Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

FC MAS Táborsko B - SŠ Plzeň SD 4:0 (2:0)

publikováno 10.03.2019 (aktualizováno 25.07.2019)

9.3.2019 16. kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl, Chytrý, Hlinka, Nesveda, Barac, Polák, Strnad, Brejcha, Míčka, Krejča, Vámos

lavička: Janda, Tesař, Vrbata, Riska

branky:

     Po minulém sice výsledkově nepovedeném ale herně velmi nadějném vstupu do jarní části sezóny jsme s očekáváním vyjížděli až k husitům do Tábora – vlastně do Sezimova Ústí, do místního útulného areálu. Kromě trenéra Dejmka, kterému kolidoval zápas, jsme se museli obejít bez Otta, Ranše a zraněného Volka. Naopak již byli k dispozici Vámos, Janda a Vrbata. Bohužel dnes jsme byli jen stínem mužstva z minulého víkendu.

     Než se stačíme rozkoukat, ve 3. minutě domácí poprvé zahrozí. Po centru z pravé strany před naši branku se k zakončení dostává jeden z neobsazených soupeřů, ale Fíla nepříjemnou skákavou střelu k tyči konečky prstů vyráží a poté již dostáváme balón do bezpečí. Bohužel v 6. minutě necháváme domácím hráčům spoustu času, kteří posílají křížnou příhru na pravou stranu do prostoru, kde Bary je až příliš daleko od svého hráče. Ten využívá své rychlosti, vletí do vápna a umístěnou střelou na zadní tyč tentokráte nedává Fílovi žádnou šanci – 1:0. :-@ Za další dvě minuty si na soupeřův přímák u pravé tyče naskakují hned tři prakticky neobsazení kopáči, ale naštěstí netrefují zařízení. V 15. minutě opět hoříme na pravé straně, kde jsme absolutně bez důrazu a domácí hračičkové nás z jedničky vykombinují a Tomáš poté vcelku lacině tahá za záchrannou brzdu – penalta. Fíla sice vystihuje směr exekutorovy střely, ale proti prudkému pokusu je bez šance – 2:0. :-@ Od této chvíle domácí polevují ve své aktivitě a naši hráči přebírají iniciativu. Několikrát se dostáváme na dostřel, ale finální příhra nenachází vhodného adresáta. Ve 22. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za předčasné vstoupení do naší rozehrávky přímého kopu. Co je platné, že máme nyní více ze hry, když na domácího brankáře zatím nejde byť jediná střela. Ve 37. minutě Cigiho pokus z přímáku ze 17ti metrů zastavuje postavená zeď. Ve 41. minutě Mára vybojuje balón u pravé lajny a po několika krocích posílá balón na přední tyč. Tam Saša míč sklepává pouze vedle bližší tyče do zámezí. Balón je sice častěji na našich kopačkách, ale pro soupeřovu branku neznamenáme prakticky žádné nebezpečí. Pokud po přestávce nevstřelíme kontaktní branku, půjde o velké trápení.

     Nejblíže ke vstřelení branky máme krátce po přestávce, když po Sašovo přiťuknutí pálí z hranice šestnáctky Cigi, ale střela mu nesedne. V 52. minutě Pavla nahrazuje Jandís. Bohužel po několika vcelku nadějných úvodních minutách druhé půle přichází kruté vystřízlivění. V 54. minutě nás opět točí šikula na pravé straně, když mu sice v poslední chvíli Bary padá do střely, ale ani tři naši hráči nejsou poté schopni jej oddělit od balónu. Pohromu tak hasí až Fíla, který jeho gólovku vytahuje na roh. Za další dvě minuty domácí posílají přímák z pravé strany před naši branku. Tam chvíli nevíme, kde nám hlava stojí a až Brejchy vykopává míč z brankové čáry. V 58. minutě ztrácíme balón ve středu hřiště a domácí po rychlém výpadu posílají příhru na levou stranu, kde zcela neobsazený hráč si může vybrat zakončení. Fíla sice vystihuje jeho prudkou střelu, ale dokáže ji pouze zpomalit na její cestě do naší sítě – 3:0. :-@ Nyní to již bude hrozně těžké utkání zdramatizovat. Síly se na hřišti sice opět alespoň opticky vyrovnávají, ale to je málo. V 70. minutě Baryho nahrazuje Mimi. V 72. minutě jsme opět nedůrazní v naší šestnáctce a domácí ťukes musí přerušit až Fíla svým bleskurychlým zákrokem. V 76. minutě je ale náš gólman zcela bezmocný při soupeřově doklepávačce do prázdné branky, když nás domácí hráči po svém rohu z pravé strany kombinací na jeden dotek rozebírají do posledního šroubku – 4:0. :-@ Všude jsme daleko a bez důrazu. Někteří naši hráči navíc začínají být frustrovaní jednak ze svých výkonů a jednak ze vzájemných provokací s hráči soupeře. Za zmínku určitě stojí kriminální zákrok Hlíny na jednoho z rozběhnutých domácích rychlíků, ze kterého jen shodou okolností vyšli oba soupeři bez újmy. Sudí byl milosrdný, poněvadž soupeř již neměl na stojné noze celou váhu svého těla a zákrok ustál. Posledních asi sedm minut se musíme obejít bez zraněného Brejchyho, jehož nakopnuté lýtko mu nedovoluje pokračovat ve hře. V 88. minutě nás od potupného bůra opět zachraňuje vynikajícím zákrokem Fíla, když vyráží střelu po brejku hned tří hráčů domácího celku. Ve druhé půli jsme sice několikrát měli možnost korigovat výsledek, ale zejména Hlína a Saša při svých možnostech nedokázali trefit brankový prostor.

     Za vše mluví ta okolnost, že jsme za celý zápas nedokázali na soupeřovu branku vyslat jednu jedinou přímou střelu a přinutit tak domácího gólmana, aby si svoji nulu skutečně zasloužil. Zatímco o minulém víkendu, co se týče bojovnosti a zaujetí pro hru, jsme nemohli našim hráčům nic vytknout, dnes bylo všechno jinak. Několik hráčů by sice sneslo přísnější měřítko, ale to bylo dnes zatraceně málo. Minulý týden jsme ze hřiště odcházeli s hlavou vztyčenou, dnes byly hlavy dole už v průběhu zápasu. Srazily nás laciné branky, když jsme špatně dostoupili hráče soupeře. Tomu prostě stačilo zapnout na několik málo minut, odskočit nám ve výsledku a nechat nás, abychom se sami protrápili až do samotného závěru utkání. Opět na nás sedla deka, když jsme se nechali ovlivnit nepříznivým vývojem utkání. Navíc dnes jsme směrem dopředu nepředvedli nic překvapivého. Takže znovu od začátku – bojovnost prostě musí být na prvním místě, když se nám herně nedaří. Jedeme dál pánové – ještě je do konce sezóny spoustu utkání, kdy si můžeme zlepšit náladu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - SK Klatovy 1898 3:2 (1:0)
27.4.2024 24. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz