Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Rakovník - SŠ Plzeň SD 2:0 (1:0)

publikováno 06.10.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

6.10.2018 9. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (7), Chudoba (7), Nesveda (8), Strnad (7), Ranš (7), Vrbata (5), Krejča (6), Polák (7), Otto (7), Janda (6), Tesař (7)

lavička: Cirok (7), Chytrý (7), Tauš (6), Vámos (6), Hlinka (-), Volek

branky: 

     Po minulém výprasku jsme dnes zavítali do Rakovníka. Trenér Dejmek musel řešit patálie zejména s útočníky, když někteří z nich nebyli schopni zvednout mobilní zařízení a informovat kouče o svém zdravotním stavu. Paradoxně se tak marodi objevili alespoň na lavičce, zatímco po jednom z původně nominovaných hráčů se zřejmě slehla zem. Po určitém přeskupení naší sestavy jsme si chtěli dokázat, že to s námi není zase až tak špatné. Až na jednu velmi podstatnou věc – na góly – se nám to dnes podařilo.

     Na začátku utkání jsme aktivní a v 6. minutě máme možnost zahrávat přímák ze zajímavé vzdálenosti. Cigi pošle balón z nějakých 18ti metrů přes zeď, ale gólman riskuje krok za zeď, je u své pravé tyče včas a výborným zákrokem vyráží kouli na roh. V 11. minutě se k odraženému balónu před naší šestnáctkou dostává jeden ze soupeřů a z první posílá pumelici na naši branku. Jirka se ale pověsí do vzduchu a efektní robinzonádou posouvá míč mířící do pravé šibenice na roh. V 17. minutě posíláme dlouhý balón na soupeřovu polovinu, štírek Mimi podstoupí vítězný souboj s domácím zadákem, obírá ho o míč a najednou se ocitá zcela sám v soupeřově šestnáctce proti vybíhajícímu gólmanovi. Bohužel jeho pokus o obstřelení brankáře míjí pravou tyč domácího zařízení. Nedáš dostaneš. Ve 20. minutě Tomáš odkopává balón od pravé brankové čáry. Kouli si ale sbírá pár metrů před vápnem jeden ze soupeřů a po několika krocích, když jej nedokážeme dostoupit, z hranice šestnáctky pálí. Balón se sklouzne po mokrém trávníku a projde pod rukou zasahujícího Jirky až k levé tyči – 1:0. :-@ Ve 31. minutě vybojujeme dva úspěšné souboje ve středu hřiště a posíláme míč za obranu. Tam si zabíhá Cigi, který udrží stopera na svých zádech a již ze šestnáctky z ideální pozice zakončuje. Domácí gólman je ale v laufu, když opět vystihuje úmysl našeho kapitána a tečuje střelu na další roh. Několik našich dalších útočných bohužel nedokážeme dotáhnout do konce. Je to škoda, poněvadž na balónu jsou spíše naši hráči, ale ta koncovka.

     Do druhé půle Vrbyho střídá Adrian. Hned ve 47. minutě musí Jirka několikrát zasahovat po soupeřově přímáku. Domácí se dostávají k několika střelám, z nichž tu poslední přízemní náš gólman kryje. Poté přebíráme otěže utkání, držíme balón n a našich kopačkách, ale bohužel pouze po domácí šestnáctku. Přesto je náš výkon příslibem. Bohužel místní kopáči jsou velmi produktivní, když v 64. minutě využívají naše zaváhání po autovém vhazování. Špatně dostupujeme protihráče a ti si to v rychlosti strkají až do naší šestnáctky. Tam se bohužel zakončující hráč nemýlí, když podél našeho zasahujícího gólmana posílá míč k pravé tyči – 2:0.  :-@ Místo Martina vbíhá na hřiště Petr. V 68. minutě saháme hned ke dvojímu střídání. Jandíse s Matesem nahrazuje Saša s Danem. V 72. minutě si Adrian u pravé brankové čáry pohraje se soupeřem a posílá balón na zadní tyč. Tam Saša zkouší pálit z první, ale do jeho střely mu skáče protihráč, který ránu zblokuje do rohu. Hned po rozehraném rohu z levé strany dostáváme míč na opačnou stranu. Odtud Petr posílá nadýchaný balón před branku, kde pozapomenutý Saša z jasné pozice hlavičkuje přímo do koše připraveného gólmana. V 76. minutě domácí dostávají balón do našeho vápna. K míči se dostává soupeř, který okamžitě pálí. Jirka reflexivně vytrčí nohu a přízemní střelu vykopává do bezpečí. V další minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení Márova2 postupu ve středu hřiště. Za pár vteřin skládá naopak Tomáš jednoho ze soupeřů také žlutým zákrokem. V 80. minutě se před domácí šestnáctkou dostává k balónu Mára2 a pálí. Schová střelu za obránce a domácí gólman má plno práce, aby ji vytěsnil od své levé tyče na roh. Mimiho střídá Hlína. V 83. minutě opět Adrian svým centrem od pravé brankové čáry nachází na zadní tyči Sašu. Ten ale i svojí další hlavičku posílá pouze bezpečně do gólmanova koše. Poslední minuty hrajeme na velké riziko a v 88. minutě domácí odvrací náš další nápor nákopem na tykadlo, které číhá na svoji příležitost za naší vysunutou obranou. Soupeř si to namíří z levé strany až do naší šestnáctky. Vybíhajícího Jirku ale obstřeluje společně s naším zařízením. V poslední minutě sudí ještě uděluje žluté karty po jedné na každé straně. Soupeři zřejmě za nemístné komentáře a Sašovi za strčení do protihráče po odpískání.

     Dnes scházelo jediné – jeden zatracený balón v soupeřově síti, který by nás ještě více nakopl. Oblíbené rčení trenéra Dejmka – všechno je v hlavě – pasuje na naše kopáče jak pr..l na hrnec. Dnes tam byla vůle, zarputilost, zaujetí pro hru i gólovky. Sedí to na nás ale pořádně, když nedokážeme proměnit ani jednu z vytvořených příležitostí. Do tohoto srabu jsme se dostali sami, tak se z něj také musíme sami dostat. Pokud budeme i v dalších utkáních jezdit po zadku a bojovat až do konce, balóny se prostě musí začít odrážet na naše kopačky a my to prostě protrhneme a urveme. Jiná cesta z toho srabu není. Tak zase příště mládenci – po hlavě do toho.  

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz