Úvod » 2018/2019 » Starší dorost

SK Aritma Praha - SŠ Plzeň SD 11:0 (4:0)

publikováno 19.08.2018 (aktualizováno 25.07.2019)

18.8.2018 2.kolo ČDD U19 A

sestava: Muknšnábl, Chudoba, Hlinka, Strnad, Ranš, Cirok, Krejča, Nesveda, Polák, Vrbata, Tesař

lavička: Barac, Fikerle, Tauš, Vámos, Riska

branky:

     Těch několik týdnů od posledního soutěžního zápasu uteklo jako voda a nyní stojíme na startu nové fotbalové sezóny. Oproti té minulé skončila platnost nesmyslného pravidla o dočasném vyloučení hráče po obdržené žluté kartě, dorostenecké týmy mohou střídat až pět hráčů a v případě ošetřování hráče se tento smí na hrací plochu vrátit až po třech minutách. V minulém ročníku jsme si užívali spanilou jízdu našeho souboru, kterou jsme zakončili na velice slušném sedmém fleku. Letos to ale pro nás bude s největší pravděpodobností zcela jiná soutěž. V naší skvadře nezůstal prakticky kámen na kameni. Když porovnáme základní sestavy s úvodním a posledním utkáním minulého ročníku s tou, která dnes vyběhla v Praze na trávník, tak před rokem bychom v zápisu o utkání našli pouze jedno shodné jméno a v červnu potom čtyři!!! Zkrátka trenéři staví zcela nový tým. Již přípravná utkání svědčila o přinejmenším nesehranosti našeho souboru, což se naplno v celé kráse ukázalo v našem úvodním soutěžním utkání. Los k nám byl nemilosrdný. V úvodním kole jsme zajížděli na půdu týmu, který sestoupil z vyšší soutěže, což samo o sobě předznamenávalo vysokou kvalitu našeho soupeře. Zápas samotný naše očekávání ale ještě daleko předčil – bohužel v tom negativním směru.

     Sice jsem si jako vždy poctivě zaznamenával celý průběh zápasu, ale takový masochista, abych celé utkání při vytváření reportáže prakticky absolvoval ještě jednou, zase nejsem. Prostě tu šílenost budeme brát jako přípravu, která se nepovedla – což je ale ještě milosrdný výraz. Na pěkném plácku místní Aritmy jsme zkrátka dostali nařezáno jako ještě nikdy. A vůbec se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme nebyli kompletní, že se nám rozsypali gólmani a podobně. Domácí kopáči si s námi pohráli jako kočka s myší a nechápali, co to k nim dorazilo za kašpary. Obdrželi jsme neskutečně laciné branky po hrubých individuálních chybách, kdy naši hráči nedokázali dostupovat soupeře nebo jim dokonce posílali balóny přímo na kopačky. Komunikace mezi našimi hráči neexistuje. Když nám navíc sudí posílá nešťastníka Máru předčasně pod sprchy ještě v první půli, je to jen poslední hřebíček do naší rakve. Soupeř byl bohužel dnes ne o soutěž ale o dvě soutěže jinde. Přesto nebylo úplně všechno špatně. Několik málo zajímavých akcí jsme přeci jen předvedli, ale pokud každý z hráčů nezačne zodpovědně plnit svoje úkoly, bude to pokaždé k ničemu. Ve většině utkání, ve kterých jsme uspěli, nás zdobila především bojovnost, když už jsme postrádali herní kvalitu. K tomu se budeme muset vrátit. I když jsme dnes padli na hubu, je to „pouze“ jeden, sice strašný, ale jen jeden tříbodový zápas. Jinak než poctivým tréninkem se z toho bahna nevyhrabeme. Máme týden na to, abychom se pokusili dostatečně připravit na další kolo, ve kterém přivítáme jeden ze dvou týmů, se kterým jsme v loňské sezóně nedokázali vůbec bodovat – to je los! Proč by to ale letos nemohlo být přeci jen jinak?

     Lehce se to píše, ale zkusme ten dnešní kolotoč z hlavy vytěsnit, a naopak tam dostaňme víru v úspěch v následujících utkáních. Pojďme se společně pokusit vytvořit takový tým, který si bude věřit a nenechá se rozhodit neúspěchy, byť by to byl takový nářez jako dnes. Bude to zřejmě dlouhá cesta, ale když do toho nepůjdeme, nedozvíme se, jestli na to máme. Tak v sobotu na Roudné.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

TJ Malše Roudné - SŠ Plzeň SD 1:4 (0:2)
4.5.2024 25. kolo ČDD U19 A

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  123 45
678910 1112
1314151617 1819
2021222324 2526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz