Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - TJ Tatran Sedlčany 2:4 (1:1)

publikováno 13.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

13.10.2018 10. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (6), Urbánek (7), Klocperk (7), Švejda (7), Barac (8), Pressl (8), Jerečič (7), Dado (6), Kapic (8), Marek (6), Václ (7)

lavička: Janák

branky: Jerečič, Švejda

     Naše mladé pušky povzbuzeni bodovým ziskem z minulého zápasu dnes chtěli využít domácího prostředí proti tabulkově srovnatelnému soupeři. Oproti minulému utkání se do branky po zranění postavil Riska. K dispozici byli po zdravotních problémech vracející se Jerečič, Dado a Urbánek, ale naopak Bárta s Lacykem se hlásili do stavu nemocných.

     Utkání začínáme vlažně a ve 13. minutě Adam špatně řeší situaci na levé straně. Soupeře poté necháme odcentrovat na zadní tyč, kde Urby nedostatečně pokrývá soupeře, který hlavičkuje přesně k bližší tyči – 0:1. :-@ Šancí je opět pomálu a hraje se spíše ve středu hrací plochy. Ve 31. minutě Preslík zatáhne balón k pravé brankové čáře a posílá kouli před branku. Tam chybuje při odkopu jeden ze stoperů a míč se najednou ocitá před osamoceným Álou. Ten v obrovské šanci sám před gólmanem bohužel pouze zblízka nastřeluje bleskurychle vyběhnutého brankáře. Ve 42. minutě po našem rohu z pravé strany dostáváme balón znovu do vápna, kde se Simír zkouší uvolnit. Nadskakuje, ale bránící soupeř jej při svém zákroku škrtá o kopačky – penalta. Balón si staví faulovaný hráč – to už jsme dnes v předchozím utkání viděli. Nyní ale Simír bezpečně proměňuje, když si hostujícího gólmana posílá na opačnou stranu – 1:1. (so) Do kabin tak jdeme za remízového stavu, ale náš projev oproti minulému utkání postrádá větší hlad po balónu a zaujetí pro hru. Přesto to výsledkově zatím není špatné.

     V 50. minutě ustupujeme před soupeřem tak dlouho, až ten pálí zpoza šestnáctky. Nebezpečnou střelu Petr vyráží a poté již míč uklízíme do bezpečí. V 52. minutě Simír po prodělané nemoci má dost a střídá jej Matěj, který kvůli problémům s dopravou dorazil jen tak tak. V 61. minutě Bary kope přímák od levého rohového praporku. Balón proletí brankovým územím až na zadní tyč, kde důrazný Adam procpe kouli přes dva hráče soupeře až do sítě – 2:1. (so) Bohužel z nabytého vedení se radujeme sotva minutu. Okamžitý soupeřův výpad dokážeme odvrátit pouze na roh. Centr od levého rohového praporku poté dopadá na hlavu špatně pokrytého soupeře, který v pohodě hlavičkuje k levé tyči – 2:2. :-@ V 66. minutě posíláme nepřímý kop z poloviny hřiště na levou stranu. Odtud to Bary vrací do vápna, kde některý z našich kopáčů míčem pouze nastřeluje před ním stojícího Álu. V 69. minutě si balón ve středu hrací plochy bere hostující kapitán a v rychlosti přechází snad přes pět našich kopáčů, kteří se nezmůžou na žádný odpor. Jeho akci nedokážeme přerušit ani faulem a soupeř se dostává na levou stranu šestnáctky, odkud vypouští přízemní střelu, která končí až u naší pravé tyče – 2:3. :-@ Naši hráči místo aby se pokusili vyvinout zvýšené úsilí, upadají spíše do letargie. V 78. minutě Urby nesmyslně naskočí do soupeře bez snahy hrát balón. Žlutá karta a ideální vzdálenost pro hostující kopáče. Petr si navíc zřejmě mizerně staví zeď, když ji soupeř pohodlně obstřeluje a balón končí snad dva metry od pravé tyče v naší brance – 2:4. :-@ To se nám bude již opravdu těžko dotahovat. V 80. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zájezd do rozběhnutého Klocpyho. Bary poté zkouší svoje štěstí střelou z nařízené standardky z nějakých 35ti metrů. Famózní střela míří do pravé šibenice, ale gólman je tam včas a vytahuje ji efektním zákrokem na roh. V 83. minutě nám sudí poskytuje výhodu po žlutém pokusu soupeřova kapitána zastavit rozběhnutého Míru. Naše akce pokračuje a balón posíláme do vápna. Hostující gólman je u balón dříve než dobíhající Urby, který jej v přemíře snahy atakuje. Za svoje snažení vidí v rukou sudího také žlutou kartu a poněvadž je to v krátké době jeho druhá, musí předčasně pod sprchy. Paradoxně až když jdeme do deseti, snažíme se ještě zabojovat a v 85. minutě si vytváříme příležitosti po našich dvou rozích. Střelu po tom prvním se soupeři podaří zblokovat a Adamova dorážka po druhém rohu z optimální pozice letí pánubohu do oken.

     Nasazení a zaujetí pro hru v minulém utkání a v tom dnešním bylo jako nebe a dudy. Zatímco v tom minulém chlapci bojovali až do úplného vyčerpání, dnes si šli někteří prostě kopnout – a to zkrátka bylo málo. Utkání se paradoxně zlomilo po naší vedoucí brance, když jsme nepohlídali situaci hned po rozehrání ze středového kruhu. Potom jsme se již pouze vezli. Dnešní soupeř byl k poražení, ale body mládenci sami odmítli svým přístupem. Budiž nám to ponaučením, že se nikdo sám neporazí. Pokud nebudeme hladoví po vítězství, na hřišti budeme zticha a nepovzbudíme se, těžko to příště bude jiné. Když to v silně okleštěné a oslabené sestavě šlo minule, proč to nešlo i dnes? Tak za týden v lepším světle pánové.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz