Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Junior Strakonice 2:5 (2:3)

publikováno 15.09.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

15.9.2018 6. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (6), Urbánek (9), Švejda (6), Bárta (7), Barac (7), Kapic (7), Jerečič (8), Dado (7), Pressl (6), Bartovský (8), Walter (8)

lavička: Marek (7), Václ (7), Janák (7), Lacyk (7), Kuksa (7)

branky: Bartovský 2x

     Také naše mladé pušky by chtěly znovu poznat pocit vítězství. Dnes měly tu možnost proti Strakonicím. Trenér Konopík měl k dispozici kromě nakopnutého Klocperka prakticky celý kádr včetně navrátilce Barace.

     Utkání bohužel začíná podobně jako předchozí mač starších dorostenců. Ve 2. minutě Adam při pokusu o kličku trestuhodně přichází o balón a rázem sledujeme situaci dva na jednoho, kterou bohužel hráči soupeře vyřeší ideálně – 0:1. :-@ Působíme dost zakřiknutě. V 15. minutě nás hosté točí na levé straně a vzápětí posílají centr na zadní tyč. Tam další protihráč v tísni doklepává míč do branky, ale Petr tutovku zneškodňuje, když balón reflexivně vyráží přes břevno svojí branky na roh. Ve 20. minutě Simír letí po pravé straně do šestnáctky a z úhlu zkouší přehodit vystoupivšího gólmana. To se mu skoro podaří, když gólman posouvá kouli pouze za sebe na zadní tyč. Tam vletí mezi dva zadáky soupeře Barthéz a zkontroluje, aby balón doputoval až do sítě – 1:1. (so) To by nás mohlo nakopnout. Bohužel ve 28. minutě naši zadáci snad třikrát zkouší odkopnout balón a pokaždé nastřelují blokujícího soupeře. Ten se tak posléze dostává k míči a následuje příhra z pravé strany do šestnáctky na nehlídaného protihráče. Toho se sice našim zadákům podaří docvaknout, ale soupeř přeci jen přes naše bloky protlačí kouli k pravé tyči – 1:2. :-@ Trochu smůla. Za další dvě minuty je ale znovu srovnáno, když si Barthéz zpracuje balón před šestnáctkou, natáhne a z nějakých 20ti metrů trefuje parádně pravou šibenici. Gólman se pouze zbytečně proletí vzduchem – 2:2. (so) Ve 38. minutě hosté kopou přímák z levé strany vedle šestnáctky. Soupeř zakroutí balón kolem zdi a před naším gólmanem naštěstí jeden z našich zadáků letící projektil v krkolomné pozici vůbec nestačí tečovat. Takto Petr nepříjemnou střelu schovává ve svém koši. V další minutě Volťas vidí žlutou kartu, když mu sudí sčítá několik jeho předchozích zákroků. Ve 42. minutě jeden ze soupeřů krásně centruje z levé strany na zadní tyč, kam si nabíhají hned dva nehlídaní protihráči. Jeden z nich poté svoji hlavičku umísťuje ideálně k pravé tyči mimo dosah bezmocného Petra – 2:3. :-@ Minutu před pauzou vidí žlutou kartu také jeden ze soupeřů za zbytečné dohrání protihráče. Utkání je to hratelné, ale přeci jen nám u některým našich hráčům chybí více bojovnosti.

     Do druhé půle Jakub Marek střídá Preslíka. V 50. minutě hosté posílají dlouhý balón za naši obranu, kam si zabíhá jeden ze soupeřů, který se na levé straně šestnáctky zbavuje Adama a pálí. Radost mu ale kazí Petr, který střelu vykrývá. Vyražený míč dostáváme do bezpečí, ale soupeř jej po chvíli znovu získává a posílá jej do ulice středem hřiště mezi naše rozestoupivší se stopery. Zakončení protihráče je ale naštěstí mizerné, když v jasné šanci vůbec netrefuje zařízení. Za další dvě minuty soupeř kope roh z levé strany. Na zadní tyči vyplave zcela volný hráč, který míč z metru nakouří pouze nad naši branku. V 57. minutě Volťase nahrazuje Ála a Jardu Mates. V 62. minutě se jeden ze soupeřů v rychlosti dostává před naši šestnáctku a svojí následnou střelou razítkuje pravou tyč. Odražený míč poté Petr nachází ve svých rukavicích. Za další dvě minuty posílají hosté balón za obranu a hostující tykadlo přesprintovává Adama. Svojí následnou střelu poté soupeř z levé strany šestnáctky posílá kolem našeho gólmana k zadní tyči – 2:4. :-@ Hosté jsou ve druhé půli aktivnější a jdou do trháku. V 66. minutě vidí žlutou kartu Míra za nešetrný zájezd do jednoho ze soupeřů. V 75. minutě letí balón do naší šestnáctky. Přestože je vybíhající Petr u míče dříve, Mates ještě všechno pojistí zbytečným zákrokem na dotírajícího soupeře – penalta. Protihráč si našeho gólmana posílá na opačnou stranu – 2:5. :-@ Adama nahrazuje Filip. V 80. minutě ještě Barthéze střídá Max. Utkání se již pouze dohrává.

     Ve druhé půli jsme bohužel aktivitu nechali na soupeřových kopačkách, který toho dokázal využít. Hosté byli více hladoví po balónu a prakticky nás po přestávce nepustili do nějaké vážnější příležitosti. U některých našich kopáčů jsme dnes postrádali větší důraz a zaujetí pro hru. Několikrát jsme propadli v našich zadních řadách a to zřejmě rozhodlo. Příští týden nás čeká zřejmě ještě těžší soupeř než dnes, ale nikde není psáno, proč bychom nemohli podat lepší výkon než dnes. Uvidíme.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - Český lev - Union Beroun 2:0 (0:0)
13.4.2024 22. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery