviny na pravou stranu, odkud rozběhnutý soupeř okamžitě posílá centr na zadní tyč. Tam další z místních kopáčů z úhlu posílá kouli pár čísel vedle bližší tyče do autu. Ve 37. minutě si domácí hráči zahrají s našimi mládenci na levé straně na kočku a na myš. Po několika narážečkách, kdy jsme až příliš daleko od soupeře, vletí jeden z protihráčů do vápna a pálí. Fíla vytahuje nebezpečný pokus nad svoji branku. Za další dvě minuty se po autovém vhazovaní z pravé strany jeden ze soupeřů obtáčí v naší šestnáctce kolem Hlíny a z otočky pálí. Naštěstí míč prolétá kolem levé tyče do autu. Ve 44. minutě podnikáme rychlý výpad po levé straně, když Jandís zatáhne balón do šestnáctky a vzápětí svoji zpětnou příhru adresuje na zadní tyči nabíhajícímu Cigimu. Ten zkouší zakončit z první do protipohybu gólmana, ale domácí kýpr skákavý pokus přeci jen dokáže vyrazit do pole. Míč po chvíli dostáváme zpět na naše kopačky a Cigi využívá zaváhání domácí obrany, když se s balónem na noze dostává za soupeřovu obrannou linii a z pravé strany postupuje do vápna. Odtud obstřeluje vybíhajícího gólmana, ale svojí střelou trefuje pouze vzdálenější tyč. Odražený míč vzápětí zkouší Jandís doklepnout do odkryté domácí svatyně, ale nepodaří se mu ideálně zkoordinovat svoje pohyby. Obrovská škoda. Patřil nám úvod a konec první půle. Bohužel soupeř jednu ze svých příležitostí dokázal proměnit, a proto po poločase ztrácíme.

     Hned v úvodní minutě druhého poločasu může Cigi postupovat středem hřiště k brance soupeře, ale rozhoduje se zřejmě z před šestnáctky přestřelit vysunutého gólmana. Balón mu bohužel sjíždí po kopačce a končí vedle domácího zařízení. Při následné domácí akci Bary netrefuje na svojí levé straně balón a soupeř okamžitě letí do vápna. Jeho střelu z pravé strany naší šestnáctky Fíla konečky rukavic vytahuje na roh. Ve 49. minutě Vrbyče protáčí Klocy. V 53. minutě posílá Mates od levého rohového praporku balón na zadní tyč. Gólman kouli pouze posouvá za sebe, kde si ji zpracovává Cigi. Ten ale místo příhry volnému Brejchymu z otočky pálí pouze do zasahujícího gólmana. V 57. minutě domácí kopou přímák z levé strany. Balón se odráží před naši šestnáctku, odkud další ze soupeřů zkouší svoje štěstí. Nepříjemnou tečovanou střelu vyráží Fíla od své levé tyče na roh. V 59. minutě Martina nahrazuje Pavel. V 63. minutě domácí posílají míč kolem levé lajny. Balón jeden ze soupeřů propouští za sebe, kde Klocy na okamžik zaváhá při bránění svého hráče. Ten našeho beka okamžitě nechává za sebou a sype si to z levé strany do našeho vápna proti vybíhajícímu Fílovi. Toho bohužel vzápětí ideálně obstřeluje k zadní tyči – 2:0. :-@ To se nemělo stát. V další minutě si ale vytváříme tutovku ke zdramatizování utkání. Cigi posílá svůj přímák z pravé strany na zadní tyč, kam si zabíhá nikým nehlídaný Hlína. Bohužel svoji placírku nedokáže lépe ošetřit a míč pouze posouvá vedle tyče. V 66. minutě Mimi střídá Hlínu a zkoušíme riskovat hru na tři obránce. V 69. minutě Fery centruje od pravého rohového praporku na zadní tyč, odkud Cigi hlavičkuje v záklonu pouze nad domácí branku. Někteří naši hráči bohužel začínají rezignovat na stav zápasu. Domácí kopáči utkání pohodlně kontrolují, a navíc zkouší podnikat nebezpečné kontry. V 84. minutě tak Fíla musí robinzonádou likvidovat domácí gólovku, když jeden z místních chasníků pálí z hranice našeho vápna. Hned v další minutě si na kolmici nabíhá další ze soupeřů, který se dostává za naši obranu a postupuje z levé strany do šestnáctky. Fíla ale včas vybíhá a skáče protihráči do zakončení. Balón poté dostáváme do bezpečí. Nemáme šťávu na zdramatizovaní utkání.

     Soupeř si dnes dokázal vytvořit více příležitostí, ale jedna naše vstřelená branka by zápas určitě ovlivnila. Bohužel naši střelci dnes opět selhali a to zřejmě rozhodlo. Domácím favoritům jsme se sice dokázali postavit, ale od nějaké 70té minuty naši hráči ve větším počtu začali podléhat skepsi. To mrzí více než naše vyprodukované chyby. Musíme se znovu vrátit k bojovnému výkonu z minulých utkání, kdy jsme jezdili až do konce. Pouze takový přístup nám může přinést úspěch v dalších zápasech. No a samozřejmě si přejme, abychom to sakra do té sítě dokázali dotlačit. Tak příště doma a jízda!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery