Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 3:1 (2:1)

publikováno 06.04.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

6.4.2019 20. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (9), Polák (7), Nesveda (7), Hlinka (4), Barac (7), Vrbata (6), Tesař (7), Brejcha (8), Ranš (8), Vámos (7), Otto (5)

lavička: Míčka (7), Chudoba (7), Václ (-), Dado, Walter, Riska

branky: Vámos

     Dnes jsme podnikli výpravu na jih Čech. Kousek pod Českými Budějovicemi jsme navštívili útulný areál v Roudném. Trenér Dejmek bohužel musel po minulém odmakaném utkání spočítat padlé. Museli jsme se dnes obejít bez kostry našeho týmu – Strnad, Krejča, Janda. Sice se naštěstí dali dohromady hned čtyři absentéři, ale absence klíčových hráčů nevěstila nic dobrého. Domácí ale oproti podzimu udělali ve svých týmech několik posunů, takže proč bychom měli stahovat kalhoty.

     A skutečně. V 6. minutě se nám podaří přežít obrovskou domácí příležitost, když soupeř posílá balón za naši obranu. Hlína nestíhá svého hráče a ten postupuje z pravé strany na Fílu. Náš gólman poté famózním zákrokem vytahuje přízemní střelu, která míří na zadní tyč, na roh. Domácí sice mají míč častěji na svých kopačkách, ale naši hráči si zodpovědnou hrou plní poctivě svoje úkoly. Navíc v 16. minutě Mára posílá centr z pravé strany do vápna. Míč je sice zblokován domácími zadáky, ale kouli si najde Saša a kolem vybíhajícího gólmana ji uklízí do branky – 0:1. (so) Fantazie, která ale netrvá dlouho. Ve 23. minutě soupeř posílá míč z pravé strany do naší šestnáctky, kde si jej zády k brance zpracovává jeden z místních chasníků a vzápětí zkouší svoje štěstí překvapivou patičkou. U něj jsou sice hned dva naši hráči, ale vůbec nereagují na soupeřův výmysl. Fíla je bezmocný – 1:1.  :-@  Laciná branka. Obraz utkání je stále stejný. Hra v poli vcelku vyrovnaná, ale směrem dopředu nám chybí větší kvalita přihrávek. Domácí hráči se uchylují většinou k centrovaným balónům na svoje tykadla. Ve 38. minutě soupeř kope přímák ze středu hřiště. Balón letí do středu naší šestnáctky, kde zapomínáme na jednoho z domácích kopáčů, který zcela sám ale hlavičkuje z penaltového puntíku pouze nad naši svatyni. Bohužel dvě minuty před pauzou domácí kopou zbytečný roh z levé strany. Centr se Márovi podaří odhlavičkovat před šestnáctku, kde si ho sbírá další ze soupeřů. Proti němu nikdo z našich hráčů nevystupuje, a tak vzápětí přichází střela. Nepříjemný projektil navíc Tomáš tečuje mimo dosah bezmocného Fíly – 2:1. :-@ Opět další zbytečná branka navíc do šatny, která nás posílá zpátky na zem.

     Do druhé půle Martina prostřídává Pavel. Po přestávce si počínáme aktivněji a několikrát se nám podaří dostat balón do vápna. Při naší největší šanci v 51. minutě Mates posílá svůj roh z pravé strany na zadní tyč, kam si zabíhá Vrbyč. Svojí prudkou hlavičkou lízne břevno domácího zařízení z horní strany. Přichází osudná 60. minuta. Nejdříve Vrbyče protáčí Mára Chudoba a sotva si stihne navléknou kapitánskou pásku, může již jen s hrůzou v očích sledovat Hlínovo počínání. Náš stoper zřejmě ve snaze poslat malou domů Fílovi, ideální příhrou do běhu jednomu z domácích tykadel přibližuje soupeře ke tříbodovému zisku. Místní snajpr se tváří v tvář Fílovi tentokráte nemýlí – 3:1. :-@ Hned v další minutě nám chybí pár čísel, abychom se dostali soupeři na dostřel. Saša posílá svůj přímák z nějakých 25ti metrů přímo na branku. Krásným táhlým pokusem trefuje břevno, od kterého se koule odráží před brankovou čáru a dále mezi dvěma našimi dobíhajícími hráči pryč od domácí branky. Neuběhne ani minuta a po našem rohu z levé strany se míč odráží na hranici šestnáctky k Mimimu, který pálí. Domácí gólman ale nepříliš umístěnou střelu kryje. V 73. minutě smolíčka Hlínu střídá Ála. Riskujeme hru na tři obránce a skutečně sledujeme náš rostoucí tlak. Domácí potom hrozí rychlými brejky, ale ani na jedné straně se již žádný náznak příležitosti neurodí. Utkání se nám přes velké úsilí zdramatizovat již nepodaří.

     V oslabené sestavě naši hráči podali bojovný a týmový výkon. Body dnes překvapivě nevisely příliš vysoko. Škoda, že jsme špatně vyhodnotili tři situace, které nás stály zápas. Směrem dopředu jsme sice nemohli očekávat nějakou hitparádu, ale i při této činnosti jsme se neztratili. Bohužel nám chybělo více trpělivosti a přesnosti ve finální fázi. Pozitivní ale je ta skutečnost, že mládenci chtějí a jdou do zápasu opravdu naplno. Sice nám skoro nic v boji o setrvání v soutěži nehraje do karet, ale kromě zápasu v Táboře není toho mnoho, co můžeme našim kopáčům vytknout. Pokud bude přístup k utkání i nadále takový jako doposud, výsledky se určitě dostaví, a i kdybychom na konci sezóny smutnili, určitě tyto zkušenosti jednotlivé hráče neskutečně posunou v jejich dalším fotbalovém snažení. Tak pojďme pardálové – znovu do práce a za týden opět chceme na hřišti vidět tým, který to bude bavit a půjde do toho po hlavě.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz