Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Jiskra Domažlice 3:0 (1:0)

publikováno 10.11.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

10.11.2018 14. kolo ČDD U17 A

sestava: Urbánek (10), Pressl (8), Švejda (8), Bárta (8), Barac (9), Kapic (8), Walter (8), Dado (8), Klocperk (9), Jerečič (8), Bartovský (8)

lavička: Janák (8), Lacyk (8), Marek (8)

branky: Bartovský, Klocperk, Jerečič

     Tak dnes měl konečně trenér Konopík prakticky kompletní celý kádr – tedy s jednou malou výjimkou. Ze tří gólmanů neměl k dispozici ani jednoho! Do branky tak musel hráč z pole. Černého Petra si nakonec vybral Urbánek. A že to nakonec byla famózní volba, se mělo zjistit v následujících minutách.

     Od samotného začátku sledujeme bojovné utkání, ve kterém se ale většinu času hraje ve středu hrací plochy a akce obou týmů končívají před šestnáctkami. Zápas se více nastartuje ve 30. minutě, kdy Míra kope roh z levé strany. Přetažený centr na zadní tyč gólman podbíhá a balón se od ?zad? Bartéze, který je ve výskoku zády k brance, odráží pod břevno. Jeden z hostujících kopáčů ještě ve snaze zabránit katastrofě zkouší na brankové čáře kouli oběma rukama dostat do bezpečí, ale i přes jeho šílené snažení se míč v příštím okamžiku třepotá v síti – 1:0. (so) Jsme možná aktivnější, a hlavně si počínáme pozorně v obraně. Na Urbiho v první půli nejde žádná nebezpečná střela a náš „gólman“ tak nemusí řešit nějakou ošemetnou situaci. Ve 40. minutě kopeme přímák z pravé strany. Simír obstřeluje zeď, ale balón mířící ke vzdálenější tyči hostující gólman efektně vyškrábne na roh. Do šaten tak jdeme se zaslouženým jednobrankovým náskokem.

     Do druhé půle již nenastupuje příliš krátce uschopněný Bártič, místo kterého si jde zahrát Matěj. Úvod druhého poločasu máme famózní. Pár desítek vteřin po rozehrání ze středového kruhu Bartéz zatáhne balón po pravé straně a po krátkém sprintu jej posílá před soupeřovu branku. Tam letí s protihráčem na zádech Kloci, který balón zasahuje ještě před vybíhajícím gólmanem a doráží jej do sítě – 2:0. (so) Tak to je již velmi nadějné, ale do konce utkání je ještě spoustu času. A skutečně. Postupně vypadáváme z rytmu, přestáváme hrát svoji hru z první půle a soupeř začíná najednou tlačit. V 60. minutě vidí Simír žlutou kartu za přerušení soupeře ve středu hrací plochy. Hned v další minutě saháme ke dvojímu střídání, když Bartéze s Jardou nahrazují Filip s Jakubem. V době největšího soupeřova tlaku, kdy hosté zahrávají sérii několika standardních situací včetně rohů, po jednom z nich v 75. minutě Urby zachytává balón a okamžitě jej přesně posílá dopředu na vpravo rozběhnutého Simíra. Tomu se napoprvé nepodaří propasírovat míč na svého nabíhajícího spoluhráče, ale koule se k němu odráží zpět a náš štírek z nějakých 20ti metrů z otočky pálí. Jeho překvapivý přízemní pokus končí přesně u pravé tyče soupeřova zařízení. Gólman na Simírovu střelu reaguje příliš pozdě – 3:0. (so) Jsme přeci jen klidnější, a i když se soupeř stále nevzdává, při obranné činnosti jsme pozornější. V 80. minutě Kloci vidí žlutou kartu za naremplování jednoho ze soupeřů. V další minutě se žlutí i na opačné straně, když jeden ze soupeřů zajíždí na polovině hřiště do Preslíka. Trochu tečou nervíky, při některých zákrocích na obou stranách se také mohlo žlutit, ale utkání spěje ke svému konci. Urby má ve druhé půli přeci jen více práce, ale všechny balóny, které zamířily na jeho osobu, bezpečně pokrývá. Bonus si schovává na předposlední minutu. Hosté kopou přímák z levé strany. Balón letící pod víko Urby konečky prstů posouvá na břevno. Míč se odráží na hlavu jednoho ze soupeřů, jehož hlavičku Bary vyhlavičkovává z brankové čáry zpět na hranici malého vápna. Odtud ale další soupeř hlavičkuje znovu pod břevno našeho zařízení. Náš démon v brance je ale znovu na místě, když jednou rukou kouli nególmansky vyplácne před sebe, aby ji v dalším okamžiku ukryl ve svém koši. Urby si prostě tu nulu musí zasloužit. Po chvíli utkání končí.

     Zdálo se, že bez gólmana v naší svatyni budeme mít obrovský problém. Urby si ale počínal velmi jistě, a i když nemusel řešit mnoho ošemetných situací, zaslouží absolutorium. I z tohoto důvodu jsme se mohli odrazit ke třem bodům. Navíc jsme vsítili hned tři branky, což je naše sezónní maximum. Hosté nás sice ve druhé půli zatlačili před naši svatyni, ale tentokráte jsme dokázali třetí vstřelenou brankou zaplašit jejich myšlenky na zdramatizování utkání. Dnešní velmi slušný výkon zbývá potvrdit v posledním zápase podzimu v Třeboni. Pokud k utkání přistoupíme jako dnes, mohli bychom se vracet s veselou.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz