Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - FK Junior Strakonice 1:4 (1:1)

publikováno 15.09.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

15.9.2018 6. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (4), Chudoba (4), Hlinka (5), Nesveda (6), Vrbata (4), Cirok (4), Brejcha (6), Strnad (6), Polák (6), Fikerle (5), Vámos (4)

lavička: Otto (3), Tauš (3), Dado, Urbánek, Bárta, Volek

branky: Brejcha

     Dnešní utkání proti dalšímu nováčkovi ze Strakonic budeme mít v hlavách zřejmě hodně dlouho. Předpokládali jsme, že by to měl být hratelný protivník, což se ukázalo jako správný předpoklad. Bohužel v nekompletní sestavě jsme soupeři na cestu opět přibalili všechny body.

     Trenér Dejmek se musel obejít bez několika opor, které z různých důvodů neměl k dispozici. Snad poprvé v historii proto sáhl k taktice s jedním hrotovým útočníkem. Zkrátka dnes to měla být obrana především. Bohužel tento záměr bere za své již ve 3. minutě utkání. To soupeř zčistajasna vysunuje na levou stranu naší šestnáctky své tykadlo, u kterého široko daleko není nikdo z našich obránců a po následné střele kolem vybíhajícího Jirky na zadní tyč brzy padáme – 0:1. :-@ V 6. minutě může Saša rychle odpovědět. Napadá gólmana a vystihuje mu jeho úmysl. Balón se od našeho hráče odráží přímo na levou tyč hostující branky. Saša si kouli dobíhá, zatáhne ji znovu před branku, ale zcela sám před gólmanem tentokráte cíleně trefuje znovu stejnou tyč. Zahozená tutovka Sašovi i celému týmu na klidu moc nepřidá. Přesto jsme aktivnější a máme balón více na kopačkách. Větší příležitost si vytváříme ale až ve 22. minutě. Saša vymýšlí krásný oblouček přes hostující obranu na nabíhajícího MáruTwo, který v těžké pozici zkouší poslat míč ponad gólmanem do sítě. Bohužel kouli udělí až příliš razance a ta mizí nad brankou. Ve 34. minutě trochu v tísni odkopáváme balón za hostující obranu a do vzniklé mezery vletí jako jediný Brejchy, jehož následný lob přes vybíhajícího gólmana bezpečně končí v síti – 1:1. (so) Vcelku zasloužené vyrovnání po naší aktivnější hře. Po vstřelené brance ale začínají tvrdit muziku hosté. Ve 37. minutě soupeř kope přímák od pravé autové čáry přímo na naši branku. Jirka balón vytahuje na zadní tyč, odkud míč uklízíme alespoň na roh. Každý hostující roh ale smrdí. Balón letí do vápna na hlavu nebráněného protihráče, který ale svoji tutovku trestuhodně zahazuje, když kouli trká vedle našeho zařízení. Ve 40. minutě kopeme tentokráte roh my z levé strany. Hostující gólman podklouzává, ale Saša nedokáže na zadní tyči doklepnout míč do sítě, když jej posílá kolem celé branky zpátky k rohovému praporku. Je tady po další teči znovu náš roh, ale po něm hosté podnikají rychlý výpad do naší otevřené obrany, na jehož konci je střela z levé strany šestnáctky, kterou se našim zadákům daří v poslední chvíli zblokovat na roh. Zápas je vyrovnaný a k jeho rozuzlení dojde až po přestávce. Kluci sice bojují, ale srážejí nás nepřesné přihrávky a s tím spojené časté ztráty balónu. Velké problémy nám činí bránění standardních situací soupeře.

     V 50. minutě hosté zahrávají přímák z levé strany. Balón se po hlavičce jednoho z protihráčů snáší pod břevno. Jirka jej pouze přes břevno vyplácne před sebe, odkud jediný dobíhající soupeř kouli uklízí do sítě. Zachraňuje nás ale zdvižený praporek pomezního sudího. V 55. minutě Adriana střídá Martin a v 60. minutě Davida Dan. V 65. minutě po našem rohu právě Dan chybuje, když nachází svojí přihrávkou přímo jednoho z vybíhajících soupeřů a vzápětí již sledujeme rychlý hostující brejk. Protihráč, který má možnost postupovat sám do naší šestnáctky se sice sám zahání až příliš k levé straně a jeho střelu se našim vracejícím se zadákům podaří zblokovat. Bohužel balón má znovu v držení soupeř a svojí zpětnou příhrou nachází spoluhráče nabíhajícího z druhé vlny, který svou přízemní střelu nasměruje až příliš přesně k levé tyči – 1:2. :-@ Rázem jsme zase dole. Směrem dopředu se proti jednoduše a pozorně bránícímu soupeři prakticky vůbec nedokážeme prosadit. V 75. minutě hosté posílají balón zprava na opačnou stranu. Jirka ale včasným výběhem skáče do soupeřova zakončení a vyráží míč na roh. V 81. minutě vidí jeden ze soupeřů žlutou kartu za zakopnutí balónu po odpískání. V 83. minutě hosté kopou přímák z pravé strany z relativně velkého úhlu. Exekutorovi se bohužel podaří nachytat našeho gólmana, když posílá kouli kolem postavené zdi krásně k zadní tyči, zatímco Jirka v očekávání míče na bližší tyč při nakročení za zeď trochu podklouzne – 1:3. :-@ Tak to je již hodně špatné. V 85. minutě Tomáš chytá jednoho z pronikajících soupeřů za dres a za svůj zákrok vidí v rukou sudího žlutou kartu. V poslední minutě nám navíc ještě sůl do našich ran nasype další ze soupeřů, když se zpoza šestnáctky opírá do míče a jeho ladná střela se nechytatelně od břevna naší branky odráží až do sítě – 1:4. :-@ Prostě si to znovu musíme vyjíst až do dna.

     Že nám chybělo několik klíčových kopáčů – o tom žádná. S utkáním jsme si ale měli dokázat poradit i bez nich. Při vší úctě k soupeři to zatím byl nejhratelnější zápas. Pod minulým utkáním byli podepsáni hlavně naši stopeři. Dnes to na sebe bohužel vzali jiní hráči. V dnešní herní konstelaci jsme se strašně těžko prosazovali směrem dopředu. Možná, že chybělo i trochu toho pověstného štěstíčka, aby nás to nakoplo. Tomu ale musí jít naproti všichni hráči. Co je platné, že po zadku až do konce jezdí řekněme polovina manšaftu, když zbytek našich kopáčů se dozadu po ztrátě balónu rozeběhne až na trenérův důrazný pokyn z lavičky. Samozřejmě, že další ztráta bodů mládence mrzí a na klidu vůbec nepřidá, ale proč stahovat kalhoty, když je konec soutěže v nedohlednu. Musíme se s naší situací prostě popasovat, i když hned příští soupeř patří k největším favoritům. Nikdo jiný tu práci za nás ale neudělá. S dnešním zápasem již nic nenaděláme, tak to pojďme znovu zkusit za týden a lépe.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery