Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - SK Aritma Praha 3:2 (3:1)

publikováno 16.03.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

16.3.2019 17. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl (8), Chudoba (7), Hlinka (7), Nesveda (8), Barac (8), Míčka (8), Strnad (8), Tesař (7), Ranš (9), Krejča (9), Vámos (9)

lavička: Polák (7), Janda (7), Klocperk (-), Otto, Vrbata, Riska

branky: Krejča, Strnad, Vámos

     Dnes jsme na naší domácí trávě vyzvali soupeře, na kterého nemáme z úvodního kola letošního soutěžního ročníku zrovna ty nejpříjemnější vzpomínky. Kdo by také měl po obdržených jedenácti banánech ve vlastní brance. Čekal nás tedy velmi těžký soupeř a náročný zápas na těžkém terénu, který ale měl vyhovovat spíše našim „technickým“ hráčům. Trenéru Dejmkovi se oproti minulému výjezdu nahlásili marodi Ranš, Chudoba a Otto. Naopak jsme nemohli počítat s Brejchou a Chytrým. V deštivém počasí jsme šli na věc.

     Utkání začíná podle očekávání. Hosté nás v úvodních minutách zatlačují před naši branku a balón několikrát nebezpečně letí do naší šestnáctky. I s trochou štěstí přečkáme soupeřův úvodní tlak a v 8. minutě podnikáme rychlý výpad na soupeřovu polovinu. Matěj posílá po levé straně za domácí obranu krásnou kolmici, na kterou si nabíhá Cigi. Ten využívá svojí rychlosti, zatáhne kouli do šestnáctky a posílá ji kolem vybíhajícího gólmana neomylně do branky – 1:0. (so) Naše první jarní trefa po rychlé akci hřeje u srdce. Bohužel se z vedení neradujeme dlouho. Ve 12. minutě hosté zahrávají roh z levé strany. Přetažený balón letí na zadní tyč, kde úplně zapomínáme na jednoho ze soupeřů, který má spoustu času ke svojí hlavičce. Míč trká pod břevno tak šikovně, že vysunutý Fíla jej konečky prstů stačí pouze posunout právě na horní tyč svojí svatyně, od které se balón dostává bohužel za brankovou čáru – 1:1. :-@ Takže znovu od začátku. Hru se nám ale přeci jen podařilo poněkud vyrovnat a ve 20. minutě zahráváme dva rohy z pravé strany za sebou. Ten druhý z nich posílá Cigi před branku na hranici malého vápna, kde hosté zapomínají na nabíhajícího Frantu, který letící kouli trká k levé vzdálenější tyči, od které se míč odráží do branky – 2:1. (so) Také my si tedy vypomáháme standardní situací. Navíc ve 26. minutě dostává balón Pavel na pravou stranu a neohroženě se vrhá mezi dva hráče soupeře do šestnáctky. Následně padá přes nohu jednoho z nich – penalta. V klíčovém okamžiku si míč bere Saša. Tomu sice hostující gólman směr jeho střely vystihuje, ale přízemní ostrý balón mu pod tělem proklouzne za jeho záda – 3:1. (so) Tak to je již velmi nadějný stav utkání, ve který jsme snad ani nedoufali. Hosté ale znovu přepínají na vyšší rychlostní stupeň a neustále se tlačí do našeho brankoviště. Naši hráči na těžkém terénu hrají jednoduše a pokouší se dostávat míč co nejrychleji do bezpečí. Většinou se jim to daří, ale soupeř si několikrát vytváří nadějné pozice. Snad největší příležitost promarní v 35. minutě, kdy nás protihráči vykombinují před naší šestnáctkou a vzápětí zcela volný snajpr z ideální pozice blízko penaltového puntíku posílá kouli vysoko nad naši branku. Ve 37. minutě podnikáme rychlý výpad, když Pavel posílá balón na pravou stranu šestnáctky, kde si Cigi obhazuje soupeře a od pravé brankové čáry posílá zpětnou příhru přes celé brankoviště. Na zadní tyči chybí skluzujícímu Matějovi pověstných pár čísel, aby doklepl letící míč do zívající branky. Ve 40. minutě dostává jeden ze soupeřů trochu prostoru na pravé straně. Odtud vletí do vápna a pálí. Jeho pokus vybíhající Fíla konečky prstů lehce posouvá na zadní tyč. Poté již dostáváme míč do bezpečí. Poločasový výsledek je velmi nadějný, ale víme, že nás čeká ještě celý druhý poločas, kdy se hosté určitě budou snažit strhnout utkání na svoji stranu.

     Bohužel na hřišti již neuvidíme Máru Chudobu, kterému se ozývá stehenní sval. Jeho místo tak zaujímá Mára Polák. Od úvodních minut druhé půle opět sledujeme boj o každý balón, kdy hosté se znovu tlačí na naši polovinu a my zkoušíme občas odpovídat kontry. Naše obrana zatím vcelku drží. V 62. minutě hosté posílají dlouhý balón za naši obranu do vápna, ale soupeř v pádu naštěstí naši branku přestřeluje. Aritma si vytváří několik náznaků šancí, ale nemůže se srovnat při svém zakončení s těžkým terénem. V 72. minutě Sašu, kterého již začínají brát křeče střídá Jandís. Soupeřovým nájezdům odoláváme až do 82. minuty. To nejdříve po naší ztrátě balónu ve středu hrací plochy Hlína zastavuje soupeře na naší pravé straně žlutým zákrokem. Hosté přímák posílají před naši branku a štěstěna se tentokrát k nám otáčí zády. Balón se po několika odrazech dostává k jednomu ze soupeřů, který prostřeluje vše před sebou a s pomocí další teče ještě zahraje Fílovi na housle – 3:2. :-@ Tak to bude ještě horkých pár minut. V 86. minutě zcela vyšťaveného Matěje střídá Kloci. Vidíme ještě šance na obou stranách. Cigi krade balón gólmanovi a zkouší z otočky trefit opuštěnou svatyni. To se mu ale nepodaří. Hosté mohou dostat v posledních minutách utkání do penalt, ale znovu selhávají při zakončení, když jeden ze soupeřů posílá svůj pokus z našeho vápna opět vysoko nad naši branku. Silou vůle tak přečkáváme závěrečný hostující nápor až do slastného konce.

     Sice nás dnes soupeř podle předpokladů po většinu utkání přehrával, ale naše obrana s Fílou v čele i s pořádnou porcí štěstí držela. Konečně jsme dokázali proměnit naše příležitosti, zatímco hostům na těžkém terénu zvlhl střelecký prach. Pro tři body si ale dnes naši kopáči šli s obrovskou bojovností a týmovým výkonem, který bychom chtěli od našich hráčů vidět v každém utkání. Jaký to byl dnes rozdíl oproti minulému týdnu, kdy jsme působili až odevzdaně. Samozřejmě, že nás nakoply vstřelené branky v prvním poločasu a také těžký terén byl určitě naší výhodou. Opět jsme si dokázali, že hrát můžeme opravdu s každým a při troše toho štěstí můžeme i uspět. Musíme tomu jít ale naproti tak jako dnes. Kéž by nás dnešní zápas pozitivně nakopl do dalších náročných soubojů. Tak znovu do práce a za týden v Hořovicích znovu válčíme.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery