Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 5:0 (4:0)

publikováno 03.11.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

3.11.2018 13. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (5), Chudoba (6), Hlinka (4), Strnad (7), Ranš (8), Vrbata (5), Chytrý (5), Brejcha (7), Polák (5), Otto (5), Tesař (5)

lavička: Vámos (5), Cirok (5), Tauš (5), Janda (6), Muknšnábl (7), Klocperk

branky:

     Dnes nás čekal jeden z nejtěžších soupeřů – aktuální lídr tabulky – celek Rokycan. Věděli jsme, že můžeme při současné konstelaci pouze překvapit. Opět jsme nemohli nastoupit kompletní, když chybělo několik hráčů včetně mozku naší záložní řady. Jen tak mimochodem k dnešnímu dni není v týmu terminátor, který by zasáhl do všech dosud odehraných zápasů. Ten poslední, jenž na tento čestný titul aspiroval Tomáš Nesveda, dnes ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit. I to ještě před koncem poloviny sezóny o něčem svědčí. Nakonec jsme utkání odehráli na hlavním travnatém hřišti místo na avizované miniumělce, což bylo dobré pro fotbal, ale dávalo větší prostor domácím rychlostně vybaveným kopáčům.

     Před každým zápasem si říkáme – hlavně nedostat zbytečnou rychlou branku. Dnes nám toto předsevzetí vydrželo pouze do 4. minuty. To domácí kopou roh z pravé strany. Balón rozehrávají před vápno, odkud má místní kopáč dostatek času, aby míč poslal před naši branku přímo na hlavu svého spoluhráče, kterého Hlína nechává napospas svému osudu. Soupeř kouli pouze lehce usměrňuje k zadní tyči – 1:0. :-@ Ve 13. minutě domácí posílají nadýchaný centr do naší šestnáctky, kde opět zcela pozapomenutý nabíhající kopáč hlavičkuje obloučkem na naši svatyni. Jirka je až příliš vysunutý a nedokáže přesný balón zasáhnout a vytlačit zpod svého břevna – 2:0. :-@ Ve 28. minutě Martin udrží míč na svých kopačkách ve středu hřiště a vzápětí vymýšlí kolmici středem hrací plochy do domácí šestnáctky. Tam si za obranu nabíhá MáraTwo, který zkouší zakončit z první na dlouhou nohu, i když má času spoustu, poněvadž domácí gólman zůstává na půli cesty. Pokus našeho záložníka trefuje místního kýpra a odráží se do pryč. Ve 34. minutě po předchozím prohraném hlavičkovém souboji jednoho z našich hráčů Brejchy balón pouze sklepává soupeři. Ten si jej rychle přiťukává a z nějakých 20ti metrů pálí. Nádherný technický pokus bohužel končí až v levé šibenici naší branky – 3:0. :-@ Domácím to tam prostě padá. Ve 37. minutě ale místní kopáči předvádějí zřejmě nejpohlednější akci celého utkání, když v rychlosti a většinou na jeden dotek kombinují na levé straně, zatímco naši hráči se prakticky pouze otáčejí za balónem. Míč je již na levé straně naší šestnáctky a vzápětí sledujeme centr před naši branku na opět zcela nepokrytého soupeře, který kouli znovu hlavou uklízí k levé tyči – 4:0. :-@ Ve 39. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zákrok na pronikajícího Martina. V další minutě Brejchy vymýšlí krásnou ulici do domácí šestnáctky na nabíhajícího Petra, ale ten v jasné šanci sám před gólmanem selhává, když pálí právě přímo do vysouvajícího se strážce místní svatyně. O pár desítek vteřin později vidí žlutou kartu také Hlína za zájezd do rozběhnutého soupeře u levé lajny. Skóre hovoří za vše. Domácí jsou technicky i rychlostně vybavenější než většina našich hráčů. Bohužel ale dost obdržených branek padá na vrub opět zbytečným chybám při bránění soupeřů. Když se k tomu připočte naše mizerná produktivita, nemůžeme se poločasovému výsledku divit.

     Do druhé půle trenér Dejmek maximálně mění sestavu. Protáčíme gólmany a v šatně zůstává Mára, který má po jednom ze soubojů potíže s viděním, Vrbyč, Martin a Mimi. Na hrací ploše je tak kromě Klocpyho celá lavička. V 51. minutě Hlína místo jednoduchého odehrání balónu zkouší situaci řešit fotbalově a na levé straně přichází o hračku. Míč vzápětí letí před naši branku, kde ale tentokráte volný nabíhající hráč v další tutovce selhává, když svůj pokus posílá nad naše zařízení. Hra v poli se přeci jen vyrovnala, šancí na obou stranách je ale pomálu. Až v 74. minutě vyváží balón Franta, který si naráží o soupeře, ale po chvíli o míč přichází. Je tady okamžitě útok na opačnou stranu, na jehož konci soupeř dostává balón do vápna. Tam si domácí útočník pohraje s Hlínou a prostřeluje vybíhajícího Fílu – 5:0. :-@ V 86. minutě si Franta před domácí šestnáctkou naráží s Petrem a z nějakých 20ti metrů pálí. Balón mířící pod břevno ale domácí gólman posouvá nad svoji branku. Je po zápase.

     Současné tabulkové postavení obou mužstev se nejmarkantněji projevilo ve střelecké produktivitě. Zatímco domácí bezpečně zužitkovávají naše opakující se chyby při bránění, náš tým svého střelce bohužel stále hledá. Domácí po většinu utkání tvořili hru, ale pokud bychom se dokázali vyvarovat našich nedorazů v šestnáctce a kolem ní, skóre by nemuselo nabýt dnešní podoby. Je to prostě stále stejné – se soupeřem dokážeme držet krok, utkání nebalíme, ale ty chyby nás opět strašně srážejí – stejně tak na druhé straně neproměňování šancí. Dnes asi ani ten největší optimista nemohl čekat zázrak, ale výkony některých našich kopáčů snesou náročnější měřítko. Dvě kola do konce podzimu – pojďme se o ty body, které ještě visí ve vzduchu pořádně porvat. Poctivý trénink se prostě musí už pozitivně projevit. Tak sakra chlapi – poslední podzimní domácí zápas se prostě neprohrává.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz