Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - SK Rakovník 4:1 (0:1)

publikováno 04.05.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

4.5.2019 24. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska, Marek, Bárta, Václ, Janák, Kuksa, Kapic, Barac, Lacyk, Dado, Pressl

lavička: Muknšnábl

branky: Pressl 2x, Dado, Muknšnábl

     Naše mladé pušky se dnes na domácím hřišti chtěly pokusit napravit si reputaci po nevýrazném výkonu z minulého víkendu. Trenér Konopík se na rozdíl od minulého utkání musel obejít bez nemocného Waltera a Klocperka, který si pochroumal kotník v dnešním předchozím zápase. Při naší velké dlouhodobé marodce tak musel využít služby Barace s Muknšnáblem a naštěstí se uzdravil Bárta. Zkrátka jsme to opět museli zalepit, jak se jen dalo.

     V prvním poločase naši mladíci působí poněkud ospalým dojmem a po většinu času necháváme aktivitu na kopačkách hostujícího celku. Ten si sice mnoho příležitostí nedokáže vypracovat, ale jednu přeci jen zužitkuje, když na levé straně naší šestnáctky nereagujeme na soupeřovu narážečku a následná zpětná příhra nachází před naší brankou zcela volného zakončovatele – 0:1. :-@ Naši hráči se také několikrát dostávají do vápna soupeře, ale příliš otálejí se střelbou nebo trefují hráče před sebou. Do kabin tak jdeme se ztrátou jedné branky.

     Po přestávce se obraz hry na trávníku pomalu ale jistě mění. Hosté již nejsou tak aktivní a nechávají našim hráčům viditelně více prostoru. Několik minut sledujeme pouze náš platonický tlak, který přerušuje chyba hostujícího gólmana v nějaké 57. minutě. Ten ve snaze odehrát malou domů doslova namaže Preslíkovi, který se prostě nemůže netrefit – 1:1. (so) Vyrovnávací branka nás ještě více nakopává a za dalších deset minut si Míra bere balón ve středu hrací plochy, navádí si jej až před šestnáctku a pálí. Krásná umístěná střela končí u pravé tyče mimo dosah zasahujícího gólmana – 2:1. (so) Za další tři minuty podnikáme pohlednou rychlou kombinační akci, na jejímž konci je střeleček Preslík – 3:1. (so) Hosté samozřejmě neskládají zbraně a vytvářejí si ve druhé půli prakticky jedinou tutovku, při které jeden ze soupeřů z jasné pozice posílá balón vysoko nad naši branku. Přežijeme i několik nebezpečných standardek a sami můžeme ještě několikrát navýšit naše vedení. Bohužel několik našich tutovek si naši ostrostřelci troufnou neproměnit. V předposlední minutě tak musí všem ukázat, jak se to dělá, až Fíla, který napadáním hostujícího kapitána v soupeřově šestnáctce jej přinutí ke zbytečnému penaltovému zákroku. Ála mu nezištně přenechává exekuci desítky a Fíla si bezpečně připisuje svůj první střelecký zářez – 4:1. (so)

     Sledovali jsme utkání dvou rozdílných poločasů. Po relativně nevýrazném projevu v první půli se naši mladíci probudili a jakoby pokropeni živou vodou otočili zápas. Bártísem vyztužená obrana fungovala, najednou tam byla nabídka a určitě jsme u našich hráčů opět viděli i chuť do hry. Prostě to může fungovat, jen je potřeba skutečně chtít a neutápět se zbytečně v individuálních dovednostech. Tak uvidíme, zdali se našim mladíkům příští týden podaří navázat na dnešní druhou půli.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery