Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Motorlet Praha B 2:0 (0:0)

publikováno 30.03.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

30.3.2019 19. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (9), Polák (9), Hlinka (8), Nesveda (9), Barac (8), Vrbata (8), Brejcha (9), Strnad (9), Ranš (10), Krejča (9), Vámos (8)

lavička: Janda (9), Bartovský (-), Dado, Riska

branky: Krejča, Janda

     Dnes jsme na domácím trávníku přivítali soubor, který se nám podařilo na podzim překvapivě zaskočit. Záloze Motorletu se na jaře zatím vůbec nedaří a my jsme chtěli navázat na náš předchozí domácí zápas. Oproti minulému kolu jsme se museli obejít bez zraněného Klocperka, ale mohli jsme naopak počítat s Hlinkou, který se vrátil z výletu. Pod jarním sluníčkem jsme šli na věc.

     Úvod utkání se nese ve znamení naší aktivní hry. Ve 4. minutě vysouváme po pravé straně Cigiho, který vletí do šestnáctky, ale proti vybíhajícímu gólmanovi volí v tísni razantní pokus, který končí pouze nad hostující brankou. V 16. minutě jde do souboje s gólmanem Fery. Gólman balón neudrží, ale Franta si poté nedokáže vytvořit střeleckou pozici a zkouší na zadní tyči najít svého parťáka. Jeden ze soupeřů ale příhru tečuje na roh. Míč máme na svých kopačkách častěji, ale hosté ke konci poločasu začínají kousat. Ve 34. minutě se jeden ze soupeřů proháčkuje pravou stranou naší šestnáctky, ale Fíla si při jeho střele pokrývá svoji bližší tyč a kouli vyráží na roh. Ve 38. minutě se hostům podaří prostrčit balón do naší šestnáctky, kde kolem jednoho ze soupeřů široko daleko nikdo v červeném dresu. Hostující šutér ale svoji tutovku trestuhodně zahazuje, když spolu s vybíhajícím Fílou obstřeluje i pravou tyč. Po většinu první půle jsme byli aktivnější, ale na jejím konci byl iniciativnější soupeř. Mládenci jezdí po zadku, ale zatím jsme branku neviděli.

     V úvodní minutě druhého poločasu se po našem rohu z pravé strany dostane k balónu Brejchy, ale jeho lehký oblouček ze skrumáže končí pouze na pravé tyči. V 53. minutě Vrbyče střídá Jandís. V 56. minutě podnikáme rychlý kontr středem hřiště, na jehož konci sledujeme příhru na pravou stranu hostující šestnáctky, odkud z velmi nadějné pozice pálí právě Jandís. Soupeřův gólman ale nepříjemnou přízemní střelu vyráží. V 60. minutě se Cigi dostává s balónem na kopačkách za hostující obranu a má před sebou pouze vybíhajícího gólmana. Toho ale bohužel ve velké šanci trefuje. Míč se k našemu tykadlu odráží zpátky na kopačky a stačí již jen málo – trefit odkrytou svatyni. Zůstává ale pouze u našeho zbožného přání, poněvadž Cigi posílá míč kolem pravé tyče a vzápětí ukrývá hlavu ve svých dlaních. V 66. minutě posíláme přetažený roh z pravé strany na zadní tyč, odkud jeden z našich kopáčů trká kouli na soupeřovu branku. Bohužel pouze trefuje dobře postaveného soupeře na brankové čáře. Začíná se lámat chleba. V 72. minutě si na přetažený centr na pravou stranu šestnáctky nabíhá Cigi, opírá se do balónu a svojí utěšenou střelou razítkuje břevno soupeřovy branky. Následný hostující brejk soupeř naštěstí není schopen dotáhnout do gólové radosti. V 75. minutě hosté posílají balón do naší šestnáctky, kde necháváme hodně prostoru jednomu ze soupeřů, který z ideální pozice pálí naštěstí přímo do středu naší svatyně, kde pořádně vypráší Fílovy rukavice. V následující minutě vidí Saša v rukou sudího zbytečnou žlutou kartu za zakopnutí balónu. Uběhne další minuta a jeden ze soupeřů zahraje pár čísel před šestnáctkou rukou. K balónu se staví Cigi, který ale svoji střelu směruje pouze do postavené zdi. Míč se poté k našemu dosavadnímu smolíčkovi odráží zpátky a ten svým druhým pokusem nachází skulinku mezi rozestoupivšími se hráči soupeře. Utažená rána se zastavuje až v soupeřově brance – 1:0. (so) Na první gól jsme dnes čekali dlouho, ale je to náš tým, který se tak po několika neproměněných šancích ujímá vedení. V 80. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za nepatřičné komentáře. V 82. minutě se Cigi dostává s balónem do vápna, kde se zbaví soupeře a posílá kouli na pravou stranu, kam si nabíhá Jandís. Ten tentokráte svůj pokus nádherně ošetří na zadní tyč – 2:0. (so) Tak to je již hodně nadějné. Soupeře navíc prakticky k ničemu nepouštíme. V 88. minutě Cigi potáhne balón po pravé straně a předkládá tutovku před soupeřovu branku Sašovi. Náš snajpr zcela sám před odkrytým zařízením, když gólman soupeře ani nejeví snahu zasahovat, posílá míč trestuhodně pouze kolem levé tyče. V další minutě jde právě Saša zřejmě za odměnu ze hřiště. Na jeho místo nastupuje na několik posledních desítek sekund Bartéz. A je to tam.

     Po čtrnácti dnech jsme opět odjezdili zápas od začátku až do konce. I když soupeř několikrát zahrozil, vytvořili jsme si více příležitostí, a i když nám párkrát zazvonili tyče nebo jsme tutovky zahazovali, nakonec se k nám přeci jen trochu toho štěstíčka přiklonilo. Dokonce jsme to dnes vzadu ukopali na nulu, což je velká paráda po té spoustě chyb a nedorazů z předešlých zápasů. Opět jsme si ověřili, že dokážeme zahrát tak, aby nás to bavilo a vydolovat nějaké ty bodíky. Doufejme, že takových utkání, ve kterých se naši hráči vydají až do konce, ještě pěknou řádku odehrajeme. Příští týden nás čeká pěkně dlouhá štreka až za Budějovice. Favorit je jasný, ale přijedeme, odmakáme zápas – no a uvidíme, na co to bude stačit.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery