Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SK Petřín Plzeň B - SŠ Plzeň MD 6:2 (4:1)

publikováno 22.09.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

22.9.2018 ČDD U17 A

sestava: Riska (), Urbánek (), Švejda (), Klocperk (), Barac (), Kapic (7), Jerečič (), Dado (), Pressl (), Bartovský (), Walter ()

lavička: Janák (), Kuksa (), Václ (),Lacyk (), Marek ()

branky: Kapic, vlastní

     Naši mladíci dnes sice na vlastním hřišti ale v roli hostujícího týmu přivítali svého městského rivala z Petřína. Proti favoritovi chtěli podat zodpovědný výkon. Trenér Konopík postrádal pouze jednoho ze stoperů Bártu.

     Od úvodního hvizdu sledujeme vcelku vyrovnanou hru v poli, ale v 8. minutě si jeden ze soupeřů jednoduchým způsobem poradí s Adamem na pravé straně, když ho nechává za sebou a následnou střelou na zadní tyč proměňuje vůbec první příležitost celého zápasu – 1:0. :-@ V 17. minutě „hosté“ tahají balón po pravé straně a v dalším okamžiku již letí centr na zadní tyč. Naši hráči si špatně rozebírají útočící kopáče a koule letí na zcela volného soupeře, který se z první trefuje parádně – 2:0. :-@ Ve 30. minutě dostáváme balón za soupeřovu obranu, kam si z levé strany zabíhá Jarda. Bránící hráč jej sice poněkud rozkývá, ale náš záložník se přeci jen dostává ke střele – dokonce tak šikovné, že míč prochází pod tělem zasahujícího gólmana až do sítě – 2:1. (so) Bohužel v dalším rozletu nás zcela brzdí dvě situace z konce prvního poločasu. Ve 40. minutě posílá Kloci centrovanou dlouhou malou domů. Petr bohužel vůbec neodhaduje odskok balónu. Ten před ním dopadá na zem, odráží se, přeskakuje našeho nešťastného gólmana, který nedokáže zareagovat ani svými horními končetinami, a nezadržitelné končí v naší síti – 3:1. :-@ Silvestrovský vlastní gól jak vyšitý. No a ve 43. minutě dostává trochu prostoru jeden ze soupeřů před naší šestnáctkou, který se opírá do balónu a z nějakých 20ti metrů vymetá pravou šibenici naší svatyně. Míč se do sítě ještě odrazí od břevna – 4:1. :-@ Na to zkrátka do přestávky nemáme odpověď. Hra v poli není zase tak špatná, ale lacinými vlastními chybami dostáváme soupeře na koně.

     Do druhé půle již nenastupuje dnes nevýrazný Míra, kterého prostřídává Matěj. Ve 48. minutě se „hosté“ po svém rohu dostávají postupně hned ke čtyřem střelám z naší šestnáctky, ale našim zadákům se s pořádnou porcí štěstí všechny pokusy daří blokovat. V 50. minutě soupeř podniká výpad po pravé straně. Ten se nám sice podaří zbrzdit, ale balón pod svoji kontrolu nedostáváme. Jeden z protihráčů poté zkouší svoje štěstí střelou z pravého rohu naší šestnáctky a jeho nepříliš prudký pokus nešťastně prochází zasahujícímu Petrovi mezi jeho dolními končetinami – 5:1. :-@ V 55. minutě Jardu protáčí Max. O dvě minuty později se Simír postaví k nařízenému přímáku a s jeho pumelicí z nějakých 25ti metrů má soupeřův gólman co dělat, aby ji vytlačil nad břevno. Poté Presslíka střídá Ála. Hned vzápětí po našem rohu sledujeme obrovský závar před soupeřovým zařízením, ale výsledkem našich dorážek je pouze nastřelená ruka soupeře a balón v gólmanově koši. V 65. minutě Filip vbíhá na hrací plochu místo nakopnutého Barthéze. Poslední střídání v našem týmu proběhne v 68. minutě, kdy Jakub nahrazuje Volťase, kterého dnes tahají třísla. V 71. minutě se jeden ze soupeřů dostává jednoduše za naši obranu. Vybíhající Petr mu ale skáče pod nohy a sáhne mu do balónu. Protihráč si kouli dobíhá na pravé straně šestnáctky a následně ji směruje do naší branky. Ještě před brankovou čarou kouli dobíhá Bary, balón zkrotí a posílá jej do bezpečí. V další minutě po našem rohu, který ale soupeř odvrací, dostáváme míč znovu na naše kopačky. Následuje příhra na pravou stranu šestnáctky, kam si zabíhá Jakub, který ale pálí pouze do vysouvajícího se gólmana. V 78. minutě znovu Jakub drží míč na levé straně, obhazuje si dva hráče soupeře a svojí následnou přihrávkou zkouší na opačné straně šestnáctky najít nabíhajícího Álu. Ten se sice k balónu nedostává, ale jeho strážce ve snaze odkopnout míč do bezpečí, trefuje přesně místo u vzdálenější tyče své branky – 5:2. (so) Na vlastní branky je to tedy 1:1, ale na to se bohužel nehraje. V 80. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení rozbíhajícího se Klociho. V 83. minutě nás „hosté“ zatlačují před vlastní šestnáctku a dostávají se do zakončení. Utěšenou střelu z hranice našeho vápna Petr vyráží vpravo před sebe, kam si zabíhá přesila protihráčů. Jeden z nich poté jednoduše doklepává balón do naší odkryté branky – 6:2. :-@ V další minutě vidí ještě žlutou kartu Simír za zájezd do jednoho ze soupeřů na půlící čáře. Je tady konec zápasu.

     Utkání bohužel nevyšlo našemu gólmanovi, který nedokázal lépe vyřešit některé situace. Hra v poli zase tak špatná nebyla, ale soupeř nás několikrát dostal do úzkých a byl produktivní. Konečné skóre utkání je možná poněkud vyšší než obraz hry na hrací ploše, ale většinu příležitostí jsme soupeři nabídli našimi zbytečnými chybami. Mládenci by se potřebovali prostě chytit několika úspěšnými akcemi, aby si začali více věřit. Takto nás každá chyba nemilosrdně sráží níž a níž. Jinak než dalším tréninkem a pílí to ale nepůjde. Další šanci na zisk bodů tak máme za týden proti Přešticím. Tak se na to pojďme řádně připravit.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - Český lev - Union Beroun 2:0 (0:0)
13.4.2024 22. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery