Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - TJ Tatran Sedlčany 2:3 (1:3)

publikováno 13.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

13.10.2018 10. kolo ČDD U19 A

sestava: Volek (5), Chudoba (6), Nesveda (6), Strnad (8), Ranš (8), Cirok (5), Krejča (6), Chytrý (6), Otto (6), Janda (8), Vámos (6)

lavička: Uvízl (7), Vrbata (6), Fikerle (5), Tauš (5), Hlinka (-), Riska

branky: Janda, Uvízl

     V dnešním utkání proti soupeři, který se zatím řadí mezi tři nejlepší týmy soutěže, jsme chtěli navázat na zlepšený herní projev z posledního zápasu a pokusit se o překvapení. Trenér Dejmek opět neměl kompletní sestavu, když se musel obejít bez zdravotně indisponovaných Lukasche, Poláka a Tesaře. Na druhou stranu se tentokráte nikde nezapomněl Uvízl a připraven byl i Fikerle. Svoji letošní premiéru si tak v naší brance odbyl Volek a s napětím jsme čekali, zdali se konečně někomu podaří vstřelit branku.

     Hned ve 2. minutě prodlužujeme náš zmar z minulého utkání. Nejdříve Cigi posílá balón za hostující obranu na nabíhajícího Sašu. Ten, i když může ještě postupovat s balónem na svých kopačkách do šestnáctky, pálí. Svojí střelou ale trefuje pouze gólmana. Neuběhne ani půlminuta a na pravé straně šestnáctky vyplave za soupeřovými zadáky Cigi, ale v poslední chvíli mu hostující stoper špatně pokrytý balón ukopává. V 6. minutě soupeř kope roh z pravé strany. Špatně pokrýváme jednoho ze protihráčů, který příliš razantním koníčkem naštěstí posílá kouli nad naši branku. V 15. minutě se hosté dostávají k několika standardním situacím. Roh a jeden přímý kop ještě dokážeme odvrátit, ale Martin po špatném odkopu dva metry před šestnáctkou fauluje soupeře, který tak má možnost zahrávat další přímák z ideální pozice. Vašek má balón schovaný za prodlouženou zdí, a navíc si dělá krok za zeď. Exekutor balón směruje ke vzdálenější tyči, kam se sice náš gólman vrhá, ale koule mu prochází pod tělem do sítě – 0:1. :-@ Ve 25. minutě hosté dostávají míč do vápna, kde se soupeř na levé straně vymotá z obležení našimi hráči a pálí. Vašek přízemní pokus vykopává na roh. Ve 30. minutě vhazujeme na pravé straně. Jandís jde důrazně do souboje a protlačí míč z pravé strany přes soupeře do šestnáctky. U balónu je dříve než vybíhající gólman a opět dokáže kouli protlačit přes soupeřova brankáře – dokonce tak šikovně, že ta přes snahu dobíhajících hostujících zadáků končí v síti – 1:1. (so) Tak konečně se díky důrazu našeho tykadla míč odrazil tím správným směrem. V 33. minutě Tomáš hasí Matesovo lacinou ztrátu balónu na soupeřově polovině žlutým přerušením rozběhnutého hostujícího rychlíku. Bohužel trest přichází hned vzápětí po rozehrání soupeřova přímáku. Hostující kopáč svůj centr posazuje přesně na hlavu svého spoluhráče, který balón z hranice šestnáctky nádherně trká do pravé šibenice, když zřejmě Adrian jej nechává v klidu hlavičkovat – 1:2. :-@ Kalich hořkosti si vypíjíme až do dna ve 37. minutě. Další zbytečný zákrok u levé brankové čáry věstí znovu hostující přímák. Soupeř posílá ostrý přízemní balón před branku, který Vašek nohou pouze lehce posouvá na zadní tyč, kam důrazně vletí jeden ze soupeřů a přes snahu našich zadáků jej doráží do sítě – 1:3. :-@ V poslední minutě první půle vidí Cigi žlutou kartu, když frustrovaný z průběhu utkání sejme jednoho ze soupeřů bez balónu. V přerušené hře sledujeme ještě menší strkačku, ale sudí je milosrdný a vše řeší pouze domluvou. Tři obdržené branky po zbytečných standardních situacích posazují soupeře na koně a naše mládence naopak opět srážejí dolů. Jsme znovu v obtížné pozici, ale máme před sebou celý druhý poločas, abychom se pokusili o malý zázrak.

     V šatně zůstává Saša, který po prodělané nemoci nemá sil na rozdávání a nahrazuje jej Denis. Hned ve 47. minutě hosté zahrávají roh z pravé strany a naši hráči na zadní tyči pouze sledují, kterak jede z důrazných soupeřů vletí mezi ně a sklepává balón pár čísel vedle levé tyče našeho zařízení. V další minutě Adriana protáčí Vrbyč. V 56. minutě Martina potom David. V 63. minutě Mates JAKOBY politý živou vodou krásným lobem přes hostujícího stopera posílá míč do šestnáctky na nabíhajícího Jandíse. Ten si strká kouli do šestnáctky a cpe balón k pravé tyči. Soupeřův gólman jej má ale přečteného, když mu famózním zákrokem jeho úmysl vystihuje a vyráží tutovku do bezpečí. Hned v další minutě posíláme svoji standardku od půlící čáry do šestnáctky, kde si na odražený balón nabíhá Denis a nekompromisně jej přes bránící hráče posílá do sítě – 2:3. (so) Zápletka je na světě. V 66. minutě Petr ztrácí ve středu hřiště balón a hosté se hrnou ve větším počtu před naši šestnáctku. Tam při pokusu o finální přihrávku soupeř nastřeluje Tomášovu ruku. Naštěstí další standardku z ideální pozice tentokráte hosté zahazují. V 73. minutě Petra střídá Dan a v 80. minutě při posledním možném střídání místo Tomáše vbíhá na hrot Hlína. Začínáme hrát vabank na tři obránce. V 87. minutě Franta posílá dlouhý balón do šestnáctky, kam si zabíhá Cigi, který je při svém pokusu uvolnit se podražen – penalta. Není nám ale souzeno, poněvadž hostující hrdina v brankářských rukavicích opět čte myšlenky našeho hráče, když Cigimu vystihuje stranu a balón vyráží. Navíc soupeř podniká rychlý výpad do naší rozhozené obrany. Ten ale nedokáže dotáhnout až do konce. Na další závěrečný nápor se nám již nedostává hlavně psychických sil.

     Opět stejný scénář. Bojujeme, dokážeme se po nepříznivém průběhu dostat zpátky do zápasu, ale do slastného konce jej nejsme schopni dotáhnout. Zahozená penalta samozřejmě hodně bolí, ale když nic jiného, musíme kluky pochválit za to, že nic nebalí a skutečně bojují až do úplného konce utkání. I tato skutečnost nás může posunout dále jako tým i každého jednotlivce. Velkému favoritu jsme byli důstojným soupeřem a v určitých částech utkání jsme jej i přehrávali. Nevyvarovali jsme se bohužel zbytečných standardních situací, které soupeř prostě dokázal využít. Navíc jsme si několikrát vylámali zuby na hostujícím gólmanovi, který soupeře výrazně podržel. Naši mládenci ale sami musí vidět a cítit, že to prostě jde, a že se při současném přístupu k zápasu můžeme směle postavit každému soupeři. Na sebevědomí nám samozřejmě tyto porážky vůbec nepřidají, ale pouze při podobně předvedené bojovnosti a důkladné přípravy k zápasu budeme mít šanci na úspěch v dalších utkáních. Lehce se to říká, ale nebabrejme se v tom příliš dlouho a znovu do práce. Příští týden nás čeká zájezd do Příbrami – přijedeme, necháme na hřišti opět všechno a uvidíme, zdali nás ten kulatý nesmysl tentokráte nepotěší přeci jen více.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery