Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Jiskra Domažlice 3:4 (1:2)

publikováno 10.11.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

10.11.2018 14. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (5), Chudoba (6), Hlinka (6), Strnad (7), Nesveda (5), Chytrý (6), Krejča (7), Brejcha (7), Ranš (6), Janda (8), Tesař (8)

lavička: Otto (6), Vámos (6), Cirok (-), Dado, Volek

branky: Nesveda, vlastní, Vámos

     V posledním podzimním domácím utkání jsme přivítali na svém hřišti divizního nováčka z Domažlic, se kterým jsme se léta potkávali v krajském přeboru. Dnes to po roční pauze opět měl být zápas kdo z koho. Trenér Dejmek musel znovu trochu měnit sestavu z důvodu absence některých hráčů a návratu druhých. Chtěli jsme se dnes poctivým výkonem alespoň trochu odrazit ode dna, na které jsme bohužel na podzim sletěli.

     Konečně chytáme začátek utkání, jsme aktivnější a tlačíme se před soupeřovu branku. V 6. minutě zahráváme roh z levé strany. Cigi posílá svůj centr na přední tyč, kam si nabíhá vícero hráčů, ale balón si nachází Tomášovu hlavu, od které se nezadržitelně odráží za záda hostujícího gólmana až do sítě – 1:0. (so) Vstřelená branka nás povzbudí a jsme stále aktivní. Bohužel naše snažení končí většinou nepřesnou finální příhrou nebo zblokovanou střelou. Máme sice tlak ale pouze po hostující šestnáctku. Soupeř se před naši branku pořádně dostává až ve 25. minutě. K tomu mu ještě navíc pomůže malou domů Mates, po které ztrácíme balón. Hosté kombinují před naší šestnáctkou až do chvíle, kdy dáváme trochu prostoru jednomu z protihráčů, který napřáhne a zpoza šestnáctky posílá svoji milimetrově přesnou přízemní střelu k pravé tyči. Jirka se natahuje marně – 1:1. :-@ Tak to je studená sprcha. Naši hráči přeci je poněkud vypadávají z rytmu. Ve 30. minutě ale soupeřův gólman posílá svůj nepovedený odkop přímo na Cigiho, který operuje před šestnáctkou. Náš záložník udělá pár rychlých kroků a pálí k levé tyči. Hostující čapák ale svoji chybu napravuje, když v poslední chvíli posouvá kouli na roh. Ve 35. minutě po našem přímáku hosté nakopávají balón dopředu a podnikají rychlý výpad do naší otevřené obrany. Sprintující hráč posílá balón přes Mimiho do naší šestnáctky, kde se další ze soupeřů ocitá zcela sám před naším gólmanem. Jirka mu ale jeho úmysl vystihuje a reflexivně vyráží soupeřovu střelu do méně nebezpečného prostoru. Hned v další minutě ale po Jirkovo rozehrávce nakrátko na Máru na nás hosté nalézají, obírají naše hráče o balón a ten v dalším okamžiku letí před naši branku. Tam nastává mela, když nedokážeme jednoduchým způsobem odkopnout balón kamkoliv do bezpečí. Naštěstí zakončující soupeř, ke kterému se míč od našich kopaček odráží, netrefuje balón ideálně a posílá jej pouze pár čísel vedle vzdálenější pravé tyče naší odkryté branky. Ve 40. minutě trefí jeden ze soupeřů Petra ve středu hrací plochy zboku do kolena. Sice za svůj zákrok vidí žlutou kartu, ale náš záložník musí z placu. Místo něj na hřiště vbíhá Martin. Ve 44. minutě vhazujeme na pravé straně a balón propadá za domácí obranu, kde se uvolňuje Cigi. Ten vletí z pravé strany do šestnáctky a z úhlu posílá svoji pumelici pod břevno soupeřova zařízení. Hostující gólman ale střelu reflexivním zákrokem vytahuje nad svoji branku. A znovu to otřepané nedáš dostaneš. Ve druhé minutě nastavovaného času hosté posílají balón před naši branku. Ten sice Hlína dokáže odhlavičkovat až na hranici naší šestnáctky, kde si jej ale sbírá soupeř a okamžitě zkouší svoje štěstí. Míč se otírá o dalšího z hostujících kopáčů a zapadne přesně k levé tyči – 1:2. :-@ I když jsme po většinu utkání více na balónu a počínáme si aktivněji, hosté jsou prostě produktivnější. Ještě ale máme před sebou celý druhý poločas.

     Opět nám vychází začátek poločasu, když v 50. minutě Mates posílá z pravé strany dlouhý balón do hostujícího vápna. Tam je sice jeden z našich hráčů v ofsajdovém postavení, ale soupeřův gólman se nedomluví s jedním ze svých stoperů, který hlavou posílá balón ponad ním neomylně do vlastní sítě. Po konzultaci hlavního sudího s pomezním je branka uznána – 2:2. (so) Chtělo by se říci – jsme zpátky ve hře. Bohužel neuběhne ani deset minut a hned dvakrát lovíme míč z vlastní sítě po našich šílenostech. Nejdříve v 53. minutě Hlína o půl metru míjí na naši polovinu padající míč, aby si Franta následně pomohl postrčením soupeře. Ten má poté možnost standardní situace z nějakých 25ti metrů. Balón ladně přeletí postavenou zeď, letí, letí a … končí u levé tyče. Jirka bohužel přichází pozdě – 2:3. :-@ Flek na hru si ale dáváme v 59. minutě. Tomáš vhazuje na levé straně. Nevybírá si tradiční místo kolem autové čáry, ale kouli hází svému gólmanovi. Jirka je okamžitě napadán hostujícím tykadlem. Při pokusu míč odkopnout nebo snad ve snaze udělat soupeři kličku uklouzne a soupeř za dárek nestačí ani poděkovat – 2:4. :-@ Trenér Dejmek na nic nečeká a okamžitě volá do Bohnic, aby si tam rezervoval místo, dokud je tam před Vánocemi přeci jen volněji. V další minutě začínáme riskovat hru na tři obránce. Místo Hlíny jde na hřiště Saša. Hra se začíná přelévat ze strany na stranu. V 62. minutě Brejchy posílá balón na nabíhajícího Martina. Ten zatáhne míč k pravé brankové čáře a vymýšlí ideální zpětnou příhru do šestnáctky na nabíhajícího Sašu. Ten má dostatek času, aby svoji dorážku ošetřil k levé tyči – 3:4. (so) Rychlé snížení vypadá nadějně a máme stále dostatek času pokusit se znovu o něco podobného. Tlačíme se dopředu, ale soupeř naše pokusy odvrací. Několikrát nejsme schopni v přehuštěném prostoru hostující šestnáctky balón nasměrovat správným směrem. V 81. minutě vidí žlutou kartu Saša za až přílišnou snahu vybojovat balón ve vápně soupeře. V 85. minutě se žlutí i na opačné straně, když soupeř v souboji trefuje Matesovo kotník, a i pro něj bohužel utkání končí. Nahrazuje jej Adrian. Při našem zoufalém závěrečném tlaku jde při našich rozích do soupeřovy šestnáctky i Jirka, ale přes hradbu těl prostě balón nedokážeme propasírovat. Naše poslední možnost končí v okamžiku, když se Saša ve vápně soupeře trefuje do ruky.

     Co k tomu dodat. Opět od většiny hráčů odježděné utkání, které jsme zazdili několika vlastními zaváháními. Co je nám platné, že jsme fotbalovější, máme balón více na svých kopačkách, když nám to tam prostě nepadne. Soupeř sice také několik svých příležitostí nedokázal proměnit, ale produktivitou byl prostě jinde. Otázkou stále zůstává, kdy se dokážeme poučit z těch našich nesmyslných chyb. Jedno je ale určitě jasné – až se tak stane a my konečně odehrajeme utkání bez zatmění – neprohrajeme. Je před námi poslední zápas podzimu a s ním spojený „krásný“ výlet do Třeboně. Pojďme si prostě udělat radost a rozlučme se se šíleným podzimem hrou s minimem chyb, aby se nám v autobuse na zpáteční cestě usínalo s pocitem, že víc už udělat nešlo.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery