Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SK Spartak Příbram - SŠ Plzeň MD 3:1 (1:0)

publikováno 20.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

20.10.2018 11. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (8), Janák (8), Klocperk (8), Barac (8), Pressl (8), Marek (8), Dado (8), Walter (8), Kapic (8), Václ (8)

lavička:

branky: Pressl

     Zatímco „starý“ tým dokázali postavit, naše mladé pušky dorazily do Příbrami pouze v deseti. Hned osm kopáčů neměl trenér Konopík z různých důvodů k dispozici. Strategie ani jiná být nemohla – odrazit se od poctivé obrany a pokusit se využít brejkové či standardní situace, které se určitě vyskytnout. Opravdu dnes nechybělo málo a nemuseli jsme zpátky do Plzně odjíždět pouze s pocitem odježděného a odmakaného zápasu.

     Od úvodních minut se na hrací ploše odehrává očekávaný scénář. Domácí hráči se pokoušejí dobývat naše vybudované zákopy a my čekáme na svoji šanci. Ve 3. minutě jeden ze soupeřů stíhá balón ještě na hrací ploše u levé brankové čáry, zatímco naši hráči reklamují aut. Protihráč míč přihrává pod sebe a Petr následnou štípavou střelu nabíhajícího soupeře vyráží na roh. V 9. minutě soupeř kope roh z levé strany. Domácí zahrávají signál, když hráč na přední tyči sklepává balón do šestnáctky na svého nepokrytého spoluhráče. Ten naštěstí svoji střelu posílá pár čísel nad naši svatyni. Ve 14. minutě domácí posílají balón po levé straně za naši obranu. Tam Klocimu uniká místní rychlík a přízemní střelou na zadní tyč nedává Petrovi šanci – 1:0. :-@ Dle několika zdrojů ale klíčová přihrávka vystavila nabíhajícího hráče do ofsajdového postavení. Dokonce se k této skutečnosti přiklání i domácí trenér – palec nahoru. (Y) Branka ale platí, poněvadž praporek pomezního sudího zůstal dole – musíme se s tím popasovat. Po celý zbytek první půle dokážeme poctivou a zodpovědnou obrannou hrou udržet domácí hráče na uzdě. Ti si do pauzy nedokáží vytvořit prakticky žádnou příležitost. Naši hráči se sice dostali k několika standardním situacím, ale nic jsme z nich nevytěžili.

    Bohužel krátce po pauze ve 48. minutě dostáváme druhou branku, která silně utíná naše myšlenky na možný úspěch. Domácí dostávají balón do naší šestnáctky, kde soupeř po mizerném zakončení ještě dokáže přihrát svému volnému spoluhráči, který nemá problém dopravit balón do naší branky – 2:0. :-@ O další dvě minuty později jeden ze soupeřů pálí z levé strany šestnáctky a trefuje levou spojnici břevna a tyče. Začíná to vypadat na jasnou záležitost. Naši hráči začínají působit přeci jen poněkud odevzdaně. Ale pouze do 71. minuty. To se domácí hráči opět dostávají na dostřel naší branky. Nebezpečnou střelu Petr vyráží před sebe, ale dobíhající soupeř se příliš nepopasuje s dorážkou a musí si pro kouli doběhnout k pravé brankové čáře. Bohužel přibíhající Klocpy protihráče narempluje ramenem a sudí soupeřův pád ohodnotí jako penaltový. Souboj nervů poté vyhrává Petr, který zázračně prohlédne úmysl domácího exekutora a v poklidu si na jeho střelu počká na brankové čáře uprostřed svojí svatyně. Navíc prakticky okamžitě nakopáváme balón dopředu, Miči předvádí životní sprit a udrží na pravé straně balón ještě na hrací ploše. Po dalším dlouhém sprintu posílá míč do vápna na nabíhajícího Preslíka, který se zbaví bránícího hráče a nezadržitelně skóruje – 2:1. (so) Famózní záležitost – kdo neviděl, neuvěří. Od této chvíle jsou naši hráči jako vyměnění, zatímco na kopačky domácích kopáčů se viditelně vkrádá nervozita. V 77. minutě si Matěj na levé straně prostě chytá rozběhnutého soupeře, aby mu neutekl. Žlutá karta je mu odměnou. Centr z nařízeného přímáku si Jakub málem sráží do vlastní branky, když při pokusu o odkop míjí svoji svatyni o pověstných pár čísel. V další minutě balón propadá za domácí obranu, za kterou si zabíhá právě Jakub. Ten postupuje na vybíhajícího gólmana se soupeřem na zádech. I když může zakončovat, svojí příhrou ještě hledá lépe postaveného nabíhajícího Preslíka. Ten místo, aby doklepnul balón do odkryté branky svojí slabší nohou, šteluje si jej na svojí silnější pravačku a bohužel míč netrefuje vůbec ideálně. Koule končí vedle domácího zařízení a náš štírek právě odmítl stát se ještě větším hrdinou. Za dalších pár desítek vteřin se Ála pověsí na jednoho ze soupeřů a také on vidí v rukou sudího žlutý napínák. V 84. minutě nás v dalším rozletu brzdí mizerné rozhodnutí Jakuba, který posílá svoji příhru napříč hrací plochou před naši šestnáctku přímo na nohu jednoho ze soupeřů, který míč ještě přistrkává na pravou stranu našeho vápna, kde nepokrytý protihráč přízemní střelou zápas rozhoduje – 3:1. :-@ Za další dvě minuty posílají domácí hráči balón z pravé strany na levou stranu šestnáctky. Tam si jeden domácí šikula jednou nohou přehazuje balón přes hlavu našeho zadáka, aby druhou nohou okamžitě vypálil. Jeho pohotová střela ale končí vedle naší branky. Je tady konec zápasu.

     Hlava dokáže divy. Naši mladíci s vědomím, že hrají v deseti, odjezdili celé utkání po zadku. Když se již ve druhé půli zdálo, že rezignovali na výsledek utkání, Petrem zneškodněná penalta je nakopla takovým způsobem, že stačilo opravdu málo a utkání mohlo skončit zcela jiným výsledkem. Velká škoda, že svůj poctivý výkon nevyšperkovali bodovým ziskem. Takto se musí spokojit „pouze“ s pocitem odmakaného zápasu proti početnějšímu soupeři. Pokud si ale z tohoto utkání odnesou všechny pozitivní okolnosti, určitě je to posune do dalších zápasů. Po soupeřem neproměněné penaltě to byla z naší strany velká jízda. Tak ji pojďme předvést i příště v plném počtu.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery