Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Spartak Příbram - SŠ Plzeň SD 4:0 (2:0)

publikováno 20.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

20.10.2018 11. kolo ČDD U19 A

sestava: Volek (6), Chudoba (3), Nesveda (5), Hlinka (5), Ranš (5), Chytrý (6), Krejča (6), Brejcha (7), Otto (6), Uvízl (6), Cirok (5)

lavička: Lukasch (5), Vrbata (3), Tauš (3), Barac (-), Dado

branky:

     Při dalším pokusu urvat nějaký ten bod se trenér Dejmek musel při skládání sestavy popasovat s absencí šesti hráčů, z nichž většina by zřejmě patřila do základu. To byla opravdu obrovská komplikace. Na druhou stranu ostatní kopáči mohli chytnout svoji příležitost za pačesy a „ukázat se“. Bohužel na nějaký zázrak jsme dnes v Příbrami čekali marně.

     Hrůzostrašný začátek utkání nám navíc na již tak našem narušeném sebevědomí vůbec nepřidá. Domácí rozehrávají ze středového kruhu, po zpětně příhře okamžitě následuje nákop na levou stranu. Tam Mára prohrává svůj hlavičkový souboj s rozběhnutým soupeřem, který kouli posouvá do běhu na svého spoluhráče. Ten využívá své rychlosti a s lehkostí ukazuje záda Hlínovi. Z branky tak musí vystartovat Vašek, na kterého ale soupeř vyzrává kličkou k levé brankové čáře a z úhlu pohodlně zasouvá balón do naší sítě – 1:0. :-@ Neuběhlo snad ani deset vteřin a my už zase padáme, když naše hráče domácí výpad nachytal zcela nepřipravené a nesoustředěné na zápas. Je to k smíchu nebo k pláči – vyberte si. Je před námi ale ještě celé utkání. Hned v další minutě může být dokonce srovnáno, kdyby se k nám ale konečně přiklonil kousek toho tolik potřebného štěstí. Operujeme kolem šestnáctky soupeře a odražený balón dostává přímo proti noze nabíhající Mates. Ten se do něj opírá z nějakých 20ti metrů, ale jeho pumelici lehce tečuje jeden z domácích zadáků, takže místo v šibenici míč končí pár čísel vedle branky. V 8. minutě posíláme balón za soupeřovu obranu a Martin zleva prostrkává kouli na nabíhajícího Denise. Ten si v šestnáctce míč zpracovává, ale z dobré střelecké pozice nedokáže prostřelit vrátivší se soupeřovy zadáky. V 11. minutě domácí pronikají až k pravé brankové čáře. Odtud letí centr na zadní tyč, kde osamocený Petr nedokáže pokrýt hned dva nabíhající hráče soupeře. Naštěstí zakončující protihráč z první posílá svoji tutovku nad naši branku. Sledujeme herně vyrovnané utkání, kde ani jeden ze soupeřů nedokáže dotáhnout svoje náznaky příležitostí až do konce. Bodový úspěch se nám ještě více vzdaluje po situaci v 34. minutě. To bohužel musíme hrát chvíli o deseti, poněvadž před několika okamžiky Matese trefil jeden ze soupeřů kolenem do čela, když náš štírek vletěl do jednoho ze soubojů s hlavou proklatě nízko skloněnou. Zatímco se Mates u střídačky snaží zastavit svůj kolotoč v hlavě, Cigi nedorazí před naší šestnáctkou soupeře a domácí hráči dostávají balón na pravou stranu. Odtud vzápětí letí střílený centr před naši branku, který prakticky trefuje neobsazeného soupeře, jenž sklepává balón do naší odkryté svatyně – 2:0. :-@ Ve 37. minutě po soupeřově nedorazu dostáváme balón na levou stranu, kde startuje svoje motory Cigi. Ten letí z ostrého úhlu do vápna a zkouší obstřelit vybíhajícího gólmana střelou na zadní tyč. To se mu sice podaří, ale s gólmanem bohužel obstřeluje i domácí zařízení. Škoda. Do branky nám prostě nespadne nic, zatímco soupeř trestá naše chyby.

     Matese do druhé půle nepouští jeho roztočená hlava a Vaška navíc chytají třísla. Do branky si tak jde stoupnout Jirka a na hrací plochu vbíhá Vrbyč. Ve 48. minutě necháváme jednomu ze soupeřů spoustu času, aby z levé strany poslal nadýchaný balón do šestnáctky. Tam naši zadáci vůbec nepokrývají domácí tykadlo, které hlavou cizelérsky posílá kouli k pravé tyči. Jirka se vzduchem proletí zbytečně – 3:0. :-@ Další rychlá branka obdržená příliš brzy po pauze nás prakticky znovu posílá do kolen. Domácí se poté nikam nehrnou a nám se pomalu přestává dostávat jak psychických, tak fyzických sil. V 56. minutě Adriana střídá Dan. V další minutě vidí Hlína žlutou kartu, když svým klasickým skluzem přerušuje rozběhnutého soupeře na levé straně. V 60. minutě Denis ve středu hrací plochy namaže balón soupeři. Ten okamžitě ve větším počtu hráčů podniká výpad před naši šestnáctku. První střelu se nám sice daří zblokovat, ale balón se odráží přímo proti noze dalšího ze soupeřů. Jeho pumelice se poté odráží od břevna naší branky pár čísel před brankovou čáru. K míči se znovu dostává soupeř, který v tísni posílá balón lobem na naši svatyni. Jirka konečky prstů posouvá padající list nad svoje zařízení. V 67. minutě se Cigi uvolňuje na pravé straně a centruje do vápna. Tam Denis sklepává balón za sebe, kde je u míče nejdříve Dan, který jej v tísni posílá nad domácí branku. Hned v další minutě letí dlouhý centr do našich zadních řad. Oba naši stopeři jej postupně hlavou trestuhodně míjejí a od pohromy nás zachraňuje pouze ta okolnost, že se stejně zadaří i protihráči, kterému koule v posledním okamžiku před Jirkou odskočí od kopačky. V 76. minutě domácí zahrávají roh z pravé strany. Balón letí na zadní tyč, kde Tomáš dostatečně nezareaguje na pohyb soupeře, který jej nechává za sebou a stačí mu pouze nastavit hlavu proti cílenému balónu. Na soupeřovo kladivo Jirka nedokáže zareagovat, i když balón letí do jeho postavení – 4:0. :-@ V 84. minutě musí ze hřiště Hlína, kterého chytá křeč. Nahrazuje jej Bary. Po chvíli je tady konec dalšího našeho trápení.

     Samozřejmě, že celé utkání ovlivnila superrychlá obdržené branka. Hlavně v prvním poločase jsme dokázali být domácímu týmu vyrovnaným soupeřem, ale opět nás zradila naše střelecká produktivita. Při současné šílené marodce jsme nedokázali překročit svůj stín. I když naši hráči bojují možná i s „nepřízní osudu“, v utkání uděláme několik zbytečných klíčových chyb, které prostě soupeř využije, zatímco my to zatím nedokážeme. Klíčové je, že těch chyb je v drtivé většině případů vždy více na naší straně než na straně našich soupeřů. Musíme doufat, že se nám rychle vyprázdní marodka a podaří se nám příště postavit silnější sestavu, která se dokáže zodpovědněji připravit na zápas a přistoupit k němu soustředěně již od rozcvičky.  

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery