Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

FK Junior Strakonice - SŠ Plzeň MD 1:1 (0:1) 3:4 na p.k.

publikováno 13.04.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

13.4.2019 21. kolo ČDD U17 A

sestava: Muknšnábl, Barac, Janák, Václ, Marek, Lacyk, Pressl, Kapic, Kuksa, Jerečič, Riska

lavička: Konopík

branky: Kuksa

     Naše mladíky jsme po několika minulých utkáních silně kritizovali – hlavně za malou bojovnost a odevzdané výkony. Je pravda, že v současné době máme hned tři dlouhodobě zraněné klíčové hráče a dva pomáhají staršímu dorostu. Dnes se k tomuto počtu přidali další tři nemocní kopáči. Dokonce se krátce před zápasem vinou !špatné komunikace! zdálo, že do zápasu nastoupíme v devíti lidech. Naštěstí nás nakonec bylo plných jedenáct ale včetně dvou maníků, kteří měli již za sebou předchozí utkání staršího dorostu. Moc jsme od zápasu neočekávali – o to větší překvapení to bylo, jak se naše mladé pušky s utkáním popasovaly.

     Domácí hráči sice měli balón častěji na svých kopačkách a příležitosti si většinou vytvářel soupeř. Naši kopáči ale dnes konečně působili jako jeden tým a dávali do hry srdce. Fíla pochytal, co mohl, obrana držela a hráči se zodpovědně zastupovali. Krátce před půlí se nám povedl jeden rychlý kontr, na jehož konci Simír vysouvá po pravé straně do vápna Maxe, který s trochou štěstí propasíruje balón k zadní tyči. Poločas tak končí naším překvapivým vedením. Po přestávce nás domácí tlačí před naši branku, zatímco náš tým se chtě nechtě soustřeďuje na bránění hubeného náskoku. S přispěním brankové konstrukce, výborných Fílových zákroků i nesoustředěnosti domácích snajprů přežíváme až do poslední minuty celého utkání. V té se domácím podaří krásná akce, kdy si do naší šestnáctky na centr z pravé strany nabíhá jeden ze soupeřů a ideální hlavičkou na vzdálenější tyč nedává našemu gólmanovi šanci. V daném rozložení sil jsme fantastický výsledek sice neudrželi, ale i penaltový rozstřel musíme brát všemi deseti.

     Králem následné penaltové loterie se poté stává Fíla, když pacifikuje hned dvě pentle. Zatímco Bary, Simír a Max proměňují, Jarda s Matějem se poté odmítají stát dalšími hrdiny rozstřelu, když Jarda branku netrefuje a Matěj to nakouří do pravé tyče. Je tady ale ještě Fíla, který čapne další domácí pokus a Preslík se staženou zadnicí poté zavírá oči a s pořádnou porcí štěstí prostřeluje gólmana.

     Jednoduchou zodpovědnou hrou jsme tedy dnes vyválčili dva body. Mládenci se snad přesvědčili, že i v silně podceňované a oslabené sestavě to může fungovat. Že jsou na hřišti sudí – o tom tentokráte vůbec nikdo nevěděl. Ve výborně odsoudcovaném utkání se totiž nikdo zbytečně neválel, oba týmy chtěly hrát až do konce a odpískané fauly prostě byly – a tak by to mělo být. Velká pochvala chlapci.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz