Úvod » 2018/2019 » Mladší dorost

SŠ Plzeň MD - FK Hořovicko 1:6 (1:2)

publikováno 25.08.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

25.8.2018 3. kolo ČDD U17 A

sestava: Riska (5), Klocperk (8), Bárta (6), Švejda (6), Urbánek (7), Lacyk (5), Bartovský (5), Dado (6), Marek (5), Walter (6), Pressl (7)

lavička: Kapic (6), Janák (6)

branky: Bartovský

     Naše mladé pušky dnes přivítaly svého soupeře z Hořovic. Po výsledkově nevydařené premiéře z minulého víkendu se chtěly prezentovat zodpovědnou hrou, která měla vést k úspěchu. To se nakonec dnes vůbec nepovedlo. Trenérské duo sice mělo o dva nové koně v kádru více, ale vedle dlouhodobě zraněných gólmanů nemohlo naopak počítat ani s Baracem, který odehrál celé utkání za staré páky.

     Hosté mají od začátku zápasu více ze hry, ale náznaky příležitostí se našim hráčům daří i s pořádnou porcí štěstí pacifikovat. Pouze ale do 12. minuty. To totiž zbytečně ztrácíme balón na soupeřově polovině a hosté se hrnou k naší brance ve čtyřech proti třem našim nešťastníkům. Těm se sice jejich akci daří zbrzdit a střelu jednoho ze soupeřů navíc Petr vyráží. Bohužel ostatní naši kopáči vůbec nejeví zájem vrátit se k naší brance a vypomoci svým zadákům. Takto se vyražený balón dostává zpátky na kopačky soupeře, který přes značné úsilí našich obránců přihrává svému zcela volnému kolegovi, který doklepává balón prakticky do prázdné branky – 0:1. :-@ V 16. minutě je ještě hůře. Hosté kopou roh z pravé strany. Balón se snáší na malé vápno a jelikož Petr zůstává stát jako přikovaný na brankové čáře, navíc s nabíhajícím soupeřem se vůbec nikdo z našich maníků nechytá, ten pohodlně trká míč do naší sítě – 0:2. :-@ Teprve poté začínáme alespoň trochu vystrkovat růžky. Ve 23. minutě Waltís vysouvá kolmicí středem hřiště Presslyho. Ten tísněný jedním ze zadáků se přeci jen dostává do zakončení, ale střelou na dlouhou nohu pouze trefuje vybíhajícího soupeřova gólmana. Ve 26. minutě nás hosté vykombinovávají ve středu hrací plochy. Balón letí nejdříve na pravou stranu, aby odtud vzápětí jeden ze soupeřů poslal přetažený centr na zadní tyč. Tam další z protihráčů udrží svého strážce na zádech, ale v jasné šanci kouli pouze lehce posouvá kolem levé tyče. Ve 35. minutě hosté vymýšlejí průnikovou kolmici středem hřiště. Tam se jeden ze soupeřů jednoduše dostává za naši obranu a postupuje sám na vybíhajícího Petra. Tomu dělá dlouhou kličku, ale náš gólman jej ještě dostihuje. Soupeř se sice poté Petra dokáže zbavit, ale místo příhry na svého zcela volného spoluhráče sám zakončuje. Jeho pokus mu ale vracející se zadák v poslední chvíli blokuje na roh. Ve 41. minutě Kloci dělá pořádný průvan obranných řadách hostujícího týmu na svojí pravé straně. Využívá svojí rychlosti a centruje do vápna. Hosté sice balón napoprvé odvracejí ale jen znovu na naše kopačky. Míč se opět dostává ke Klocimu, který si tentokráte dá více záležet a přihrávkou zprava podél brankové čáry posílá kouli přímo na nohu nabíhajícího Matěje. Doklepávačka a urodila se první vstřelená branka v této sezóně – 1:2. (so) Dostáváme se na dostřel. Dvě minuty před pauzou ale nedostupujeme soupeře na pravé straně a ten již ze šestnáctky tvrdě pálí. Jeho pumelice naštěstí končí pouze na bližší tyči našeho zařízení. Utkání je hratelné, ale naše hra je dost těžkopádná plná nepřesností.

     Do druhého poločasu Filipa střídá Jarda. Začínáme nadějně, když ve 48. minutě se po narážečce před hostující šestnáctkou dostává ke střele Mára, ale jeho pokus pouze lehce olízne břevno soupeřovy branky. Bohužel za další dvě minuty je všechno jinak. Jsme strašně daleko od hráčů a soupeř se přes dvě příhry jednoduše dostává do vápna, odkud další volný protihráč pohodlně posílá podél našeho gólmana balón k tyči – 1:3. :-@ Hosté jsou při chuti a v 52. minutě rychle rozehrávají nařízenou standardku, na kterou nedokážeme reagovat. Balón letí za obranu a nabíhající hráč v jasné pozici naštěstí pouze nastřeluje vybíhajícího Petra. Několik minut sledujeme hru bez nějakých vážnějších příležitostí, ale v 64. minutě hosté znovu udeří. Hned dva hráči soupeře se po kolmici dostávají za naši statickou obranu, která nedokáže zachytit jejich pohyb, ani je vystavit do ofsajdového postavení. Soupeř s balónem u nohy postupuje z pravé strany do vápna a pohodlně posílá kouli k bližší tyči kolem vybíhajícího Petra – 1:4. :-@ No a většina našich kopáčů to prostě balí. V 69. minutě sledujeme podobnou situací té poslední gólové s tím rozdílem, že tentokráte jdou dva hráči soupeře na jednoho našeho nešťastníka. Příhra, klička gólmanovi a balón je v naší prázdné brance – 1:5. :-@ Dolů jde Jakub Marek a na hrací plochu vbíhá Matěj Janák. V 80. minutě po další naší špatné příhře v našich zadních řadách jde soupeř sám na gólmana, kterého naštěstí trefuje. Navíc i dorážka dalšího kopáče postrádá přesnost. V 83. minutě hosté podnikají další útok po pravé straně a dostávají balón do vápna. Tam je bohužel přesila protihráčů, z nichž jeden z nich prostřeluje vše, co mu stojí v cestě – 1:6. :-@ Sudí je milosrdný a po chvíli utkání ukončuje.

     Paradoxně jsme minulý týden, kdy jsme obdrželi sedmičku, celý zápas odjezdili až do konce, a i naše hra měla relativně solidní úroveň. Dnes jsme se v první půli dostali soupeři na dostřel, i když hra tomu moc neodpovídala. Po přestávce, když jsme se měli pokusit o další branku, působili jsme odevzdaným dojmem a zcela jsme vypadli z rytmu, jestli se dá vůbec o nějakém rytmu hovořit. Každá prohra samozřejmě bude mrzet, ale je rozdíl jít ze hřiště s vědomím, že jsem tam nechal všechno, a ne jako dnes, kdy jsme druhou půli odehráli pouze z povinnosti. Sehrávat se samozřejmě naše mladé pušky budou delší dobu, ale bez bojovnosti, zaujetí pro hru a zodpovědnosti to bude strašně těžké. Tento přístup zkusíme změnit hned ve středu proti Táborsku – tak ať je ta změna pořádně vidět.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

FC Rokycany - SŠ Plzeň SD 3:2 (1:1)
16.4.2024 19. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery