Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Motorlet Praha B - SŠ Plzeň SD 3:4 (1:2)

publikováno 01.09.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

1.9.2018 4. kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (9), Chudoba (7), Hlinka (7), Nesveda (7), Vrbata (7), Polák (7), Krejča (9), Strnad (8), Ranš (8), Janda (9), Vámos (9)

lavička: Tesař (6), Brejcha (-), Tauš (-), Cirok, Bárta, Walter, Riska

branky: Janda 2x, Vámos, Ranš

     Anglický týden jsme vyrazili zakončit do Prahy na Bílou Horu, kde hraje své domácí zápasy Motorlet. Soupeř zatím nepoznal hořkost porážky, což prakticky hovořilo za vše. I přes zlepšený druhý poločas v minulém utkání by si na nás vsadil opravdu málokdo. Trenér Dejmek nasadil sestavu z konce posledního utkání a jak se později ukázalo, bylo to dnes správné rozhodnutí. Vedra skončila a museli jsme se proto místo očekávané umělky smířit s promoklým nerovným travnatým povrchem, což nám paradoxně také hrálo do karet.

     Utkání začínáme aktivně, jsme překvapivě více na balónu a zkoušíme soupeře nahánět po celém prostoru hrací plochy. V 5. minutě Cigi dostává před šestnáctkou balón a z nějakých 25ti metrů zkouší svoje štěstí. Jeho utěšená střela trefuje pravou spojnici břevna a tyče. Domácí hráče držíme na uzdě do 15. minuty. V tu dobu totiž vymýšlejí jednoduchou akci, kdy posílají balón středem hřiště na svoje tykadlo. I když jsou u něj hned dva naši obránci, nedokáží situaci vůbec řešit. Protihráč se protáhne mezi nimi a sám před naším gólmanem nezaváhá, když protlačí kouli pod jeho tělem až do sítě – 1:0. :-@ Obdržená branka naše hráče spíše nabudí ke zvýšenému úsilí, zatímco soupeř zkouší kontrolovat hru. Ve 22. minutě dostává Saša balón na levou stranu. I když je strážen hned dvojicí protihráčů, už v šestnáctce se ukázkově vymotává z jejich sevření a pálí na zadní tyč. Gólman na balón nedosahuje – 1:1. (so) Zasloužené vyrovnání za naši aktivitu. Ve 24. minutě znovu Cigi pálí zpoza šestnáctky, ale domácí gólman se pověsí do vzduchu a robinzonádou vyráží nepříjemnou střelu na roh. Ve 27. minutě si na Cigiho přímák od poloviny hřiště naskakuje na zadní tyči Jandís a hlavou trká balón k tyči. Místní čapák je ale opět připravený, když kouli znovu vyráží na roh. Ve 38. minutě domácí vymýšlejí ulici na levou stranu šestnáctky, kde tentokráte nestíháme jednoho ze soupeřů, který vzápětí pálí k zadní tyči. Jirka pohotovým zákrokem napodobuje svého kolegu, když vytahuje kouli na roh. Ve 40. minutě znovu hoříme na levé straně. Balón si nachází nepokrytého protihráče ve středu našeho vápna. Tomu ale střela nesedne a slabý pokus končí v Jirkově koši. V další minutě sledujeme nádhernou akci našich kopáčů, která začíná na levé straně u Matese. Ten si přehazuje svého strážce a následně propíchne balón na Cigiho, který je zády k soupeřově brance, ale tuší za sebou nabíhajícího Jandíse, jemuž bravurně přes hlavu adresuje svoji příhru. Jandís využívá své rychlosti, nechává soupeře za sebou a letí do šestnáctky. Balón poté posílá kolem vybíhající gólmana k pravé tyči – 1:2. (so) Velká paráda. Do šaten tedy jdeme s jednobrankovým náskokem v zádech, ale hlavně spokojeni s předváděnou hrou. Víme ale, že nás ve druhé půli čeká o mnoho větší kus práce.

     Úvod druhého poločasu nám vychází náramně. Cigi kope ve 47. minutě roh z levé strany. Domácí hráči sice míč odvracejí ale pouze na naše kopačky. Kouli dostáváme na hranici šestnáctky, odkud z otočky zkouší pálit Tomáš. I když se nejedná o nějakou pumelici, nerovný povrch a směr balónu dělá gólmanovi velké problémy a míč pouze vyplácne před sebe. Nejrychleji reaguje Jandís, který volnou kouli bez problémů doklepává do odkryté branky – 1:3. (so) Domácí se ale nehodlají vůbec vzdát a začínají nás přeci jen zatlačovat před naši branku. V 53. minutě musí Jirka opět potvrdit svoji fazónu, když pohotovým zákrokem vykopává tvrdou střelu volného soupeře z pravé strany šestnáctky. V 58. minutě vidí Saša žlutou kartu za skok soupeři do rozehrávaného přímáku. Domácímu rostoucímu tlaku zatím vcelku bez větších komplikací odoláváme a naopak v 65. minutě dostáváme několikrát míč do soupeřovy šestnáctky. Do posledního centru se ve vzduchu krásně položí Cigi, ale pohledným kopem z první zařízení netrefuje. Následně vybojujeme roh. Balón si k levému rohovému praporku bere Cigi a vzápětí již posílá centr před branku. Míč JAKOBY hledal Matesovu hlavu, od které se, světe div se, odráží přímo do soupeřovy sítě – 1:4. (so) Tak to je již velmi nadějné. Domácí hráči ale najednou zařazují ten nejvyšší rychlostní stupeň a začíná peklo. Balóny začínají stále častěji létat do naší šestnáctky a soupeř hrozí prakticky z každé akce. Nedokážeme déle udržet míč na svých kopačkách a zkoušíme alespoň kouskovat hru. V 72. minutě ale nezachytáváme průnik jednoho ze soupeřů po pravé straně do naší šestnáctky, který vzápětí nekompromisně prostřeluje Jirku v naší brance – 2:4. :-@ Domácí nepolevují v tlaku a odoláváme někdy i s pořádnou porcí štěstí. V 83. minutě se zlobíme na sudího, který posuzuje Hlínův souboj s jedním ze soupeřů jako nedovolený. Domácí kopáč poté z nějakých 20ti metrů ponad postavenou zdí posílá míč přesně k levé tyči mimo dosah zasahujícího Jirky – 3:4. :-@ Čeká nás infarktový závěr. Trenér Dejmek sahá k prvnímu střídání až nyní, když MáruTwo nahrazuje Mimim. Domácí vrhají všechno do útoku. Na každý roh i standardku jdou do našeho vápna všichni i s gólmanem. Situace zatím ustojíme, ale kýžený gólový brejk nepřichází. Chybí nám více klidu při rozehrávce. V 87. minutě Sašu střídá Brejchy. V další minutě jeden ze soupeřů letí z levé strany do šestnáctky a pod Jirkou posílá balón k bližší tyči. Naštěstí se za naším gólmanem zjevuje dobíhající Tomáš, který míč už už směřující do sítě uklízí na roh. V poslední minutě řádné hrací doby otupujeme soupeřův tlak dalším střídáním, když Jandíse protáčí Dan. V nastaveném čase letí balón z levé strany až na zadní tyč, kam dobíhají hned dva soupeřovi kopáči, z nichž jeden z nulového úhlu trefuje bližší tyč naší branky z boku. Naštěstí to byla poslední obrovská příležitost tohoto utkání. Sudího zvuk píšťalky, který značí konec atraktivního duelu, je pro naše kopáče nádherným vysvobozením.

     Překvapivé první letošní tři bodíky jsou našim hráčům zaslouženou odměnou za odježděné utkání. Možná ještě důležitější je pro naše mládence ale zjištění, že dokáží hrát více než vyrovnanou partii se silným soupeřem. Domácí nás zřejmě přeci jen poněkud podcenili, ale to na věci vůbec nic nemění. Nepoložili jsme se tentokrát po obdržené brance a dokázali jsme silou vůle ustát soupeřův obrovský závěrečný tlak. To jsou zkušenosti, které se určitě budou někdy příště hodit. Pokud k jakémukoliv utkání přistoupíme stejně jako dnes, určitě se budeme radovat častěji. Nyní ale všichni víme, co je potřeba – potvrdit tyto zlaté body z venkovního utkání v příštím zápase na domácí půdě. Takže je to znovu o tom samém – pořádně potrénovat a zodpovědně se připravit na Malše. Samo to nepřijde, ale nyní již víme, že na to máme!!!

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

SŠ Plzeň SD - FK Tachov 4:0 (4:0)
16.3.2024 18. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678 910
1112131415 1617
18192021222324
25262728 293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery