Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SK Rakovník - SŠ Plzeň MD 0:0 (0:0) 4:3 na p.k.

publikováno 06.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

6.10.2018 9. kolo ČDD U17 A

sestava: Václ (9), Janák (8), Bárta (7), Švejda (8), Barac (8), Lacyk (7), Marek (7), Klocperk (9), Kapic (7), Pressl (8), Riška (7)

lavička: Konopík, Jonák

branky: tři ze šesti penalt

     Také trenér Konopík se musel popasovat s velkými problémy při skládání sestavy. I když vlastně ani ne – zkrátka co se udrželo na nohou, muselo na plac. Vyhlídky prachbídné, ale proč stahovat kalhoty, když …

     Reportáž z vlastního utkání bude dnes dost skromná. Ne, že by se na hrací ploše nedělo nic zajímavého, ale šancí bylo opravdu pomálu. Naši hráči měli více ze hry pouze úvodních 15 minut, kdy jsme si vytvořili nevýrazný tlak zakončený jednou povedenou střelou, která si ale nenašla cestu za gólmanova záda. Poté domácí hráči začínají vyrovnávat hru v poli, aby na konci první půle byli přeci jen aktivnější.

     Podle očekávání se po přestávce s ubývajícími silami soustřeďujeme hlavně na poctivou obranu. A to se nám kupodivu daří, přestože hlavně naši marodi viditelně šlapou vodu. Soupeř si ale díky našemu nasazení nedokáže vytvořit po většinu druhé půli prakticky žádnou šanci. Ála působí velmi jistě a diriguje si hráče před sebou. Do zápasových statistik se v 63. minutě zapisuje Fíla, když zápasnickým chvatem složí pronikajícího soupeře. Žlutá karta v rukou sudího je mu odměnou. Domácí pomalu přitvrzují muziku a tlačí nás před naši branku. Ve střehu musíme být hlavně při jejich rozích, kdy prakticky všichni útočící hráči se snaží vytvořit clonu v našem malém vápně. Ála ale kolem 78. minuty při zmíněných rozích výborně čte hru, když se mu podaří vždy dostat k balónu a vyboxovat jej, někdy dokonce nadvakrát, do bezpečí. O minutu později vletí Jarda do jednoho souboje na půlící čáře ostřeji loktem napřed a je tady mela. Atakovaný kapitán si Jardovu prohlídku chrupu nenechá líbit a sledujeme strkačku za povzbuzování místních fanatiků, kteří si svými hláškami sudího na svoji stranu asi nenakloní. Sudí po uklidnění situace vytahuje žlutou kartu a ukazuje ji oběma zúčastněným. Domácí kapitán musí střídat – snad to nebude nic vážného. V poslední minutě mají domácí ještě velkou šanci v podobě přímáku z ideální vzdálenosti. Ála ale svoji branku zavírá, když se pověsí do vzduchu a balón letící přes zeď vyráží na roh. Ten se nám podaří ubránit a remíza je na světě. Ještě jsou tady ale penalty.

     Začínají domácí. Místní kopáč si Álu posílá na opačnou stranu – 1:0. :-@ Adam napodobuje svého předchůdce střelou na opačnou stranu, než kam skáče gólman – 1:1. (so) Soupeř poté vymetá levou šibenici – 2:1. :-@ Kloci udělí balónu až příliš razance a míč posílá na parkoviště – 2:1. (N) Domácí šutér tentokráte trefuje pravou šibenici a soupeř jde do trháku – 3:1. :-@ Petr svoji penaltu ale nádherně uklidí k pravé tyči, i když gólman směr vystihuje – 3:2. (so) Ála vystihuje směr další penalty a schovává nepříliš umístěný balón ve své náruči – 3:2. (Y) Bohužel Bary potom napodobuje Klociho a také branku překopává – 3:2. (N) Domácí gólman má mečbol, ale svoji střelou, která prolétá kolem pravé tyče, nás nechává ve hře – 3:2. (Y) Bártís bezpečně proměňuje a penalty pokračují – 3:3. (so) Soupeř je tentokráte neomylný, když si Álu posílá na opačnou stranu – 4:3. :-@ Matěj bohužel při svém pokusu nakouří pouze břevno, od kterého se míč odráží na brankovou čáru a zpátky do hřiště – 4:3. (N) Pěkný rozstřel – škoda.

     I když jsme se v penaltách zvedli, obrátit skóre jsme již nedokázali. Naši hráči v silně okleštěné sestavě dnes zaslouží absolutorium. Odmakaný zápas, kdy jsme časem museli při našem rozložení sil zapomenout na nějaké útočné choutky, jsme silou vůle dokázali dotáhnout až k penaltám. To již byla loterie, i když třikrát ze šesti pokusů netrefit prostor branky je dost velký luxus. Dnes nám výborně fungovala obrana s jistým Álou v čele. Doufejme, že si naši mladíci z dnešního zápasu odnesou pozitivní věci spolu s větší chutí na sobě dále pracovat. Uvidíme, zdali se nám dnešní výkon podaří napodobit i za týden.

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery