Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Petřín Plzeň B - SŠ Plzeň SD 1:0 (1:0)

publikováno 22.09.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

22.9.2018 7. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (7), Chudoba (5), Hlinka (6), Nesveda (7), Tauš (5), Brejcha (6), Krejča (6), Strnad (4), Polák (8), Chytrý (6), Otto (6)

lavička: Fikerle (5), Uvízl (6), Ranš (7), Vrbata (5), Cirok (6), Volek

branky:

     Dnes jsme mohli pouze překvapit v derby proti jednomu z favoritů celé soutěže – celku Petřína. Tomu jsme vyšli vstříc a otočili pořadí našich vzájemných utkání. Hrálo se tedy na našem hřišti, ale „hostujícím“ týmem byl náš celek. Sílu soupeře jsme znali z předsezónního přípravného utkání, kdy si nás hosté dali k obědu jako malinu. Ale šlo o plzeňské derby, kdy mají hráči obou celků o motivaci postaráno a v koutku duše jsme přeci jen doufali v malý zázrak. Bohužel trenér Dejmek se musel obejít bez obou našich útočných hrotů, kteří ulehli. To naše již tak nepatrné šance ještě snižovalo. Opět jsme tedy vyběhli na trávník pouze s jediným útočníkem.

     Od začátku utkání drží většinu času balón na svých kopačkách hráči soupeře. Nedokážeme udržet balón a silou vůle se snažíme odolávat petřínským nájezdníkům. Přežijeme několik ošemetných situací. Tu nejtěžší ve 14. minutě, kdy po rohovém kopu z levé strany letí Jirka do tunelu a na zadní tyči po několika odrazech od soupeřových kopaček balón o pár čísel míjí vzdálenější tyč. Ve 21. minutě se jeden ze soupeřů probíjí po pravé straně do vápna a pálí. Jirka ale přízemní střelu vykopává a naši zadáci vzápětí míč uklízejí do bezpečí. Ve 28. minutě na sebe poprvé upozorňuje Cigi, který dostává trochu prostoru před šestnáctkou. Z nějakých 25ti metrů vyšle poté táhlou pumelici směrem na soupeřova gólmana, který s pořádnou porcí štěstí balón vytahuje na břevno svého zařízení a následně jej ukrývá ve svém koši. Když se zdá, že se pomalu dostáváme do utkání a přeci jen máme balón častěji na svých kopačkách, soupeř udeří. Po naší standardce ve 37. minutě „hosté“ nakopávají kouli dopředu. Ve středu hrací plochy na okamžik zaváhá Brejchy, což soupeři stačí k tomu, aby ho nechal za sebou a s balónem na kopačce si to namířil z levé strany do naší šestnáctky. Odtud poté vybíhajícímu Jirkovi nasazuje potupné housle – 1:0. :-@ Ve 40. minutě „hosté“ kombinují na levé straně a dostávají kouli do našeho vápna. Tam po několika našich nedorazech má soupeř hned několik pokusů balón z velkého chumlu hráčů doklepnout do sítě, ale u volného míče je včas jeden z našich zadáků, který jej přeci jen nekompromisním odkopem posílá do bezpečí. V poslední minutě první půle soupeř kope roh z pravé strany. Míč letí do vápna, kde se k němu dostává jeden z protihráčů, ale svoji slabou střelu nasměruje pouze do Jirkova připraveného koše. „Hostující“ vedení je zasloužené. Naši hráči sice bojují, ale kromě Cigiho pokusu se směrem dopředu vůbec nedokážeme prosadit. Nepřistupujeme včas k protihráčům, což nás stojí mnoho zbytečných sil při jejich následném bránění. Uvidíme, zdali budeme mít po pauze ještě sílu odolávat soupeřovým nájezdům.

     Po přestávce začínáme o poznání zodpovědněji. Soupeře zatím držíme v dostatečné vzdálenosti od naší branky. V 52. minutě David střídá Petra, který si konečně odbyl svoji soutěžní premiéru – zodpovědný výkon. Za další dvě minuty kopeme přímák z pravé strany. „Hostující“ gólman kouli v záklonu pouze vytlačuje na břevno, ale z následující dorážky vydolujeme pouze roh. V 56. minutě se po pěkné kombinaci dostáváme k soupeřově šestnáctce. Martin zprava centruje na opačnou stranu vápna. Tam se Cigi zasekávačkou zbaví svého strážce, natáhne míč do středu vápna, ale pustí si jej až příliš od nohy. Přesto dokáže ještě zakončit a jeho střelu gólman konečky prstů vytahuje o pár čísel nad svoji svatyni. V další minutě naopak jeden ze soupeřů vyplavává na levé straně našeho vápna, ale Jirka mu bleskurychlým výběhem zmenšuje střelecký úhel a jeho přízemní střelu alespoň tlumí. Balón pomalu putující do sítě dostihuje Tomáš a uklízí jej do bezpečí. Neuběhne ani minuta a míč dostává na levé straně do běhu opět Cigi, který vletí do šestnáctky a z úhlu zkouší obstřelit vybíhajícího gólmana spolu s vracejícím se zadákem. To se mu sice podaří, ale míč proletí malým vápnem podél celé soupeřovy branky. Střídáme, když v 59. minutě Martina nahrazuje Denis, pro kterého je to dnes také letošní premiérový start. V 64. minutě musí ze hřiště Brejchy, který v jednom ze soubojů schytal pořádnou ránu do zad. Nahrazuje jej Mates. V 69. minutě soupeř po svém autovém vhazování rychle přenáší hru na levou stranu naší šestnáctky, kde Mára zapomíná na svého hráče a ten jde rázem zcela sám proti vybíhajícímu Jirkovi. Náš gólman i tuto další přízemní střelu dokáže svým tělem alespoň zblokovat a naši zodpovědní zadáci volný balón mířící znovu do naší branky stačí uklidit na roh. Minutu nato podnikáme rychlý výpad po pravé straně. Cigi svojí následnou příhru adresuje do šestnáctky na nabíhajícího MáruTwo. Ten ustojí souboj se svým strážcem, ale přeci je trochu rozhozen a sám před gólmanem pálí ve velké šanci pouze do něj. Tomáš poté přerušuje soupeřův výpad žlutým podržením dresu rozbíhajícího se protihráče. V 72. minutě Vrbyč střídá vyfoukaného Máru a v 77. minutě střídáme naposledy, když místo Dana, který ve druhé půli podal zlepšený výkon, vbíhá na hrací plochu Adrian. Riskujeme hru na tři obránce, ale podobně jako soupeř se těžko prosazujeme. Síly rychle ubývají. V předposlední minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za přerušení našeho výpadu na levé straně. V samém závěru utkání „hosté“ ještě posílají svůj přímák do naší šestnáctky, kde vyplavává jeden ze soupeřů, který ale zblízka pouze nastřeluje vybíhajícího Jirku, jenž výborně přečetl situaci. Ke kýžené vyrovnávací brance máme daleko.

     Hlavně za druhou půli našim mládencům nemůžeme nic vytknout. S obrovským favoritem jsme dokázali držet krok, i když při nás občas stálo štěstíčko. Bohužel to jsme postrádali při několika našich příležitostech. Jak se nás drželo v loňské sezóně, letos je to zcela naopak. O to více se musíme stále snažit zkoušet mu jít naproti. Musíme se s tím ale prostě vypořádat sami – nikdo jiný to za nás neudělá. Z utkání, které nemohlo nudit, i když padla pouze jedna branka, tak odcházíme opět bez bodu ale rozhodně s hlavami vztyčenými. Opět jsme si potvrdili, že dokážeme hrát vyrovnanou partii se silným soupeřem, když dáme do hry něco navíc – hlavně srdce. V kabině bylo po zápase sice smutno, ale prakticky všichni hráči nechali na hřišti všechno, a to je stav, který bychom chtěli vidět u našich kopáčů po každém utkání. Pokud tomu tak bude, ty zatracené body musí zákonitě přijít. Dneska palec nahoru mládenci za Vaše představení. Příští týden do toho musíme jít po hlavě od první minuty a tentokrát to prostě dokážeme!!!

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz