Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FC MAS Táborsko B 1:0 (0:0)

publikováno 29.08.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

29.8.2018 1. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (8), Urbánek (8), Klocperk (9), Bárta (8), Janák (7), Marek (7), Walter (7), Bartovský (6), Kapic (7), Dado (8), Pressl (8)

lavička: Lacyk (8), Václ (9), Kuksa (8)

branky: Dado

     Naše mladé pušky se chtěly dnes pokusit po minulém odevzdaném výkonu najít svoji lepší tvář. Chyběl Švejda, ale na lavici byli naopak připraveni Kuksa s Václem, který si bohužel musí na brankářské zákroky hodnou chvíli nechat zajít chuť. Soupeři zřejmě chybělo několik hráčů, poněvadž měl ve svém kádru hned dva žáky.

     V prvním poločase sledujeme vyrovnané utkání se spoustou soubojů, ale prakticky bez nějakých vážnějších příležitostí. Oba soubory se utápějí v nepřesnostech a chybí finální fáze. S těmi několika propagačními střelami si oba gólmani bez problémů poradí. Největší šanci si vytvářejí hosté krátce před přestávkou, kdy jeden z protihráčů postupuje do naší šestnáctky se zadákem v zádech. Bártič ale ve spolupráci s Petrem dokáží situaci vyřešit. Do šaten tak jdeme za bezbrankového stavu.

     Pět minut po začátku druhé půle se hosté dostávají do obrovské šance, když balón proletí z pravé strany až na zadní tyč ke zcela volnému soupeři. Proti jeho střele se ale vytáhne Petr, který famózním reflexem vytahuje balón nad svoji branku. Na branku jsme si museli počkat až do 55. minuty. Míra přebírá míč na soupeřově polovině ve středu hrací plochy, krásně se kličkou zbavuje jednoho ze soupeřů, aby vzápětí využil své rychlosti a nechal za sebou i posledního hostujícího zadáka. Sám tváří v tvář vybíhajícímu gólmanovi potom zachovává chladnou hlavu a kolem něj posílá kouli přesně k pravé tyči – 1:0. (so) Velká paráda. V těchto chvílích máme více ze hry. V 60. minutě Filip protáčí Jardu. V 65. minutě nás hosté vykombinují před šestnáctkou a strkají kouli do šestnáctky. Jeden ze soupeřů se znovu ocitá zcela sám před naším gólmanem, který opět famózně reaguje na jeho střelu a vytěsňuje ji mimo svoji branku. V 68. minutě Matěje Bartovského nahrazuje natěšený Ála. Hosté již delší dobu zlobí a snaží se posílat balóny do naší šestnáctky. V 73. minutě naposledy střídáme, když Jakuba Marka nahrazuje premiérově Max. V 76. minutě jeden ze soupeřů zkouší svoje štěstí střelou z nějakých 25ti metrů, ale padající list Petr stačí vyplácnout nad břevno. Soupeřovu obranu několikrát řádně provětrává Ála. Nejdříve z nulového úhlu pořádně vypráší rukavice hostujícímu gólmanovi, aby v 84. minutě dostal balón do šestnáctky. Jeho táhlý pokus k zadní tyči z levé strany gólman pouze vyráží k nohám dobíhajícího Filipa. Ten ale svoji dorážku nedokáže zvednout a pálí pouze do ležícího brankáře. Hned v další minutě dostává Ála balón ze obranu a z pravé strany okamžitě pálí. Jeho pumelice pořádně štípne hostujícího gólmana. Hosté si poslední velkou šanci vytvářejí dvě minuty před koncem, když zapomínáme na protihráče, který dostává míč na pravou stranu šestnáctky, ale z dobré pozice naštěstí netrefuje zařízení. Silou vůle dovádíme zápas ke kýženému konci.

     Dnešní utkání a tři body nám přinesla hlavně pohledná Mírova individuální akce a také několik důležitých Petrových zákroků. Sledovali jsme dnes spíše boj plný nepřesností než nějaké pohledné utkání. Naši mládenci ale tentokráte šli za svým až do konce a tři body jim jsou odměnou. Doufejme, že první výhra naše kopáče pořádně nakopne a bude je ještě více pozitivně motivovat k dalšímu poctivému tréninku a přípravě k následujícím zápasům. Příští soupeř Motorlet bude zřejmě jiný kalibr, ale proč předem stahovat kalhoty. Zkusíme znovu bojovat až do konce a uvidíme s jakou se z Prahy navrátíme. Za dnešek gratulace chlapci.

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery