Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SŠ Plzeň SD - FK Hořovicko 1:3 (1:3)

publikováno 25.08.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

25.8.2018 3.kolo ČDD U19 A

sestava: Lukasch (8), Vrbata (6), Strnad (6), Nesveda (5), Barac (6), Cirok (5), Krejča (7), Janda (6), Fikerle (5), Tauš (5), Vámos (6)

lavička: Otto (5), Tesař (5), Brejcha (5), Ranš (6), Polák (-), Chytrý, Riska

branky: Krejča

     Dnes jsme na domácím hřišti přivítali Hořovicko – soupeře, který nás v loňském ročníku obral o všechny body. Náš tým si chtěl po kolotoči z minulého víkendu pokusit napravit alespoň částečně svoji notně pošramocenou reputaci a poprat se o body. Bohužel hned tři naši gólmani jsou aktuálně ve stavu nemocných (vypadá to zřejmě na delší dobu!) a trn z paty nám tak dnes pomohl vytáhnout Jirka Lukasch, legendární to čapák, který naštěstí stále figuruje na naší soupisce, i když ve fotbalové brance v soutěžním utkání nestál přes 14 měsíců! Velký otazník dále visel nad zdravotním stavem našeho kapitána, ale ten nakonec dokázal přes svoji velkou zdravotní indispozici odehrát celé utkání! Mára Chudoba obdržel po svém vyloučení v minulém utkání stopku na jeden zápas a Hlínu bohužel zradily České dráhy. Prostě vyhlídky famózní. Trenér Dejmek byl tak donucen k překopání celé sestavy – naštěstí tentokráte měl alespoň možnost výběru z více kopáčů. Tak se pojďme podívat, jak jsme to dnes pojali.

     Od začátku utkání sledujeme vyrovnaný zápas, kdy se oběma týmům nedaří vytvářet si příležitosti. Zablýskne se až v 17. minutě, ale zato pořádně. Využíváme zaváhání soupeře na pravé straně a krademe hostujícím hráčům balón. Míč letí na hranici šestnáctky, kde zády k brance operuje Saša. Ten kouli okamžitě přiťukává zpět na nabíhajícího Cigiho, který svůj pokus z první krásně ošetří. Jeho dalo by se říci technická střela z nějakých 20ti metrů ladně zapadne do levé šibenice mimo dosah zasahujícího gólmana soupeře – 1:0. (so) Tak náš premiérový gólový zářez je tady. Hosté ale okamžitě zvyšují obrátky. Ve 23. minutě nás tlačí před branku a centr z pravé strany letí hned na dva zcela neobsazené soupeřovy kopáče. Naštěstí hlavičkující protihráč si počíná prachmizerně a trká kouli vysoko nad naši branku. Ve 26. minutě hosté posílají další balón před naši šestnáctku, který nás dostává do nečekaných problémů. Poskakující míč nejsou naši stopeři s to dostat do bezpečí. Mezitím mezi ně vlítne jeden ze soupeřů a v dalším okamžiku se již válí na zemi po kontaktu s Ferym. Kontakt tam prostě byl a sudí ukazuje na penaltový puntík. Jirkovi se při exekuci pokutového kopu daří vystihnout soupeři stranu, ale balón naneštěstí vyráží pouze ke kopačkám střelce, který se svojí následnou dorážkou nemýlí – 1:1. :-@ Stane se, ale neuběhne ani minuta od našeho rozehrání ze středového kruhu a řítí se na nás další pohroma. Ztrácíme na soupeřově polovině lacině balón a hostující rychlík ukazuje všem našim hráčům záda na pravé straně. Od pravé lajny poté posílá ideální zpětnou příhru na hranici naší šestnáctky, kam zcela bez zájmu našich kopáčů nabíhají hned dva soupeřovi hráči ze druhého sledu. Jeden z nich poté svoji přízemní střelu nasměruje ideálně k pravé tyči – 1:2. :-@ Jak se později ukáže, tato dvouminutová nekoncentrovanost nás prakticky stojí zápas. Ve 32. minutě zahráváme přímák z levé strany. Cigi to bere na sebe a pálí přímo na branku. Balónem trefuje břevno soupeřovy svatyně shora – škoda. Obraz hry se nemění, je stále vyrovnaný, ale žádný z týmů si do přestávky další příležitost vytvořit nedokáže. Do šaten tak jdeme s jednobrankovou ztrátou, ale podstatné je, že naše hra se diametrálně změnila oproti výbuchu na Aritmě.

     Bohužel hned po pauze necháváme příliš prostoru jednomu z hostujících kopáčů před šestnáctkou. Ten si na levé straně poradí hned se dvěma našimi nešťastníky a poněvadž je před ním najednou naše obrana rozestoupena až příliš, letí do našeho vápna a cizelérskou přízemní střelou na zadní tyč nedává vybíhajícímu Jirkovi žádnou šanci – 1:3. :-@ To se nám vůbec nehodí do krámu. Zbraně ale ještě neskládáme. V 53. minutě musí ze hřiště David, kterému se ozývá koleno a místo něj na hrací plochu vbíhá Martin. V další minutě hosté zahrávají přímák ze středu hrací plochy. Balón letí do vápna, kde na chvíli vzniká nepřehledná situace. Míč ale na nohu dostává jeden ze soupeřů, proti jehož střele se vytáhne Jirka, který vytrčí svoji kopačku a balón vykopává alespoň nad sebe. Poté již horkotěžko dostáváme kouli do bezpečí. V 61. minutě zahráváme roh z pravé strany. Cigi centruje před branku, kde se rve Saša a dostává se přes hradbu těl k hlavičce. Míč už už směřující do sítě trefuje na brankové čáře ruku, kterou hostující gólman reflexivně nastavuje do dráhy Sašovy hlavičky – naše smůla, soupeřovo štěstí. Zdá se, že jsme přeci jen aktivnější a hosté se spíše soustřeďují na bránění aktuálního výsledku. Zkoušíme ještě více oživit hru několika střídáními. V 65. minutě Dana střídá Mimi. V 72. minutě potom vyfoukaného Pepu protáčí Brejchy. V 78. minutě odchází ze hřiště Adrian, kterého prostřídává Matěj. Riskujeme, když se vysouvá Fery a začínáme hrát na tři obránce. Několikrát se nám podaří dostat se s balónem na kopačkách do hostující šestnáctky, ale vždy chybí ten pověstný poslední krok. Buď je střela soupeři zblokována nebo ztroskotáme na finální mizerné příhře. Nakonec v 85. minutě si jde místo Vrbyho zahrát Mára. Ještě v téže minutě podnikáme akci po levé straně, když Cigi využívá zaváhání jednoho z hostujících zadáků. Tahá míč kolem levé brankové čáry, uniká svému strážci, ale kouli si nakonec posouvá až příliš, takže to nakonec má na dlouhou nohu a místo branky posílá balón pouze kolem vzdálenější tyče. V 87. minutě Tomáš musí přerušit ve středu hřiště nastartovaného soupeře žlutým zákrokem, když si protihráče „trošičku“ přidrží. Po chvíli je tady ale již konec zápasu.

     Body se nám sice vyválčit nepodařilo, ale naše hra se vůbec nedala srovnat s tou, kterou jsme se prezentovali minulý týden. Od této okolnosti se určitě můžeme odrazit do dalších utkání. Hosté byli dnes prostě produktivnější a využili poskytnuté příležitosti. Naši hráči bojovali až do samotného závěru, ale přeci jen tomu ještě něco chybělo. Občas jsme byli nedůrazní v soubojích, nedokázali jsme slušně rozjeté akce dotáhnout až do konce, ale bojovnost nám nechyběla. Právě na bojovnosti musíme stavět, a i nadále se pokoušet posouvat naši hru dále. Pozitivní je, že když bude většina kopáčů zdravotně v pořádku, zvýší se doufejme že zdravá konkurence a trenér Dejmek bude mít při stavbě základní sestavy pořádně zamotanou hlavu. Tak mu to pánové udělejte co možná nejtěžší a pořádně makejte na trénincích. Další možnost získat první body budeme mít již ve středu, kdy ve vloženém kole přivítáme „rezervu“ Táborska. Dá se očekávat opět velmi náročné utkání a bez adekvátního přístupu budeme bez šance. Tak co – zlomíme to?

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Přeštice - SŠ Plzeň SD 2:2 (2:0)
21.4.2024 23. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
12345 67
89101112 1314
15 1617181920 21
2223242526 2728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery